Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Irský kulturní festival 21. - 27. 3. v Ostravě

18. března 2011, 17:01

Pojďte na Irský kulturní festival. Ostrava 21. až 27. března. Spousta muziky, jídla a pití. Vše originál irské. Megakoncert slavných irských kapel v Bonver Aréně (bývalý Tatran) v sobotu 26. března. Vystoupí Shannon, Heatbeats, The Kilkennys a Fiddlers Green. Startujeme v 19.00.

Společnost MAKRO hodnotí Systém sdružených nákupů velmi kladně

17. března 2011, 0:00

Značné finanční úspory a elektronizace veřejných zakázek jsou hlavním cílem systému sdružených nákupů. Ostrava byla jedním z prvních měst České republiky, kde projekt startoval a ušetřil miliony korun. Právě Ostrava se rozhodla uspořádat, ve spolupráci s eCENTRE, konferenci "Šetříme s nákupním portálem města Ostrava".

Společnost RPG Byty vychází vstříc mladým rodinám

16. března 2011, 5:00

Program „Rodina" je novým projektem, se kterým přichází na trh společnost RPG Byty, s.r.o. Je určen především pro mladé rodiny s dětmi, které řeší bytovou problematiku. RPG jim nabízí zvýhodněný pronájem (3-(4)+1 za cenu 2-(3)+1) vybraných bytů v Havířově a Frýdku-Místku.

Centrum Jungle Ostrava pro děti i rodiče

16. března 2011, 0:00

Dětská herna Jungle v Ostravě zavedla dopolední hlídání dětí pod názvem Mikroškolka, loutkové představení a připravuje také příměstské tábory.

Popis havárie 1. bloku jaderné elektrárny Fukušima v Japonsku

15. března 2011, 0:00

Internetový portál www.allforpower.cz zveřejnil pravděpodobný popis vývoje havárie na 1. bloku jaderné elektrárny Fukušima v Japonsku po zemětřesení o síle 8,9 stupně Richterovy stupnice a
zaplavení přílivovou vlnou tsunami.

V kraji vzniká nový Bezpečnostně technologický klastr

15. března 2011, 0:00

Česká technologická platforma bezpečnosti průmyslu (CZ-TPIS) pořádá ve čtvrtek 17. 3. 2011 v Ostravě v hotelu Park Inn zcela ojedinělé setkání významných firem a institucí zabývajících se otázkami bezpečnosti v průmyslu.

Financování energetických projektů veřejné správy je na křižovatce

14. března 2011, 0:00

Pomalu a jistě končí financování z evropských strukturálních fondů prostřednictvím Operačních programů životní prostředí, ROP apod. Novým impulsem je financování energetických projektů třetí stranou, tzv. EPC projekty. Tento nový proud se intenzivně rozvíjí v celé ČR, náš kraj nevyjímaje.

2 mld. Kč pro zdravotnictví lze ušetřit při využívání e-Aukcí

14. března 2011, 0:00

Celá republika skloňuje v posledních měsících pojmy zdravotnictví, úspory, hledání zdrojů. Přesně to nabízí APUEN - Asociace poskytovatelů a uživatelů elektronických nástrojů pro výběrová řízení a elektronické aukce. Nabízí úspory ve zdravotnictví prostřednictvím elektronických nástrojů.

Výstavy Dovolená, Region a Nevěsta

11. března 2011, 11:49

Výstavy Dovolená, Region a Nevěsta začínají již tento pátek 11. března na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Mezinárodní casting už 5. března!

4. března 2011, 11:10

Je vám více než 14 let? Chcete být modelkou, fotomodelkou nebo tváří reklamy? Přijďte 5. března 2011 na International Top Model Casting do ostravského Avionu!

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více