Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mladí speditéři navštívili otevřený terminál Ostrava-Paskov

2. června 2011, 0:00

Otevřený terminál Ostrava-Paskov dnes navštívily téměř tři desítky studentů spedice a logistiky ze sedmi středních škol z celé republiky. Skupina AWT tuto exkurzi připravila u příležitosti jejich cesty na finále celostátní soutěže Mladý speditér.

Za zdravím do hor s Revírní bratrskou pojišťovnou

1. června 2011, 0:00

Pojištěnci RBP ZP mohou i letos cestovat se slevou za zdravím po našich i slovenských horách a maďarských termálech. A ti, co krásně fotí, mohou získat některou z hodnotných cen. Podrobnosti na kontaktních místech RBP nebo na www.rbp-zp.cz nebo www.atis.cz    

Den otevřených dveří v Elektrárně Dětmarovice

1. června 2011, 0:00

V sobotu 4. června proběhne v areálu dětmarovické elektrárny Den otevřených dveří spojený s oslavami Dne dětí. Letos poprvé bude součástí programu i sportovně- charitativní projekt s názvem Oranžové kolo Nadace ČEZ. Akce proběhne od 9.00 do 13.00 hodin. Doprava pro návštěvníky z Orlové bude zajištěna.

Den otevřených dveří v Elektrárně Třebovice přilákal více než tisíc lidí

31. května 2011, 0:00

Poslední květnovou sobotu se pro veřejnost otevřely brány Elektrárny Třebovice společnosti Dalkia. Konal se zde první Den otevřených dveří.

Nadace OKD na letních akcích a festivalech podpoří chráněné dílny

30. května 2011, 0:00

Nadace OKD a její maskot Pantuška se chystají na velké letní putování po českých a moravských akcích a hudebních festivalech. Připojí se k nim divadelníci, jež v nadačním stanu pobaví děti, a především zdraví i hendikepovaní pracovníci chráněných dílen, kteří budou na akcích vyrábět například svíčky z včelího vosku nebo hudební nástroje. Návštěvníci mohou dílny podpořit zakoupením jejich výrobků.

Projekt Revitalizace povodí Olše se blíží k závěru

27. května 2011, 14:27

Projekt Revitalizace povodí Olše se blíží k závěru. První část - Třinec, Český Těšín a Těrlicko - tam je v současné době stavba ukončena a probíhají kolaudace.

Města budou zelenější díky grantu Stromy 2011

27. května 2011, 3:19

Města a obce mají možnost získat příspěvek na výsadbu stromů. Nové grantové řízení Nadace ČEZ s názvem Stromy 2011 je určeno na podporu výsadby zeleně na veřejných prostranstvích. O nadační příspěvek v maximální výši 200 000 Kč mohou obce žádat do 30. června.

V pátek se díky Nadaci OKD otevře Svatojánská věž ve Frýdku

27. května 2011, 0:00

Poprvé v novodobé historii může veřejnost začít pravidelně navštěvovat Svatojánskou věž kostela sv. Jana Křtitele ve Frýdku-Místku.

Záznam z výroční členské schůze SN BYTYOKD.CZ ze dne 25. května 2011

27. května 2011, 0:00

Ve středu 25. 5. 2011 se v Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě konala Výroční členská schůze Sdružení nájemníků BYTY OKD. Nabízíme vám její záznam.

ČPZP motivuje k bezplatnému odběru krve

27. května 2011, 0:00

Celorepubliková kampaň s názvem „Voda živá" má ambice přilákat do krevních center nové dárce krve. V deseti městech České republiky probudila novou vlnu zájmu o dárcovství.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více