Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Energetická budoucnost kraje je v uhlí

15. prosince 2010, 11:37

Moravskoslezský energetický klastr chce projektem "Energeticky nezávislý kraj", který je podporován vedením Moravskoslezského kraje, posílit zájem občanů a institucí o hledání cest dalšího vývoje v oblasti energetiky, která hraje podstatnou roli v hospodářském rozvoji.

Souznění 2010 - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel

15. prosince 2010, 10:29

Pestrý program nabízí od čtvrtku do neděle koncerty a představení v kostelech, koncertních sálech, exteriérech. A také doprovodné výstavy, umělecká řemesla, filmovou projekci a slavnostní mši svatou. Součástí je i oblíbený Vánoční jarmark se zvykoslovným programem a letos rozšířená nabídka regionálních kulinářských specialit v Kozlovicích.

Liška Bystrouška zve do ostravského Divadla loutek nejen dětské diváky!

13. prosince 2010, 11:20

Potěšte své milé blízké netradičním a milým vánočním dárkem - vstupenkou na dobrodružné, roztomilé i vášnivé příhody světoznámé české lišky!

Nadace ČEZ sponzorovala moderní učebnu v Hustopečích nad Bečvou

10. prosince 2010, 14:16

Díky Nadaci ČEZ se může další škola pochlubit supermoderní učebnou fyziky a chemie. Oranžová učebna začala tentokrát sloužit žákům Základní školy v Hustopečích nad Bečvou.

Sdružení ocenilo na vánočním koncertě firmy a instituce za zviditelnění regionu

10. prosince 2010, 11:01

Tři představitelé firem a institucí převzali před plným kongresovým sálem hotelu Mamaison Imperial Hotel Ostrava ocenění za to, že pomáhají zviditelnit region. Bylo to na vánočním koncertě Region pro sebe, který letos už po jedenácté 8. prosince pořádalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

Nová lékárna s dermocentrem v Havířově

10. prosince 2010, 10:52

V Havířově - Podlesí na Mládežnické ulici byla otevřena nová lékárna s dermocentrem. Součástí projektu jsou i ambulance tří odborných lékařů.

Běžte na prohlídku, nabádá ČPZP v dopise své klienty

9. prosince 2010, 0:00

Přestože Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) věnuje dlouhodobě zvýšenou pozornost zdravotně preventivní péči, je stále mnoho lidí, kteří na prevenci svého zdravotního stavu nedbají. Pojišťovna proto v těchto dnech rozesílá dopisy, v nichž vybrané klientky a klienty nabádá k návštěvě praktického lékaře nebo gynekologa.

Vánoční inscenace Půjdem spolu do Betléma již jedenadvacátou sezónu!

8. prosince 2010, 0:00

Divadlo loutek Ostrava v těchto dnech zní vánočními písněmi a koledami. Hra Půjdem spolu do Betléma v režii Petra Nosálka měla svoji premiéru 30. listopadu 1990, což znamená, že letošní sezóna bude již jedenadvacátá, kdy se uvádí.

Představitelé firem a institucí diskutovali o perspektivách kraje na další dvě desetiletí

3. prosince 2010, 13:50

Vrcholní představitelé významných regionálních firem a institucí se 29. listopadu sešli u kulatého stolu, aby zahájili odbornou diskuzi k dlouhodobému výhledu vývoje hospodářství v Moravskoslezském kraji.

Betlémy na hradě, největší výstava Betlémů v Moravskoslezském kraji

2. prosince 2010, 17:38

Zveme vás do galerie Slezskoostravského hradu na 10. jubilejní ročník největší výstavy Betlémů v Moravskoslezském kraji. Od 3. 12. do 9. 1. 2011.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více