Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sagena slaví v červnu již 2. rok od otevření nového Centra zdraví

Sagena je v nové budově sice jen dva roky, ale za dobu od svého vzniku v roce 1995 poskytlo naše centrum péči tisícům spokojených klientů. Pacienti oceňují vysokou odbornost lékařů, vstřícný přístup zdravotního personálu i to, že většinu vyšetření mohou absolvovat z veřejného zdravotního pojištění pod jednou střechou, nemusí nikam docházet a s výsledky se zase vracet.

„Ve své době jsme jako první zavedli některé nové trendy: díky pracovní době od 6 do 21 hodin nedělá problém návštěva u lékaře či na rehabilitaci ani hodně pracovně vytíženým lidem. „Díky objednávacímu systému jsou klienti zase spokojeni, že nemusejí čekat v přeplněných čekárnách a zbytečně plýtvat svým časem", řekl MUDr. Vladimír Čížek.

V Sageně působí praktický lékař, ke kterému se pacienti mohou stále nechat zaregistrovat. Řada odborných ambulancí je vybavena špičkovou zdravotní přístrojovou technikou (jmenujme namátkou oční, ORL, proktologickou či urologickou ambulanci). Velkou výhodou pro našeho klienta je skutečnost, že si jej v ambulanci vyšetří odborný lékař, v případě potřeby jej tento lékař odoperuje ve spřízněné nemocnici a pak jej doléčí. Člověk je v péči jednoho lékaře, který je obeznámen s jeho zdravotním stavem. Usilujeme vždy o co nejlepší řešení. Snažíme se spolupracovat se špičkovými zdravotnickými zařízeními. Tato praxe znamená úsporu i pro zdravotní pojišťovny, protože pacient neabsolvuje duplicitní vyšetření u několika lékařů.

Sagena spolupracuje s Fakultní nemocnicí v Ostravě, Nemocnicí Frýdek-Místek p.o., Vítkovickou nemocnicí a.s., Městskou nemocnicí Ostrava p.o., Nemocnicí s poliklinikou Havířov p.o., Nemocnicí Podlesí a.s., přičemž má smlouvy se všemi významnými zdravotními pojišťovnami v České republice, takže péče je hrazena ze zdravotního pojištění.

Ambulantní lázeňská péče je levnější a dá se absolvovat i při práci
V této oblasti se Sageně podařilo kromě běžné kvalitní rehabilitační péče (hrazené ze zdravotního pojištění) naplnit i ambulantní lázeňský program. Reaguje tak na současnou situaci, kdy je lázeňská péče omezována a lidé si musí z velké části lázně platit sami.

„Ambulantní lázeňská péče má dvě velké výhody - cenu, a možnost absolvovat ji při práci, takže zaměstnaný člověk si nemusí brát nemocenskou", zdůraznil jednatel Sageny Mgr. Aleš Kubíček. Zatímco klasické lázně vyjdou samoplátce na mnohonásobně více, v Sageně za stejné procedury zaplatí přijatelnější částku dle již připravených balíčků. Na procedury docházejí naši klienti i po práci a ve večerních hodinách.

Rekondiční péče pro zaměstnance
O rekondiční péči je ze strany podniků velký zájem. V letošním roce se nám podařilo rozšířit kapacity a nabídku pro rekondice a při výběru procedur jsme schopni odborně poradit, a přizpůsobit se požadavkům podniků a firem. Zároveň nabízíme i služby z oblasti závodní péče.

Preventivní programy nejen pro manažery
Péče o zdraví je důležitou součástí životního stylu, a preventivní prohlídky mohou upozornit klienta na počínající choroby. Sagena nabízí tři preventivní programy - Základ, Cévy, Srdce-plíce. Zatímco Základ je určen pro klienty, kteří chtějí znát rámcově svůj zdravotní stav, program Cévy je vhodný pro ty, u nichž se v rodině vyskytovala cévní onemocnění. Program Srdce-plíce je vhodnou volbou pro klienty s rodinnými dispozicemi anebo stresujícím zaměstnáním.

„Komplexní vyšetření pomůže najít řadu chorob v časném stadiu a pomůže tak předejít následkům" zdůrazňuje náměstek pro zdravotní péči MUDr. Vladimír Čížek.

Sagena využívá nejmodernější technologii v medicíně - magnetickou rezonanci. Před dvěma lety bylo otevřeno pracoviště magnetické rezonance v Centru zdraví. Tehdy byla tato vyšetřovací metoda v našem městě poměrně nedostupná, neboť klienti museli někdy čekat i více než 3 měsíce a za tímto specializovaným vyšetřením dojížděli do Ostravy. Centrum zdraví Sagena nabízí možnost vyšetření MR v plném rozsahu.

Pracoviště magnetické rezonance se díky profesionálnímu přístupu jak po odborné, tak po lidské stránce etablovalo nejen u lékařů, ale i u pacientů. Indikující lékaři v našem regionu velmi rychle poznali výhody a přínos vyšetření jak pro ně (přesnější informace), tak zejména pro pacienta. Odborný personál na magnetické rezonanci pod vedením MUDr. Pavly Hanzlíkové provádí vyšetření hlavy, páteře, míchy, krku, srdce, cév, kloubů, břicha a pánve. Jako speciality lze označit například 3D zobrazení prostaty, celotělové vyšetření nebo navigaci pro neurochirurgy před operací. Velkou předností magnetické rezonance je nepřítomnost škodlivého rentgenového záření - nemá tedy vedlejší účinky. MR je v některých oblastech diagnostiky jedinečná a nezastupitelná (jako jediná metoda umí například zjistit přesný stav míchy, stav chrupavek kloubů, menisků i vazů, výskyt jemných naštípnutí obratlů a v současné době neexistuje přesnější a méně zatěžující zobrazovací metoda mozku). Jsme specializované MR pracoviště, náš tým dosahuje výborných výsledků v rámci Moravskoslezského kraje a o naše služby je veliký zájem.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem našim stávajícím i novým klientům za přízeň a ocenění naší zdravotní péče a rovněž všem spolupracujícím partnerům.

Více na www.sagena.cz



Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Důl Michal v Ostravě nabízí autentický vhled do práce horníků

Technicky a stavebně autenticky dochovaný areál kamenouhelného dolu. Jak se horníci připravovali na práci v první polovině 19. století, mohou zjistit návštěvníci dolu Michal v Ostravě. Těžit se zde začalo v roce 1842.

Nový Jičín přidá do ulic sídliště parkovací místa. Některá jsou nová, jiná stavbou legalizuje

V Novém Jičíně letos přibudou nová parkovací místa. První už jsou dokončena na Vančurově ulici, kde vzniká ještě jedno menší parkoviště. Další budou na ulici Dlouhá a v Žilině.

V sobotu se sousedé z Dubiny sejdou u jednoho 100 metrů dlouhého stolu

8. října 2024 18:35 | Ostrava-Jih | Libor Běčák

Neobvyklý sociální experiment podstoupí lidé, kteří se přijdou v sobotu odpoledne posadit k prostřenému 100 metrů dlouhému stolu na ostravském sídlišti Dubina. Otázkou je, zda a jak rychle se místa u stolu zaplní a zda si sousedé z okolních paneláků přinesou k povídání dostatek jídla a pití. Očekává se dobrá nálada a vyloučen není ani společný zpěv.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

8. října 2024 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

8. října 2024 13:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Mladí zpěváci z Havířova uspěli na Karvinském talentu

8. října 2024 9:45 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Na prestižní soutěž Karvinský talent se přihlásily desítky nadaných mladých zpěváků z různých měst republiky. Ta nejcennější ocenění putovala do Havířova.

Výročí slavila studénecká škola i se svými prvními absolventy

Základní škola Sjednocení ve Studénce slaví 60. výročí svého otevření. Svůj první školní rok připomněla i Dnem otevřených dveří, na který pozvala první absolventy.

ZŠ Borovského oslavila čtyřicátiny. Do tříd znovu nahlédli bývalé učitelé i absolventi

8. října 2024 17:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Nejmladší škola v Karviné - Základní a Mateřská škola Borovského - oslavila 40. narozeniny. Na prohlídku školy i připravenou akademii žáků pozvala kromě rodičů a přátel školy i bývalé pedagogy a absolventy.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

8. října 2024 9:49 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

Včera 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

Včera 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

Včera 19:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.

V MNO funguje od října Kardiologický stacionář

Na oddělení Kardiologie v Městské nemocnici Ostrava nově funguje Kardiologický stacionář. Slouží pouze plánovaným pacientům se srdečním onemocněním, u kterých není nutná delší hospitalizace.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.