Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Bystřici byla díky projektu Revitalizace Olše vybudována nová čistírna odpadních vod

19. ledna 2011, 0:00

V obci Bystřice, která je součástí Slezského vodohospodářského svazku, se s podporou peněz z Evropské unie a Státního fondu životního prostředí ČR, podaří k nové čistírně odpadních vod napojit 80 % obyvatel.

Renesance hornického školství: Po Karviné učni také v Havířově

19. ledna 2011, 0:00

Hornické učňovské školství zažívá díky podpoře OKD renesanci. Zatímco po roce 1990 všechny hornické obory zanikly, v posledních dvou letech se na Karvinsko postupně vracejí. Po předloňské úspěšné nabídce Střední školy techniky a služeb v Karviné letos oznámila otevření dvou hornických oborů Střední škola v Havířově - Šumbarku.

Ředitelé škol absolvují školení Řízení projektů a Vyhledávání zdrojů pro školy

18. ledna 2011, 0:00

Institut komunitního rozvoje je realizátorem projektu Zvyšování kompetencí řídích pracovníků škol, jehož součástí je také pilotní ověření zpracovaných materiálů formou prezenčního školení.
Další pilotní ověření v rámci uvedeného projektu proběhla v prosinci a to Řízení projektů a Vyhledávání zdrojů.

Hysteroskopie ambulantně, bez narkózy

18. ledna 2011, 0:00

Ženy už kvůli hysteroskopii, vyčištění dělohy, nemusejí podstoupit hospitalizaci ani narkózu! V České republice se tyto zákroky provádějí i ambulantně!

Pohádka pro nejmenší diváky v Divadle loutek Ostrava

12. ledna 2011, 9:52

Divadlo loutek Ostrava potěší první premiérou v letošním roce především nejmenší diváky. Právě jim je určená pohádka Ošklivé káčátko na motivy díla dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena. Slavnostní premiérové uvedení této inscenace se uskuteční 14. ledna.

Hotel Pod Kyčmolem nabízí vlastní pivo, wellnes studio i krásné lesy v okolí

5. ledna 2011, 0:00

Zhruba před rokem a půl začala v Horní Lomné růst nová budova hotelu Pod Kyčmolem, která je už nyní dokončena a pomalu čeká na své první návštěvníky. Osmdesáti ubytovaným nabízí čtyřhvězdičkový hotel nejen vlastní pivo, wellnes studio s bazénem, třemi saunami a vířivou vanou, ale také bowling a krásné lesy v okolí.

Ples na Obchodně podnikatelské fakultě

4. ledna 2011, 0:00

"Nejen studiem živ je student." Říkají organizátoři plesu obchodně podnikatelské fakulty, kteří v loňském roce započali tradici reprezentačních plesů na fakultě. Letošní, již druhý ročník, se koná 12. března 2011 od 19 hodin do brzkých ranních hodin v malebném prostředí Společenského domu Lázní Darkov v Karviné.

Skupina AWT podpořila dobrovolné hasiče na severní Moravě a na Ústecku

4. ledna 2011, 0:00

Více než 300 tisíc korun z povodňové sbírky věnuje dopravní skupina AWT mezi dobrovolné hasiče. Za prostředky vybrané zaměstnanci a odbory a navýšené skupinou AWT si nakoupí nové pomůcky a vybavení dobrovolní hasiči v obcích Moravskoslezského kraje (Paskov, Doubrava, Stonava a Petřvald) a v obcích Ústeckého kraje (Verneřice, Malé Březno, Štětí a Litoměřice).

Horníci darovali Barborce přes 350 tisíc korun, nejvíce v historii

28. prosince 2010, 0:00

Zaměstnanci těžební společnosti OKD darovali Občanskému sdružení svatá Barbora 352 tisíc korun. Sdružení, kterému horníci zkráceně říkají Barborka, financuje vzdělávání, volnočasové aktivity a zdravotní péči hornických sirotků.

Poděkování řediteli DPS Slunečnice za přístup k Systému sdružených nákupů

27. prosince 2010, 0:00

Primátor města Ostravy Petr Kajnar udělil poděkování Radku Baranovi, řediteli Domova pro seniory Slunečnice, za aktivní a zodpovědný přístup k projektu Systém sdružených nákupů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více