Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Povodí Odry pořádalo Den otevřených dveří na přehradách

30. března 2011, 23:57

Přehrada Morávka, jako zdroj pitné vody, je veřejnosti nepřístupná, a to i včetně hráze. Proto se Povodí Odry před pěti lety rozhodlo, že lidem alespoň jednou v roce pomyslné brány přehrady otevře.

Za nejlepší diplomovou práci získali vysokoškoláci 110 000 Kč, odměnu použijí na další vzdělávání

30. března 2011, 0:00

Včera odpoledne si v Praze převzalo pět absolventů českých vysokých škol ocenění za nejlepší diplomovou a doktorskou práci. Studenti řešili aktuální technické problémy z energetiky, např. zvýšení výkonu městské elektrárny nebo energie v rodinném domě.

V rámci projektu Revitalizace Olše budují v Návsí novou kanalizaci

30. března 2011, 0:00

Kanalizační síť, budovaná v Návsí u Jablunkova v rámci projektu, který je financován Evropskou unií a Státním fondem životního prostředí ČR, má délku 8620 metrů a napojí se ni 265 domácností.

Irský festival se bude živě přenášet do Irska a Walesu

25. března 2011, 12:47

Zájem o závěrečný obří koncert Irského kulturního festivalu, který se už sedm let koná v Ostravě, stále roste a překračuje i hranice České republiky. Letošní ročník se proto bude živě pomocí internetu přenášet do Irska a Walesu.

Skupina ČEZ na veletrhu AMPER v Brně

25. března 2011, 0:00

ČEZ bude mezi vystavovateli 19. ročníku Mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2011, který se koná ve dnech 29.3. - 1.4.2011 na Výstavišti Brno. Akce se tak po osmnácti letech v Praze přesouvá na Moravu.

Nemocnice Frýdek-Místek má novou lékárnu a bufet

23. března 2011, 0:00

Několik týdnů probíhala v Nemocnici ve Frýdku-Místku intenzivní přestavba v přízemí vstupního vestibulu bloku E vedle recepce, kde byla vybudována nová nemocniční lékárna a bufet. Od 1. března začaly oba objekty sloužit všem návštěvníkům nemocnice.

Dvacet miliard korun vyčlenila vláda na obnovu poprůmyslových území v kraji

23. března 2011, 0:00

Na odstraňování negativních důsledků hornické a hutnické činnosti v Moravskoslezském kraji, které vznikly před rokem 1991, vyčlenila vláda částku 20 miliard korun. Řekl to Vít Kaštovský z ministerstva průmyslu a obchodu na odborné konferenci Průmyslová krajina.

Osmdesátiny docenta Emanuela Šustka

22. března 2011, 0:00

Dne 25. 3. 2011 oslaví doc. Ing. Emanuel Šustek, CSc. své osmdesáté narozeniny. Akademické obci a široké veřejnosti je doc. Šustek znám především jako jeden ze zakladatelů vysokého učení v Karviné. Jeho jméno je úzce spjato s rozvojem vysokoškolské vzdělanosti v regionu.

V kraji vznikl nový Bezpečnostně technologický klastr

22. března 2011, 0:00

Česká technologická platforma bezpečnosti průmyslu (CZ-TPIS) pořádala ve čtvrtek 17. 3. 2011 v Ostravě v hotelu Park Inn zcela ojedinělé setkání významných firem a institucí zabývajících se otázkami bezpečnosti v průmyslu.

Pojďte na novou pohádku do Divadla loutek Ostrava!

21. března 2011, 0:00

Chytrá komedie Ulricha Huba pro děti od šesti let „Tučňáci na arše" bude třetí inscenací této divadelní sezony ostravských loutkářů. Premiéra 25. března v 17 hodin v Divadle loutek Ostrava. 1. repríza 27. března 2011 v 10 hodin tamtéž.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více