Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Multimediální výstava TOP SECRET

12. července 2011, 16:00

Poprvé v Moravskoslezském kraji a teprve podruhé v České republice se v ostravském Avion Shopping Parku 15. července otevře tajuplná interaktivní expozice TOP SECRET.

Podnikatelé, potřebujete dotaci? Bezplatně Vám poradíme, kde ji získáte.

12. července 2011, 0:00

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje nabízí podnikatelům bezplatnou službu „DOTAČNÍ AUDIT".

Colours se letos poprvé plně otevřou hendikepovaným

11. července 2011, 0:00

Díky novému projektu Colours bez bariér, jehož partnerem je Nadace OKD, budou lidé s postižením moci plně vychutnat program oblíbeného ostravského festivalu Colours of Ostrava. Speciálně vyškolení asistenti pomohou vozíčkářům i nevidomým pohybovat se po areálu, speciální taxíky zajistí dopravu po celém městě.

Slavnostní promoce absolventů SU OPF v Karviné

7. července 2011, 0:00

Ve dnech 1. - 2. 7. 2011 probíhalo ve Velkém sále Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné slavnostní promoce absolventů bakalářských, navazujících magisterských studijních programů a doktorského studijního programu akademického roku 2010/2011.

ČEZ Teplárenská již na severu Moravy naplánovala letní odstávky

7. července 2011, 0:00

Na přípravu preventivní údržby a případné následné opravy všech svých primárních a sekundárních rozvodů se v současné době připravuje společnost ČEZ Teplárenská, a. s. I letos tak proběhnou během prázdninových měsíců letní odstávky tepla a teplé vody.

Vyhrajte ROK ŽIVOTA ZADARMO!

29. června 2011, 0:00

Poslouchejte Radio Čas, protože každý pátek někomu z vás darujeme kus přepychu. Můžete vyhrát nový byt nebo auto, zaplatíme vám účty za elektřinu, plyn, kabelovou televizi, několikrát do roka vás pošleme na dovolenou nebo na nákupy zdarma! To vše na celý rok!

Oranžové kolo zavítalo mezi adrenalinové sportovce

28. června 2011, 0:00

Extrémní sportovní výkony na jubilejním 15. ročníku Adrenalin Cupu 2011 obohatilo o charitativní rozměr Oranžové kolo Nadace ČEZ. Mezi dvě neziskové organizace rozdělilo podle preferencí šlapajících sportovců a diváků částku převyšující 100 tisíc korun.

Projet BATCo má své webové stránky

28. června 2011, 0:00

Evropský projekt BATCo - Baltic Adriatic Transport Cooperation, na kterém se podílí také Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, jako jediný zástupce z Česka, spustil své webové stránky.

Profesní vzdělávání v oblasti dřevovýroby a stavebnictví

27. června 2011, 0:00

V pátek 24. června proběhl v Ostravě bilanční workshop Moravskoslezského dřevařského klastru (MSDK), jehož tématem byl projekt „Rozvoj profesního vzdělávání pedagogů středních odborných škol a učilišť v oblasti dřevovýroby a stavebnictví".

Na projektu Nová Karolina Park v Ostravě se obnoví práce

24. června 2011, 0:00

Projekt Nová Karolina Park společnosti PASSERINVEST GROUP a Multi Development v Ostravě opět ožívá. Do projektu vstoupil další partner, společnost GEMO OLOMOUC, který se stal zároveň generálním dodavatelem, a stavební práce na kancelářském projektu se obnovily. Dokončení pomyslné vstupní brány Nové Karoliny k historickému srdci Ostravy je plánováno na jaro 2013.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více