Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČPZP pokřtila nejslavnější české slůně Rashmi

22. září 2011, 11:34

Nejslavnější české slůně Rashmi, které se v dubnu narodilo v ostravské zoologické zahradě, už má svého hrdého kmotra - Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnu. Sloní křtiny se slavily v sobotu 10. září v pavilonu slonů za obrovského zájmu návštěvníků. Pojištěnci ČPZP měli vstup do zoo zdarma.

Postoje a zvyky občanů Ostravy spojené s tříděním domovního odpadu

22. září 2011, 0:00

Koncem loňského roku rozdala společnost OZO Ostrava ve spolupráci se statutárním městem Ostravou tři tisíce setů tašek na třídění odpadu ve vybraných ostravských domácnostech. V květnu letošního roku provedla agentura Respond&Co šetření v těchto domácnostech s cílem zmapovat, jaké jsou postoje občanů Ostravy k třídění domovního odpadu a jak jejich zvyky separační tašky ovlivnily. Výsledky pilotního projektu jsou více než příznivé a ukazuje se, že jde o ojedinělý projekt, jenž nemá v celé České republice obdoby - OZO Ostrava totiž vstupuje až do obydlí občanů a nabízí jim možnost snadného třídění již v jejich domácnostech.

Nadace ČEZ vyhlásila grantové řízení Podpora regionů pro rok 2012

22. září 2011, 0:00

Od 19. září do 21. listopadu 2011 mohou organizace podávat elektronicky žádosti o nadační příspěvek na projekty pro rok 2012. Grantové řízení Podpora regionů, které vyhlašuje Nadace ČEZ pravidelně od roku 2003, je zaměřeno na projekty, které přispívají ke zkvalitnění života v obci, městě či příslušném regionu.

Oranžové hřiště ve Vlčovicích otevřela Dana Zátopková

21. září 2011, 0:20

Nadace ČEZ se může pochlubit dalším oranžovým hřištěm, jehož stavbu tentokrát financovala v Kopřivnici - Vlčovicích. Na slavnostním otevření samozřejmě nemohla chybět tamní nejslavnější sportovkyně a čestná občanka Kopřivnice, olympijská vítězka Dana Zátopková.

Startuje aukce hokejových dresů, výtěžek pomůže nemocným dětem

21. září 2011, 0:00

Nadace České pojišťovny ve spolupráci s Asociací profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) spustila v pondělí 19. září 2011 aukci originálních hokejových dresů a dalších cenných předmětů s podpisy slavných českých hokejistů. Aukce potrvá do 21. října 2011 a uskuteční se prostřednictvím internetových stránek www.aukcedresu.cz.

Ostravský dětský domov dostal darem nové koberce. Využijí je děti i vychovatelé

19. září 2011, 0:00

Ostravský dětský domov Na Vizině vybavil své prostory novými koberci. Potřeboval je do šesti kanceláří a pracoven vychovatelů, dále do pokoje pro dvě 17leté dívky, jídelny a do klubovny určené dětem na hraní a další společenské aktivity.

Začal 9. ročník festivalu Spectaculo Interesse

19. září 2011, 0:00

Pohádkou Perinbaba Bábkového divadla Žilina dnes dopoledne začala pětidenní přehlídka mezinárodního loutkářského umění. 9. ročník festivalu Spectaculo Interesse bude oficiálně zahájen průvodem masek, který vyjde v 17 hodin z Masarykova náměstí směrem k divadlu loutek.

Lebensraum (Životní prostor): česká premiéra na scéně Divadla loutek Ostrava

19. září 2011, 0:00

První premiérou divadelní sezony 2011-2012 bude v Divadle loutek Ostrava (DLO) hra Lebensraum (Životní prostor) amerického autora Israela Horovitze. Uskuteční se na nové alternativní scéně v rámci mezinárodního festivalu Spectaculo Interesse, jehož devátý ročník pořádá DLO od 19. do 23. září. Mimořádně zajímavá a originální inscenace o toleranci a porozumění mezi lidmi a národy se objeví na české scéně poprvé.

V Ostravě v pátek zasedal "Dřevařský kongres"

19. září 2011, 0:00

V rámci víkendového Festivalu dřeva začal již v pátek na Slezskoostravském hradu Dřevařský kongres, na kterém se sešli mimo jiných zástupci společnosti Lesy ČR, Společenstva dřevozpracujících podniků, Asociace dřevozpracujících podniků a vrcholní státní úředníci ministerstev zemědělství a životního prostředí. Dřevařského kongresu se zúčastnilo na 70 zástupců ze zhruba 40 firem dřevařského průmyslu.

Nadace ČEZ pomáhá Vsetínské nemocnici

16. září 2011, 5:56

Bezmála sto tisíc korun věnovala nadace nemocnici ve Vsetíně. Lékaři tak mohou využívat k lečbě pacientů magnetoterapeutický přístroj Biomas Monada a Vojtův stůl.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více