Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Proč prezentovat svoji společnost kvalitním webem?

31. října 2011, 0:00

Každý majitel firmy, nebo zodpovědná osoba, která rozhoduje o vytvoření firemního webu, má vždy mnoho možností jak si nechat vytvořit svojí prezentaci na internetu.

Moravskoslezský dřevařský klastr motivuje studenty

28. října 2011, 0:00

Střední škola elektrostavební a dřevozpracující ve Frýdku-Místku se stala součástí Moravskoslezského dřevařského klastru. Cílem je motivovat žáky základních škol ke studiu stavebních a dřevozpracujících škol

Zdroj inspirace nejen pro šperky - www.lr-krasa.cz

27. října 2011, 15:12

Jak jste si jistě všimli, občas pro Vás vybírám šperky i kosmetiku společnosti LR Health & Beauty Systems. Dnes jsem si udělala výběr nádherných prstenů, které tato firma nabízí. Jako tip bych viděla prsten s fialovým kamenem na první fotografii.

Investice skupiny AWT do terminálu Ostrava-Paskov pomohou odlehčit českým silnicím

27. října 2011, 0:00

Výstavba nových překládacích kolejí, odvodnění či zpevnění manipulačních ploch - to jsou hlavní části rekonstrukce, která v těchto týdnech probíhá na nezávislém otevřeném terminálu v Ostravě-Paskově. Ten zde vlastní mezinárodní dopravní a logistická skupina AWT a do jeho modernizace investuje v první etapě 30 milionů korun. Práce mají být dokončeny ještě letos.

Kdo skutečně potřebuje šetřit, už šetří pomocí Systému sdružených nákupů CENTREs

26. října 2011, 0:00

Kdo skutečně potřebuje šetřit, už šetří a využívá k tomu Systém sdružených nákupů CENTREs. Takto jednoduše by se dal shrnout přístup mnoha organizací, které aktivně využívají systém elektronických aukcí v Ostravě. Město díky systému už šetří téměř 85 milionů korun, a to nejen na elektřině, zemním plynu či telekomunikacích, ale i na potravinách, kancelářských potřebách či službách.

Poláci učili české kamarády, jak lyžuje Malysz a co doma vaří

26. října 2011, 0:00

Kdo je Adam Malysz? Co složil Chopin? K čemu slouží lodní šroub? Co polským dětem nejvíce chutná? Kluci a holky ze základní školy na ulici Frýdecké v Havířově už na tyto otázky znají odpovědi - dozvěděli se to od svých vrstevníků v Polska, se kterými prožili ve škole celé dopoledne. Polský den plný soutěží, písniček i česko-polských jazykových hrátek připravili společně učitelé a rodiče díky podpoře Nadace OKD.

MSDK zahájil nový ročník dřevařské náborové kampaně

26. října 2011, 0:00

Moravskoslezský dřevařský klastr (MSDK) zahájil druhý ročník zábavné a poučné WoodRoadshow s názvem „Zachraňte rodný les aneb DŘEVOKAZIMÍROVA ŠIFRA". I v letošním školním roce se WoodRoadshow zúčastní žáci osmých a devátých ročníků z dvanácti moravskoslezských základních škol, kteří navštíví dvanáct firem a středních odborných škol se zaměřením na stavebnictví a zpracování dřeva. Snahou akce je motivovat žáky ke studiu a následně k pracovnímu uplatnění v tomto oboru.

Týden vědy a techniky zavítá i na Moravu

26. října 2011, 0:00

Od 1. do 11. listopadu máme jedinečnou příležitost vidět, jak se „dělá věda". Pořadatelem největšího vědeckého festivalu v České republice je Akademie věd ČR. Skupina ČEZ jako tradiční generální partner akce zpřístupní laické i odborné veřejnosti svá Informační centra a většinu elektrárenských provozů.

Další e-aukce ve Fulneku znamená další úsporu

26. října 2011, 0:00

Jen několik málo měst už dnes využívá elektronické aukce i na snížení cen telekomunikačních služeb. Město Fulnek však mezi ně patří. Jeho radní se opět přesvědčili, že elektronické aukce společnosti eCENTRE jsou jistou a jednoduchou cestou k úsporám v rozpočtu města.

Elektrárna Dlouhé Stráně opět vyhrála

25. října 2011, 0:47

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně dnes navázala na 6 let starý úspěch. Stala se absolutním vítězem ankety Olomouckého kraje o sedm divů tohoto kraje. Absolutním vítězem se stala také v anketě, kterou vyhlásil Olomoucký deník na svých webových stránkách. Je to již třetí úspěch v řadě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více