Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Colours of Ostrava letos již po desáté

4. března 2011, 5:02

Desátý ročník oblíbeného festivalu Colours of Ostrava, který si podmaní Moravskoslezskou metropoli od 14. do 17. července, bude podle všeho zase ten „nej" v historii.

Plyn od ČEZ si za 8 měsíců objednalo více než 80 tisíc zákazníků

3. března 2011, 0:00

I ve druhém čtvrtletí roku 2011 bude ČEZ nabízet cenově výhodný plyn na českém trhu. Ceny plynu na další čtvrtletí se u ČEZ nemění. Společnost vylepšila výhodnou nabídku garance 5 % slevy, může trvat až do konce roku 2012.

Pomoc při uplatnění na trhu práce

2. března 2011, 0:00

Celkem 99 osob se v září 2009 přihlásilo do projektu pod názvem Kompetenční model, jehož hlavním organizátorem se stal Institut komunitního rozvoje v Ostravě v partnerské spolupráci s občanským sdružením Edukana a Střední školou ekonomicko-podnikatelskou ve Studénce.

Výstavba kanalizace ve městě Jablunkov úspěšně pokračuje

2. března 2011, 0:00

Výstavba kanalizace ve městě Jablunkov úspěšně pokračuje. V současné době je hotovo sedm kilometrů z 12, a to díky podpory peněz z Evropské unie a Státního fondu životního prostředí ČR.

Vítkovičtí hokejisté trénovali za přítomnosti hendikepovaných dětí

28. února 2011, 0:00

Hendikepované děti navštívily trénink hokejistů z extraligového týmu HC VÍTKOVICE STEEL. Návštěva proběhla na základě pozvání Nadačního fondu Evraz, jehož zakladatelem je EVRAZ VÍTKOVICE STEEL.

Nejvíce odběrných míst Skupiny ČEZ je na Moravě

28. února 2011, 0:00

Během posledních pěti let připojili energetici v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji více než 20 tisíc nových odběrných míst. Celkově se jich na Moravě nachází téměř 960 tisíc, což představuje více než čtvrtinu všech připojení na distribučním území Skupiny ČEZ. Společnost na připojení nově avízovaných odběrů a související realizaci staveb vyčlenila pro Moravu v roce 2011 více než 1 miliardu korun.

Scéna vytvořená ze žaluzií na koncertním turné Richarda Müllera

25. února 2011, 6:59

Čerstvý zlatý slavík Richard Müller vyprodal sály v šestnácti českých a slovenských městech se svým Potichu Tour 2010. Koncertu vévodila intimní atmosféra a hluboké emoce, jednotlivým písničkám předcházel příběh o jejich vzniku.

Studuj v Ostravě

24. února 2011, 6:06

Chceš se uplatnit na trhu práce, získat zkušenosti z praxe už během studia, spolupracovat na zajímavých projektech nebo zkoumat a bádat? Pak STUDUJ V OSTRAVĚ. Více na stránkách Fakulty elektroniky a informatiky, VŠB-TUO www.studujvostrave.cz

Nájemníci bytů RPG, kteří dosud nepodepsali nové smlouvy, dostávají poslední šanci

16. února 2011, 17:54

K poslednímu pokusu najít smírné řešení otázky zvýšení nájemného přistoupila společnost RPG Byty, s.r.o. Pokud nájemníci neakceptují předložené návrhy řešení nejpozději do 8. března, věc bude postoupena příslušné advokátní kanceláři k podání žaloby na určení výše místně obvyklého nájemného.

1. Diamantový ples v Ostravě

15. února 2011, 7:10

Pro všechny milovníky krásy je připravován 1.DIAMANTOVÝ PLES, který se uskuteční pod záštitou ostravských senátorů v sobotu 12. března 2011 od 20.00 hodin v KD města Ostravy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více