Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Doplňky stravy HEMA® a Nadační fond Kapka naděje podpoří projekt krnovské nemocnice dětského oddělení

8. září 2011, 1:03

Společnost H E M A X®, spol. s r.o. si letos připomněla 20. výročí založení společnosti. 7. září 2011 ve 13 hodin, uspořádala slavnostní předání infúzní techniky, konkrétně volumetrické infúzní pumpy Infusomat P a lineárního dávkovače léků Perfusor Compact, v hodnotě 60 000 korun dětskému oddělení krnovské nemocnice.

ČPZP přibylo od loňského srpna přes 10 tisíc klientů

8. září 2011, 0:00

Zájem o registraci u České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) stoupá. Za poslední rok se ke třetí největší zdravotní pojišťovně v ČR přihlásilo 10.313 nových pojištěnců, takže k 1. srpnu 2011 jich bylo celkem 722.613. O rok dříve, tedy na začátku srpna 2010, měla ČPZP 712.300 klientů.

Obyvatelé osady Liščina vybudovali svépomocí sportovní hřiště

7. září 2011, 0:00

Fotbalový turnaj žákovských týmů i družstev dospělých, v němž nastoupili zástupci různých institucí a organizací, zábavný program se hrami pro děti a další akce doprovázely dnešní slavnostní otevření „sportovního plácku" v osadě Liščina v Ostravě-Hrušově.

Benefice Basikové a The Tap Tap vynesla přes 330 tisíc pro hornické sirotky

7. září 2011, 0:00

Benefiční koncert Nadace OKD, na kterém vystoupila kapela hendikepovaných muzikantů The Tap Tap a jako hlavní host Bára Basiková, vynesl neuvěřitelných 338.926 korun pro Občanské sdružení svatá Barbora, jež se stará o hornické sirotky.

Green Future - Zelená budoucnost zaměřená na zdravé vnitřní prostředí ve sportovním gymnáziu Dany a Emila Zátopkových

6. září 2011, 0:04

Krajská energetická agentura Moravskoslezského kraje ve spolupráci s firmou Intoza se zabývá problematikou zdravého vnitřního prostředí ve Sportovním gymnáziu Dany a Emila Zátopkových (dále SG DEZ) Ostrava - Zábřeh. Jedná se o pilotní studii, která by měla být vzorem pro další školská zařízení.

ČNOPK otevírá v Ostravě novou pobočku

6. září 2011, 0:00

Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) dnes otevírá novou pobočku v Ostravě, která bude sloužit jako regionální kontaktní místo pro členské firmy z České republiky a Německa, podporovat jejich vzájemné propojení a rozšiřovat členskou základnu v Moravskoslezském regionu.

Hornické slavnosti OKD: padl návštěvnický rekord, lidé obdivovali důlní stroje

6. září 2011, 0:00

Hornické slavnosti OKD v Karviné byly letos zcela jiné než obvykle. Lidé nejvíce obdivovali obří těžební stroje vystavené na náměstí, které firma zakoupila v rámci desetimiliardové investice do nejmodernější techniky, jež dává hornictví na severu Moravy i celému regionu další perspektivu.

Výrobce praček Primus slaví 100 let od svého založení

2. září 2011, 13:25

Výrobce praček Primus oslavil 100 let. Do Příbora, kde má firma vývojovou a výrobní centrálu, přijel belgický premiér s velvyslankyní a dalšími hosty. Primus byl v roce 1911 založen v Belgii, původně jako výrobce praček a myček pro domácnost. Před dvaceti lety přišel do České republiky, aby se spojil s tradičním českým výrobcem prádelenské techniky - společností ROMO Fulnek.

Kmotrem hrošíka Huberta v ZOO Ostrava je společnost AUTO Heller

1. září 2011, 0:00

V Ostravské zoologické zahradě se slavilo. Malý hroší sameček měl totiž křtiny. Jeho kmotři, zástupci společnosti AUTO Heller, mu dali jméno Hubert. Jako dárek dostala celá hroší rodinka obrovský dort z ovoce a zeleniny, ve kterém bylo všechno, co hroši milují. Pochutnali si všichni: otec Honza, maminka Katka i malý Hubert.

Nejširší nabídka zájmových kroužků v Avion Shopping Park Ostrava!

1. září 2011, 0:00

Chcete, aby se vaše dítě nenudilo, chodilo do kroužku nebo sportovalo, ale nevíte, co by ho doopravdy bavilo? Neznáte nabídku volnočasových aktivit v Ostravě? Máme pro vás řešení! Přijďte ve dnech 3. a 4. září od 10 do 18 hodin do ostravského Avion Shopping Parku, kde proběhne již třetí ročník jedinečného veletrhu zájmových kroužků, v rámci něhož po oba dny proběhne i autogramiáda fotbalistů Baníku Ostrava!

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více