Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Divadlo loutek Ostrava šetří prostředky díky e-aukcím

27. května 2011, 0:00

Slavnostní otevření nové přístavby alternativní scény Divadla loutek v Ostravě potěšilo spoustu Ostravanů. Stejně tak je musí těšit i fakt, že vedení Divadla loutek chytře šetří: stalo se jednou z prvních ostravských organizací, které využily elektronickou aukci na komoditu Služby. V současné době šetří také díky nákupům přes ostravský nákupní portál.

Opavský veletrh a Festival slezské kuchyně

24. května 2011, 5:10

Milovníci krásných aut, drobní stavebníci, domácí kutilové nebo zkrátka všichni, kteří se chtějí dobře pobavit a prožít příjemný den. Ti všichni jsou zváni a mohou vidět spoustu hezkých a užitečných věcí na 8. ročníku výstavy OPAVSKÝ VELETRH ve víceúčelové Hale Opava ve dnech 27. - 29. 5. 2011.

Energetická maturita poprvé v Ostravě

24. května 2011, 0:00

Ve dnech 25.- 27.května se v ostravském Domu energetiky a dislokovaných pracovištích ČEZ uskuteční historicky první běh Energetické maturity. Jde o pilotní projekt, v jehož rámci se studenti 2. a 3. ročníků partnerských škol seznámí podrobně s problematikou distribuce elektřiny.

Přijďte darovat krev s ČPZP a rádiem Kiss

23. května 2011, 5:08

V Ostravě můžete celý týden, konkrétně ve dnech od 23. do 27. května, darovat krev s Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou (ČPZP) a rádiem Kiss Morava. Krevní centrum ostravské fakultní nemocnice přivítá během kampaně nazvané Voda živá všechny dárce krve, zvláště pak ty, kteří přijdou darovat krev poprvé.

UniCredit Leasing CZ: krize na trhu aut a strojů je pryč

20. května 2011, 9:07

UniCredit Leasing CZ, a.s., největší leasingová společnost v České republice, tento týden v Ostravě oznámila, že v Moravskoslezském kraji ožila poptávka po vozidlech a strojích.

ČPZP posílá peníze na platy lékařů všem nemocnicím

20. května 2011, 3:18

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) platí bez výjimky všem smluvním zdravotnickým zařízením ústavní péče zvýšené úhrady, které jsou určené na pokrytí nárůstu nákladů na zdravotní péči, vyvolaného změnou platů lékařů.

Soutěž Zlatý středník: OKD má nejlepší firemní noviny v republice

20. května 2011, 2:06

Horník, firemní týdeník ostravské těžební společnosti OKD, obsadil první místo v celostátní soutěži Zlatý středník. Zpravodaj, který pro těžaře vydává v nákladu 28.000 výtisků společnost R MEDIA, vyhrál kategorii Nejlepší interní noviny.

Maturity frýdeckomístecké Střední zdravotnické školy

19. května 2011, 0:00

Stejně jako každý rok také letos maturují budoucí sestřičky ve dvou třídách frýdecko-místecké Střední zdravotnické školy. V tomto ročníku skládá v oboru zdravotnický asistent závěrečné maturitní zkoušky 56 žáků, z toho šest chlapců.

Investice ČEZ umožní další rozvoj Olomoucka

18. května 2011, 0:00

Projekt řeší komplexní obnovu původního vedení velmi vysokého napětí na trase Dluhonice - Hodolany. Instalace linek s výrazně vyšší přenosovou kapacitou zajistí Olomoucku dostatek energie a umožní rozvoj průmyslové zóny Hněvotín. Vzhledem k technické náročnosti je akce rozdělena do několika etap.

Investice do dalšího vzdělávání pedagogů

16. května 2011, 0:00

Dvaašedesát řídících pracovníků i učitelů základních a středních škol, kteří se podílejí na přípravě a realizaci vzdělávacích programů, se zapojilo do rozsáhlého projektu, jehož cílem byl rozvoj a zkvalitňování kompetencí pedagogů v oblasti řízení a personální politiky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více