Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vánoční kluziště na Masarykově náměstí

23. prosince 2010, 0:00

Díky Systému sdružených nákupů a nákupnímu portálu ušetří město Ostrava a jeho organizace miliony korun. I díky tomu může mimo jiné podporovat takové projekty, jakým je Vánoční kluziště.

Karvinská fakulta pořádá den otevřených dveří

23. prosince 2010, 0:00

Máte zájem o studium na Vysoké škole, ale stále nevíte kterou si vybrat? Zvažujete studium ekonomického směru. Přijďte se zúčastnit Dne otevřených dveří, který Slezská Univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné pořádá v pátek 7. ledna 2011 od 9.00 hodin.

Modenika, Pietro Filipi, Van Graaf - značka kvality

20. prosince 2010, 6:20

Hledáte kvalitní a stylovou módu, která je dostatečně nápaditá, sexy, ale také pohodlná? Obchodní dům Van Graaf nebo prodejna Modenika Vám ji může nabídnout.

SOUZNĚNÍ 2010 - Tradiční mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel

20. prosince 2010, 0:00

16.-19. prosince 2010 proběhl v Ostravě, ve Václavovicích a v Kozlovicích 12. ročník mezinárodního festivalu SOUZNĚNÍ. Tradice z roku 1999, se rozrostla na čtyřdenní akci, spojenou s koledami, duchovními zpěvy, ukázkami lidových řemesel, projekcí filmů a mezinárodní výstavou Betlémů vyrobených dětmi.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna garantuje svým klientům kvalitní péči

17. prosince 2010, 13:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), která je s více než 700.000 pojištěnci třetí největší zdravotní pojišťovnou v ČR, garantuje svým klientům zajištění dostupné a kvalitní zdravotní péče. V příštím roce počítá dokonce s nárůstem finančních prostředků na zdravotní péči.

Soutěž Po stopách OKD vyhráli Ohavní horníci, druzí skončili vozíčkáři

16. prosince 2010, 15:57

První ročník soutěže, která zavedla lidi na místa spjatá s hornictvím nebo zvelebená díky neziskovým organizacím podpořeným Nadací OKD, vyhrála parta deváťáků ze základní školy ve Vratimově na Frýdecko-Místecku, kteří si říkají Ohavní horníci.

Hlavním tématem 109. žofínského fóra bylo financování obcí

16. prosince 2010, 13:40

Slovanský ostrov v centru Prahy přivítal 13. prosince starosty a primátory z celého Česka. V nádherném prostředí paláce Žofín se uskutečnilo 109. žofínské fórum. Toto tradiční setkání před koncem roku je každoročně věnováno novinkám a změnám, které zajímají vedoucí představitele obcí a měst.

V rámci projektu Revitalizace Olše dokončila obec Vendryně stavbu kanalizace

16. prosince 2010, 6:03

Součástí Slezského vodohospodářského svazku je také obec Vendryně, která s podporou peněz z Evropské unie a Státního fondu životního prostředí České republiky mohla vybudovat kanalizaci. Hlavní část stavby kanalizace je letos ve Vendryni ukončena, v příštím roce budou provedeny jen terénní úpravy a povrchy komunikací.

Škodu Fabia „za nápad“ vyhrál elektrikář z Dolu Darkov

15. prosince 2010, 13:05

Důlní elektrikář Radim Borový z Dolu Darkov se stal šťastným vylosovaným v motivačním programu Continuous Improvement (Trvalé zlepšování) černouhelné společnosti OKD a obdržel za svůj zlepšovací návrh osobní auto Škoda Fabia.

Moderní řešení spalovny pomůže energetice i životnímu prostředí v kraji

15. prosince 2010, 11:44

"Moderní technické řešení spalovny jednoznačně pomůže energetice i životnímu prostředí v kraji", říká profesor Pavel Noskievič, odborný garant projektu Energeticky nezávislý kraj.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více