Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravské školy mohou nakupovat levně školní pomůcky. Šetří tak peníze rodičům

1. září 2011, 0:00

Ostravské základní a mateřské školy využívají Systém sdružených nákupů, který město zavedlo pro svých 184 organizací v roce 2010. Součástí systému je také Nákupní portál města Ostrava, přes který mohou organizace města nakupovat elektronicky potraviny, kancelářské potřeby, čisticí prostředky, a další zboží potřebné k běžnému provozu.

ISOTRA nabízí pestrý sortiment interiérové a exteriérové stínící techniky

30. srpna 2011, 16:07

Ryze česká společnost ISOTRA je na trhu dvacet let. Součástí jejího širokého výrobního programu je produkce euro oken a dveří a zejména pestrá nabídka interiérové a exteriérové stínící techniky. Veškeré komponenty pro sebe i ostatní dodavatele vyvíjí a vyrábí společnost Isotra sama. Široké spektrum komponentů a konečných výrobků exportuje do 30 zemí světa.

EUROPA CUP 2011: Sledujte přímý přenos z Mistrovství Evropy ve floristice

30. srpna 2011, 0:00

Už od středy 31.8. připravují floristé z celé Evropy v havířovské Městské sportovní hale Slavia svá květinová díla na soutěž. Také dnes, 3. září, sledujte přímý přenos EUROPA CUP 2011 na www.tvportaly.cz.

Karvinou projdou obří loutky, víly, trpaslíci se Sněhurkou, Pat a Mat i Mrazík

29. srpna 2011, 0:00

Zcela originální podívanou chystá v Karviné na první zářijovou sobotu Nadace OKD. Do Karnevalového průvodu Nadace OKD, který s ní v rámci Hornických slavností připravuje sdružení ART Prometheus, se zapojí nadšenci z více než dvacítky sdružení a organizací z Karvinska i dalších míst Moravskoslezského kraje.

Den horníků ve Staříči bude ve znamení Rangers, Ledeckého i charity

26. srpna 2011, 0:00

Velkolepé oslavy Dne horníků chystá na první zářjiovou sobotu Důl Paskov pro své zaměstnance i přátele v areálu fotbalového hřiště ve Staříči. Kromě pestrého hudebního programu, jehož vrcholem bude vystoupení Janka Ledeckého, chystají pořadatelé také charitativní sbírku pro Občanské sdružení svatá Barbora, které pečuje o hornické sirotky. Havířský festival, který bude moderovat Magda Otáhalová z Hit Ráda Orion, je pro všechny návštěvníky zdarma.

Hornických sirotků je stále méně, Barborka jim přispívá více

25. srpna 2011, 0:00

Díky mimořádnému důrazu na bezpečnost práce a jistě i díky havířskému štěstí je hornických sirotků stálé méně, severomoravští těžaři jim však prostřednictvím Nadace OKD a Občanského sdružení svatá Barbora pomáhají každým rokem více.

Exkurze pro polskou delegaci ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu

23. srpna 2011, 0:46

Ve dnech 7.6 - 8.6. 2011 se zástupci polských podnikatelů a úředníků zúčastnili programu s názvem Nové technologie a jejich využití v praxi v Moraskoslezském kraji, který připravila Krajská energetická agentura Moravskoslezského kraje, o.p.s.

Nadace OKD a skupina AWT podpoří opravu historické lokomotivy

22. srpna 2011, 15:00

Železniční muzeum v Jaroměři vystavuje ve své autentické, sto let staré výtopně unikátní historické lokomotivy. Nejstarší z nich je čtyřnápravová parní lokomotiva Conrad Vorlauf s vlečným tendrem pro nákladní vlaky z roku 1873. Tu se snaží Společnost železniční výtopna Jaroměř už několik let opět uvést do provozu. Na opravu jejího kotle teď zásadně přispěla i Nadace OKD a skupina AWT, a to částkou 500.000 Kč.

Kontroly v ČPZP odhalily neoprávněnou péči za 50 mil. Kč

19. srpna 2011, 0:00

Kontrolní návštěvy, které ve zdravotnických zařízeních uskutečňují revizní lékaři zdravotních pojišťoven, přinášejí hmatatelné výsledky. Umožňují totiž vrátit zpátky do systému veřejného zdravotního pojištění finanční prostředky za neoprávněně vyúčtovanou zdravotní péči.

Kreativní ženy v pátek do Ostravy!

16. srpna 2011, 0:00

Pátek 19. 8. 2011 je od 14.00 do 22.00 hodin v hotelu Park Inn Ostrava vyhrazen ženám. Pokud chcete znát odpověď na otázku, co se právě nosí, jak oslnit na párty nebo v práci, které doplňky sluší právě vám apod., neváhejte. Kromě aktuálního poradenství budete moci začít s obměnou vašeho šatníku hned na místě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více