Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Horní nádrž se otevřela turistům

15. června 2011, 11:41

Horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně ze Skupiny ČEZ je nově přístupná tisícům turistů. Dopravu k horní nádrži zjednodušila nová šestisedačková lanovka. Ta vyveze návštěvníky Jeseníků z Koutů nad Desnou něco přes tři kilometry od koruny hráze horní nádrže.

Egypt opět v kurzu a za super ceny na odletime.cz

14. června 2011, 15:00

Stále vybíráte letní dovolenou a nemůžete se rozhodnout? Vyberte si Egypt, není se čeho bát. Zájem českých i zahraničních turistů o Egypt a egyptská letoviska opět vzrostl a některé termíny jsou již zcela vyprodány! Není se čemu divit, ceny jsou velmi příznivé, kvalitní 4* hotel s all inclusive se stále dá pořídit kolem 11.990 Kč za dospělou osobu a dítě až do 14 let za cenu letenky, tedy orientačně za 8.990 Kč! Ptáte se kde? Na www.odletime.cz, a ještě k tomu dostanete slevu ve výši 50% na parkování v Ostravě nebo cestovní pojištění pro 2 osoby na 7 dní zdarma!

Dovolená u moře jak má být

14. června 2011, 6:31

Chorvatsko je již řadu let nejoblíbenější destinací, kde Češi tráví svou letní dovolenou nejenom u moře. Svědčí o tom fakt, že zde každoročně přijíždí přibližně milion Čechů.

KNIHCENTRUM.cz na Letním knižním veletrhu v Ostravě

14. června 2011, 0:00

Ve dnech 17. a 18. června se bude konat Letní knižní veletrh na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Z České republiky je přihlášeno přes 100 vystavovatelů a jedním z hlavních partnerů je internetové knihkupectví KNIHCENTRUM.cz. Ústředním tématem prvního ročníku ostravského knižního veletrhu jsou Knihy nejen na dovolenou.

Ostrava patří mezi průkopníky systému elektronických nákupů

13. června 2011, 8:10

Ostrava patří mezi průkopníky systému elektronických nákupů, pomocí kterých se snaží šetřit svůj rozpočet. První nákupy energií proběhly ve městě už před více než 3 lety a od té doby se systém stále rozšiřuje na další a další komodity. Díky dobrým zkušenostem se vedení Ostravy rozhodlo v roce 2010 pořídit celý Systém sdružených nákupů. Ten má do roku 2013 ušetřit minimálně 400 milionů korun, tedy asi 100 milionů ročně.

Na kongresu se sejde asi sto padesát starostů a primátorů z celého kraje

13. června 2011, 6:59

Asi sto padesát starostů a primátorů z celého kraje se chystá na kongres v Sanatoriích Klimkovice. Ten 14. června letošního roku již posedmnácté pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

Auto pro Pomněnku

13. června 2011, 6:25

Automobil Volkswagen transporter a tankovací kartu na 10 000 korun darovala Skupina ČEZ Dennímu centru pro osoby s mentálním postižením Pomněnka v Šumperku.

Projekt Revitalizace povodí Olše pomáhá snižovat rozdíly mezi občany EU

10. června 2011, 17:20

Projekt Revitalizace povodí Olše buduje síť kanalizace a nových čistíren odpadních vod v osmi městech a obcích Těšínského Slezska.

Na terminál Ostrava - Paskov míří kontejnerové vlaky z Rotterdamu

10. června 2011, 12:00

Na přelomu května a června byla zahájena pravidelná linka kontejnerových vlaků z holandského přístavu Rotterdam na otevřený terminál skupiny AWT v Ostravě - Paskově. Během 33 hodin se vlakem od oceánu dostane na severní Moravu zboží, které by jinak musela vézt téměř padesátka kamionů. Těm by to navíc trvalo delší dobu a výrazně více by zatížily životní prostředí.

Litoměřice jsou dalším městem, které využívá systém CENTRES

9. června 2011, 16:52

Město Litoměřice, které je nazýváno zahradou Čech, se stalo dalším městem, které pro výběr dodavatelů energií využilo systém CENTRES, jehož součástí je i elektronická aukce. Ta zaručuje nejen nejvýhodnější ceny na trhu, ale stala se také účinným protikorupčním nástrojem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více