Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

I díky Nadaci ČEZ má Ostrava další Oranžové hřiště

15. dubna 2011, 10:35

Od dnešního dne mohou žáci Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě sportovat na moderním venkovním hřišti. Multifunkční sportoviště s umělým povrchem umožní v hodinách tělocviku trénovat tenis, odbíjenou, košíkovou a malý fotbal.

Soutěž společnosti eCENTRE "Šetříme s nákupním portálem města Ostravy" má své vítěze

15. dubna 2011, 0:00

Společnost eCENTRE, která provozuje elektronický nákupní portál pro Ostravu a její organizace, vyhlásila v říjnu soutěž s názvem „Šetříme s nákupním portálem města Ostravy". Kdo z uživatelů portálu správně zodpověděl kvízové otázky, byl zařazen do slosování o věcné ceny.

Skupina ČEZ se představí na ostravských Teplárenských dnech

14. dubna 2011, 0:00

Vednech 19. až 21. dubna proběhne v areálu Černé louky 17. veletrh Teplárenských dnů. Skupina ČEZ bude zastoupena mateřskou společností a společnostmi ČEZ Teplárenská a ČEZ Energo.

Budou v Ostravě plynové masky součástí života?

14. dubna 2011, 0:00

Že povolené limity znečištění jsou na Ostravsku překračovány mnohonásobně, není snad jen smutnou raritou v rámci Evropy, ale i světa. Občanům už došla trpělivost a chtějí jakýmikoli prostředky dosáhnout alespoň toho, že mohou dýchat normální vzduch.

RPG Byty započala rozsáhlou výměnu oken svého bytového fondu

13. dubna 2011, 0:00

Společnost RPG Byty začala v těchto dnech s rozsáhlou výměnou oken svého bytového fondu. Kromě jiných lokalit i v Havířově. Výměna je součástí programu OKNA, který tvoří nejvýznamnější položku v rámci oprav a investic společnosti RPG v tomto roce.

Šest desítek odborníků řešilo, jak lákat mladé na techniku

12. dubna 2011, 0:00

Zaměstnavatelé, školy i výzkumná centra v Moravskoslezském kraji  se znovu pouští do boje za popularitu techniky a přírodních věd. Technické vzdělávání a studium přírodních věd, se po dvou letech, poznamenaných ekonomickým poklesem ČR, opět stává tématem číslo jedna pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

Společnost OUTDOOR FILMS s.r.o. uvedla do kin první filmové pásmo - CARSTENSZ

11. dubna 2011, 6:20

Distribuční společnost OUTDOOR FILMS s.r.o. uvedla do kin první filmové pásmo s názvem Carstensz. 20. a 21. dubna bude uvedeno v ostravském kině Vesmír od 19:30 hodin.

Mezinárodní workshop o výzkumných metodách v Karviné

11. dubna 2011, 0:00

Ve dnech 12. a 13. dubna 2011 se v prostorách Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné uskuteční workshop s názvem REMISS 2011 - RESEARCH METHODS IN SOCIAL SCIENCES.

PRVNÍ JARNÍ AKCE NA HRADĚ JIŽ TENTO VÍKEND! 16. - 17. dubna 2011

11. dubna 2011, 0:00

Je již tradicí, že jarní sezóna na Slezskoostravském hradě začíná právě touto příjemnou akcí s názvem VELIKONOCE NA HRADĚ. Pokud nemáte na 16. a 17. dubna ještě program, určitě si tuto příjemnou jarní akci nenechte ujít! Otevřeno bude od 10 do 18 hodin.

Je libo paso doble, rumba nebo Dámská jízda Cinestar?

10. dubna 2011, 6:00

Vždy jsem se chtěla učit tančit latinsko-americké tance. A tak jsem jednou zavolala manželům Swětíkovým, kteří dělají soukromé hodiny tance pro jednotlivce i skupiny. Po třech dvouhodinových trénincích jsme pro Vás natočili video. Třeba taky toužíte tančit a bojíte se přihlásit do kurzu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více