Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

3. Kynologický ples v Ostravě

14. února 2011, 0:00

Pro všechny příznivce zvířecích mazlíčků připravujeme již 3. KYNOLOGICKÝ PLES, který se uskuteční v pátek 4. 3. 2011, od 20.00 hodin v KD Michálkovice (konečná trolejbusu 101 a 104). Účastníky plesu budou nejen pejskaři, ale i ostatní milovníci zvířat.

Na vzdělání zaměstnanců AWT Rekultivace míří více než 4,5 milionu Kč

14. února 2011, 0:00

Zaměstnanci společnosti AWT Rekultivace mají v roce 2011 větší možnosti zvýšit si svoji profesní kvalifikaci a získat nové znalosti či dovednosti. Společnost loni uspěla se svou žádostí v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a téměř 90 zaměstnanců díky tomu bude moci projít kurzy a školeními v celkové hodnotě přes 4,5 milionu korun.

ČEZ i letos nakupuje od chráněných dílen

14. února 2011, 0:00

Skupina ČEZ i v letošním roce odebírá osobní a pracovní pomůcky pro své zaměstnance z firem, které mají status chráněných dílen. Vedle klasických pomůcek energetikům dodávají i různé druhy nářadí. V loňském roce nakoupil ČEZ od těchto subjektů zboží za téměř 2 miliony korun. Stejný objem předpokládá i v letošním roce.

IT Cluster – fascinující digitální svět

11. února 2011, 17:05

IT Cluster - největší sdružení specialistů a zájmových skupin z oboru informačních technologií v České republice. Spojuje a prolíná zájmy univerzit, škol a výzkumných týmů se zájmy veřejných institucí a podnikatelských subjektů. Cílem je využívat spojený potenciál informačních technologií k výzkumu a vývoji nových služeb a produktů a zajistit jejich komerční využití v praxi.

Sdružení měst a obcí Povodí Ondřejnice ušetřilo díky e-aukci za energie

11. února 2011, 13:05

Brušperk, Hukvaldy, Stará Ves, Palkovice a ještě dalších šest měst a obcí se v rámci mikroregionu Sdružení měst a obcí Povodí Ondřejnice rozhodlo využít systému CENTRES završeného elektronickou aukcí. Dražila se elektřina a plyn pro základní a mateřské školy, obecní a městské úřady, domov pro seniory a další organizace.

Díky e-aukci ušetřily Ostravské komunikace téměř 3 miliony korun

9. února 2011, 0:00

Ostravské komunikace se v letošním roce poprvé zúčastnily elektronické aukce, kterou pro ně připravila společnost e-CENTRE. Díky ní ušetřily bezmála 11 % na elektrické energii, což jsou necelé 3 miliony korun.

9. Reprezentační ples tentokrát na Slezskoostravském hradě

9. února 2011, 0:00

V pátek čtvrtého února proběhl na Slezskoostravském hradě, nad soutokem řek Lučiny a Ostravice, již devátý reprezentační ples investiční společnosti Prosperita, ostravské Vysoké školy podnikání, Markrabství Lašského a společnosti GMP MIX.

Projekt BATCo má pomoci dopravnímu i ekonomickému rozvoji regionů pěti zemí

8. února 2011, 0:00

Účastníci evropského projektu BATCo - Baltic Adriatic Transport Cooperation, mezi něž patří Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, jako jediný zástupce z Česka, se sešli v půli ledna ve Vídni a loni v listopadu v Krakově. Hodnotili první výsledky své práce.

Skupina AWT je partnerem Landek Parku

7. února 2011, 0:00

Mezinárodní dopravní a logistická skupina Advanced World Transport (AWT) se stala jedním z partnerů ostravského areálu Landek Park, který je známý především svou expozicí Hornického muzea. Kulturní a vzdělávací využití areálu podpořila částkou 100 tisíc Kč.

Loni 55 rekultivačních projektů za 265 miliónů korun. Návrat krajiny přírodě mapuje nová publikace

31. ledna 2011, 0:00

Krajina na Karvinsku se díky rekultivacím území dříve zasažených těžbou v posledních letech výrazně mění. Svědčí o tom i nová publikace „Vracíme krajině život" mapující rekultivační projekty v regionu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více