Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Českoruskou spolupráci před tendrem na dostavbu Temelína podpoří i VŠB-TU Ostrava

22. dubna 2011, 0:00

"Myslím, že nastala ta pravá chvíle." Tato slova předcházela výjimečnému okamžiku, při kterém se dohodla na spolupráci skupina českých a ruských výrobců jaderných technologií s Vysokou školou báňskou - Technickou univerzitou Ostrava. Zástupci firem z obou zemí se chtějí podílet na dostavbě Temelína a k tomu potřebují i univerzitu a její mozky.

Manažeři RPG mezi školáky

20. dubna 2011, 0:00

Ve dnech 10. až 15. dubna se uskutečnil na Ostravici ozdravný pobyt v přírodě pro děti ze ZŠ Gen. Píky. Program, v němž nechyběly výlety, plavání, bowling, nebo jízda na koních, obohatila přednáška a beseda v angličtině o Kanadě, Austrálii a Africe, kterou pro ně připravili představitelé realitní skupiny RPG Real Estate - Tony Aksich, Petr Skrla a Martin Ráž.

Do Ostravy míří světoví „hráči“ jaderné energetiky

20. dubna 2011, 0:00

Už dnes přijedou do Ostravy, na konferenci Strojírenství Ostrava 2011, zástupci společností AREVA, Atomstrojexport, Gidropress, Škoda JS, Westinghouse a indického NPCIL. Špičky světového jaderného byznysu přijíždějí na pozvání Národního strojírenského klastru (NSK), který sdružuje v součtu 57 podniků a institucí s aktuálním souhrnným obratem zhruba 40 miliard korun.

Díky Nadaci ČEZ vzniklo další Oranžové hřiště

20. dubna 2011, 0:00

Nové moderní Oranžového hřiště vyrostlo díky Nadaci ČEZ tentokrát pro děti ze Základní školy ve Slezské Ostravě.

Zástupci Skupiny ČEZ a města Bohumína převzali cenu Teplárenského sdružení

20. dubna 2011, 0:00

Zástupci Skupiny ČEZ a města Bohumína převzali v úterý, 19. dubna, od představitelů Teplárenského sdružení cenu za společný projekt dálkového tepla do Bohumína. Projekt zvítězil v kategorii „Rozvoj soustav zásobování teplem".

Přijďte strávit zábavně Velikonoce do Miniuni v Ostravě!

19. dubna 2011, 0:00

První jarní akce pro širokou veřejnost, ale především pro děti, jsme připravili na tento víkend 23. - 24. dubna 2011 v areále Miniuni - svět miniatur s názvem - Velikonoce v Miniuni, aneb hledáme zajíce. Jedná se o zábavnou prohlídku areálu, kdy děti hledají ukryté kartičky s obrázky a za ně získají velikonoční pomlázku.

Společný projekt Skupiny ČEZ a města Bohumín získal ocenění

19. dubna 2011, 0:00

 Představitelé Teplárenského sdružení dnes předali zástupcům města Bohumína a Skupiny ČEZ plakety za projekt dálkového tepla do Bohumína.

OC Futurum Ostrava Vás zve na Nakupování s vizážistkou ZDARMA

18. dubna 2011, 22:25

Obchodní centrum Futurum Ostrava, Móda jako umění.cz a Hitrádio Orion Vás zvou na NÁKUPNÍ DNY. Pro zájemce, kteří chtějí vyzkoušet novou službu Nakupování s vizážistkou Inéz, jsme zorganizovali Nákupní dny.

OUTDOOR FILMS s.r.o. uvádí do kin další filmové pásmo - Everest

18. dubna 2011, 6:51

Distribuční společnost OUTDOOR FILMS s.r.o. uvádí do kin další filmové pásmo tentokrát o životě a smrti na nejvyšší hoře světa - Mt. Everestu.

Tanečníci v Ostravě během víkendové soutěže shromáždili a vytřídili 108 kg PET lahví

18. dubna 2011, 0:00

V rámci regionálního kola nejmasovější taneční soutěže formací Topgal Dance Life Tour 2011, která proběhla o tomto víkendu v bývalém kině Vítek v Ostravě-Hrabůvce, se nejvíce dařilo domácímu klubu TJ Sokol Vítkovice, oddíl Akcent Ostrava.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více