Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Konference IFO se letos zaměří na udržitelnost investic, lidí a znalostí v regionu

16. září 2011, 0:00

Hlavním mottem letošního 12. ročníku mezinárodní konference „Investment & Business Forum" 2011 (IFO), která se uskuteční 22. - 23. 9. 2011 v Clarion Congress Hotel Ostrava, je dlouhodobá udržitelnost investic, lidí a znalostí v regionu.

Dana Zátopková dnes otevře Oranžové hřiště Kopřivnice

16. září 2011, 0:00

Nové dětské hřiště v Kopřivnici dnes odpoledne slavnostně otevře slavná olympionička a čestná občanka města Dana Zátopková. Ve sportovním areálu místní části Vlčovice čeká na děti nově zrekonstruované hřiště s řadou herních prvků.

Nejsme modelky, JEN ŽENSKÉ! Fashion image i pro Vás

15. září 2011, 0:00

Nákupní dny v Obchodní centru Futurum Ostrava se slevami a vizážistkou jsou tady. Vyzkoušejte si zdarma službu Nakupování s vizážistkou, která standardně stojí 400 Kč za hodinu. Obchodní centrum Futurum Ostrava ji pro Vás zaplatilo. Zdarma můžete hodinu nakupovat s vizážistkou po celém obchodním centru. A navíc se slevami. Na konci Nákupních dnů budeme také losovat poukaz za 2000 Kč u New Yorker.

RPG přichází s novinkou pro studenty: RPG studentské bydlení

14. září 2011, 0:00

Začátek nového školního roku je i pro mnohé studenty dobou hledání vhodného pronájmu. Společnost RPG Byty proto přichází s novinkou, kterou je program RPG studentské bydlení. Ten nabízí studentům za výhodných podmínek pronájem bytů s vybavením pokojů i kuchyně (nebo také bez vybavení) v lokalitách Moravská Ostrava, Ostrava-Poruba, Mariánské Hory, Havířov, Opava a Frýdek-Místek.

Nadace ČEZ podpořila Školu života

13. září 2011, 0:00

Přesně 140 000 korun věnovala Nadace ČEZ dennímu stacionáři Škola života v Novém Jičíně. Tato částka poslouží k zavedení nové odlehčovací služby (respitní služba).

Nová transformovna umožní další rozvoj Ostravy

13. září 2011, 0:00

Energetici na severní Moravě pokračují ve snaze posílit své sítě a zahájili výstavbu nové transformovny 110/22kV v Ostravě - Porubě za téměř 332 milionů korun. Spolu s návaznými úpravami sítí za 150 milionů Kč jde tak o bezmála půlmiliardovou investici, která umožní pokrýt rostoucí požadavky na odběry energie plynoucí z rozvoje průmyslových a obchodních zón v dané lokalitě. Nový uzel distribuční sítě bude uveden do provozu v závěru příštího roku.

Po rozsáhlé rekonstrukci odolá Těrlická přehrada i tisícileté vodě

12. září 2011, 5:21

Těrlická přehrada na Karvinsku prochází v současné době největší rekonstrukcí od svého dokončení v roce 1964. V rámci projektu „Zvýšení bezpečnosti vodních děl za povodní" probíhá oprava bezpečnostních prvků vodního díla tak, aby bylo spolehlivé i při tisícileté vodě. Takovou přehrada zažila v roce 1997.

ČPZP se stala kmotrem slůněte Rashmi

12. září 2011, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se stala kmotrem ostravského slůněte Rashmi, které se narodilo v dubnu. Křtiny v zoologické zahradě si užívali i návštěvníci a pojištěnci České průmyslové zdravotní pojišťovny měli dokonce vstup zdarma.

Slovácké slavnosti vína: Sledujte živý přenos 10. září

10. září 2011, 6:40

Slovácké slavnosti vína a otevřených památek v Uherském Hradišti jsou jedinečnou akcí, kde se po dva zářijové dny snoubí temperament lidových tradic, kultury, pestrost slováckých krojů, muziky, živelnosti a spontánní atmosféry. Dnes 10. září od 9:00 sledujte živý přenos na www.tvportaly.cz.    

Mladí vědci z VŠB převzali mezinárodní cenu za výzkum

9. září 2011, 7:50

Nositel Nobelovy ceny J. M. Lehn předal na půdě francouzské ambasády v ČR mezinárodní ceny J. Fouriera za výzkum v počítačových vědách mladým vědcům z VŠB - Technické univerzity.
Alexandros Markopoulos a Marta Jarošová, členové týmu v současné době budovaného superpočítačového centra IT4Innovations, se umístili v TOP 5 žebříčku soutěžících (na 2. a 5. pozici) mezinárodní soutěže Josepha Fouriera.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více