Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ECHO 8. Mezinárodního festivalu outdoorových filmů

7. dubna 2011, 1:25

Projekt Mezinárodní festival outdoorových filmů divákům opět připravil projekce vítězných outdoorových filmů svého loňského 8. ročníku s názvem ECHO 8.MFOF. Kompletní program s přehledem míst a termíny je na www.outdoorfilms.cz.

Pardubický kraj nakupoval v e-aukci také zemní plyn

7. dubna 2011, 0:00

Po velmi dobré zkušenosti se systémem CENTRES a elektronickou aukcí pro elektřinu, kdy úspory dosáhly 15 milionů korun, přistoupilo hejtmanství Pardubického kraje k e-aukci i pro zemní plyn.

Ostravští pedagogové chtějí učit fyziku zábavněji, inspiraci získají na semináři

7. dubna 2011, 0:00

Zítra proběhne jedinečný vzdělávací seminář pro pedagogy vyučující fyziku a další přírodovědné předměty. Celkem 23 pedagogů převážně z ostravských základních a středních škol se bude mít možnost seznámit s moderními a interaktivními metodami výuky.

Ostravu o víkendu doslova zaplaví tanečníci z celého kraje!

6. dubna 2011, 0:00

Asi 1400 tanečníků z celého Moravskoslezského kraje přiveze o víkendu 9. - 10. dubna do Ostravy neuvěřitelných 101 tanečních formací, s nimiž budou severomoravské kluby bojovat o postupy do zemského kola a následně celostátního kola nejmasovější taneční soutěže v ČR Topgal Dance Life Tour 2011!

Zrcadlové labyrinty v Avionu prošlo už téměř 35 tisíc lidí!

6. dubna 2011, 0:00

Jen v průběhu prvních dvaceti dnů navštívilo zrcadlové labyrinty v ostravském Avion Shopping Parku téměř 35 tisíc lidí! Oba labyrinty budou v tomto největším obchodním centru na Moravě celkem 47 dnů, a to až do 26. dubna.

Obce v údolí Vsetínské Bečvy budou mít spolehlivější dodávky elektřiny

5. dubna 2011, 0:00

Cílem projektu, jehož realizace začala v loňském roce, je nahradit původní jedno vedení vysokého napětí dvěma samostatnými linkami. Cílem je zvýšit přenosovou schopnost vedení, zajistit vetší spolehlivost dodávek a výrazně omezit odstávky vyvolané plánovanou údržbou zařízení. Vzhledem k technické náročnosti je akce je rozdělena do několika etap a vyžádá si investici ČEZ přesahující 100 milionů korun.

Rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě ve věci náhrady škody způsobené povodněmi v roce 1997

5. dubna 2011, 0:00

31. března 2011 zamítl Krajský soud v Ostravě žalobu, ve které byl státní podnik Povodí Odry označen za viníka škod vzniklých při povodních v roce 1997. Zaplacení škod vyčíslených původně na přibližně 1,3 miliardy korun a následně zvýšených o dalších cca 7 miliard se domáhala nejprve společnost Ostramo Vlček. Dnes je žalobcem (po několikerém převodu „pohledávky") kyperská společnost Retise Enterprises Limited.

Sdružení pro rozvoj MSK má nové vedení, prezidentem je Pavel Bartoš

1. dubna 2011, 13:20

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje - největší zájmové uskupení v regionu - ve kterém působí v současnosti 192 přímých členů, má nové vedení. Shromáždění, které proběhlo 31. března 2011, rozhodlo o složení jednadvacetičlenné rady s tříletým mandátem. Ta zvolila prezidentem Sdružení Pavla Bartoše, který tuto funkci vykonával od poloviny minulého roku po zesnulém Václavu Roubíčkovi.

Nejlepší fasádu v Moravskoslezském kraji má havířovská Lučina

1. dubna 2011, 11:00

Historické centrum Havířova, které je nejmladším městem České republiky (bylo založeno v roce 1955) a je postaveno ve stylu socialistického realismu, tzv. Sorela, nyní prochází rekonstrukcí. Budovy dostávají nové střechy i fasády a vše probíhá pod přísnou kontrolou památkářů. Naprostá většina těchto domů přitom patří společnosti RPG Byty, s.r.o.

Společnost Dracar CZ je generálním partnerem Motocross racing teamu

31. března 2011, 0:00

Již za pár týdnů začne Mistrovství světa v motokrosu. Do takto prestižního závodu se jako jediný v České republice zapojí i Marek Vlček, který se přijel představit do Havířova i se svým týmem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více