Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČEZ Distribuce letos investuje do sítí 11,3 miliardy korun

5. května 2011, 0:00

Více než 11,3 miliardy korun má letos v plánu investovat do obnovy, oprav a posílení sítí ČEZ Distribuce ze Skupiny ČEZ. Do výstavby a rekonstrukce by mělo putovat 10,4 miliardy korun, dalších 900 milionů korun si vyžádají opravy. Letošní plán společnost navýšila oproti loňskému roku o 35 milionů korun.

Hřiště v Doubravě budou využívat prckové, školáci, rodiče i senioři

5. května 2011, 0:00

Nový prostor doslova pro všechny generace včera obyvatelům Doubravy na Karvinsku předali starostka obce Květuše Szyroká a ředitel Nadace OKD Jiří Suchánek. Obec i nadace se na dvousettisícové investici podílely stejným dílem. Ve vesnici tak vznikl první prostor pro hry dětí i relaxaci dospělých, kteří je budou doprovázet.

Cestování se značkami Pietro Filipi, Wrangler, Rifle nebo Ragazza

3. května 2011, 12:37

Všechny cesty vedou do Říma. I já tam byla. Všichni byli usměvaví, krásně a kvalitně oblečení. Značkovými botami a kabelkami se to v italské metropoli jen hemžilo. Naše cesta ale tentokrát vedla do ostravského Hotelu Park Inn. Hotel je překrásně zařízený a má skvělou kuchyni. Jaké modely jsme si pro cestování vybrali si prohlédněte v přiloženém videu.

Nové vedení přivede elektřinu k rozvodnám v kraji

3. května 2011, 0:00

Stěžejní částí projektu, jehož realizace začala na podzim loňského roku, bylo nahradit původní vedení velmi vysokého napětí na trase Nový Jičín - Příbor novými linkami s větší přenosovou kapacitou. Tento krok je návaznou investicí na nejvýznamnější stavbu současnosti - transformační uzel 400/110 kV v Kletné.

AUTO Heller představuje nové Audi A6 s hybridní hliníkovou karoserií

2. května 2011, 4:48

V úterý 19.4. proběhlo na autosalonu Audi slavnostní představení netrpělivě očekávaného modelu nové Audi A6. Důležitost tohoto modelu potvrdily zástupy klientů, kteří mířili na slavnostní odhalení vozu.

Pálení čarodějnic aneb Filipojakubská noc

29. dubna 2011, 12:00

Čarodějové, čarodějnice, čarodějčata, připravte si svá košťata, neboť 30. dubna a sled všech čarodějnic se blíží! Čekáme Vás všechny v sobotu 30. dubna od 16.00 hodin na nádvoří Slezskoostravského hradu k již tradičnímu čarodějnému reji, kde nebude chybět program v podobě soutěží, která z čarodějnic je nejkrásnější, ohňová show, diskotéka a spousta další zábavy.

V rámci projektu Revitalizace Olše budují v Mostech u Jablunkova novou kanalizaci

27. dubna 2011, 0:00

Tisícovka obyvatel Mostů u Jablunkova vítá aktivitu Slezského vodohospodářského svazku, v rámci které se buduje i tady kanalizační síť, a to v délce více než 13 km s jednou čistírnou odpadních vod. Obyvatelé však zároveň netrpělivě očekávají ukončení stavebních prací.

Ambulantní hysteroskopii můžete absolvovat během deseti minut a bez narkózy!

27. dubna 2011, 0:00

Vyčištění dělohy ambulantně a bez narkózy? Tak přesně tuto možnost nabízí havířovské zdravotnické zařízení Gynprenatal, a to jako jediné zařízení v Moravskoslezském kraji! Zákrok v ambulantním režimu používají jako první pracoviště v České republice.

Nadace OKD podpořila vznik nové expozice Papua v ZOO Ostrava

26. dubna 2011, 0:00

Ostravská zoologická zahrada má novou chloubu - expozici Papua. Ve zrekonstruované zadní části výukového pavilonu byla vybudována obří akvária a terária, která návštěvníkům představují jedinečnou přírodu exotického ostrova Papua - Nová Guinea.

Obyvatelé domů RPG přivítali jaro úklidem

22. dubna 2011, 0:00

Již potřetí za sebou organizovala společnost RPG Byty, s.r.o. jarní komunitní úklidy. V březnu a dubnu zajistila ve spolupráci s obcemi i neziskovými organizacemi kontejnery do vybraných lokalit, pokračuje tak v revitalizaci sociálně vyloučených oblastí. Do péče o prostředí, ve kterém žijí, se snaží zapojit i jejich obyvatele.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více