Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Milovníci extrémních sportů se na Adrenalin Cupu zapojí i do charity

24. června 2011, 0:00

Příznivci extrémních sportovních výkonů na souši, ve vodě i ve vzduchu změří tuto sobotu své síly v Ostravici. V bohatém doprovodném programu nebude chybět ani Oranžové kolo Nadace ČEZ. Diváci i závodníci mohou jeho prostřednictvím podpořit Nadaci táta a máma či občanské sdružení Linie radosti.

Na ostravském hradě se bude konat show špičkových chemiků

23. června 2011, 0:00

Netradiční show bude v pátek 24. a sobotu 25. června k vidění na Slezskoostravském hradě. Chemické pokusy a atraktivní exploze doplní show britského vědce Michaela Londesborougha.

Sdružení bude koordinovat občanské iniciativy v oblasti dopravy a infrastruktury v kraji

22. června 2011, 0:00

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje bude ještě více koordinovat občanské iniciativy v regionu, které prosazují dopravní a infrastrukturní projekty. Na včerejším zasedání rady Sdružení o tom informoval viceprezident Sdružení Pavel Vítek, který bude stát v čele koordinačního orgánu - tzv. dopravní sekce Sdružení.

Zachraňte rodný les aneb DŘEVOKAZIMÍROVA ŠIFRA

21. června 2011, 0:00

Moravskoslezský dřevařský klastr (MSDK) uspořádal zábavnou a poučnou WoodRoadshow s názvem „Zachraňte rodný les aneb DŘEVOKAZIMÍROVA ŠIFRA", určenou pro žáky základních škol, kteří měli možnost získat informace o studiu na středních školách s odborným zaměřením na stavební a dřevozpracující odvětví. Akce proběhla v měsících říjen 2010 až červen 2011.

Podpis smlouvy na realizaci II. etapy nové kanalizace ve Frýdlantu nad Ostravicí.

17. června 2011, 6:04

Desetitisícové město Frýdlant nad Ostravicí je mladým moderním městem a jeho vedení zpříjemňuje pohodové bydlení svých obyvatel na úpatí Beskyd stále něčím novým. V loňském roce město naplnilo zákonem danou povinnost na odkanalizování 80 % obyvatel města, letos se chystá v budování nové kanalizace pokračovat.

Skupina AWT rázně vstoupila mezi nejvýznamnější firmy v ČR

17. června 2011, 0:00

Skupina AWT hned první rok po svém vzniku rázně vkročila do žebříčku Czech TOP 100. Mezi nejvýznamnějšími tuzemskými společnostmi za rok 2010 se umístila na 61. místě. Podle oborového žebříčku se zároveň stala největší soukromou dopravní společností v ČR (obor Doprava, pomocné činnosti v dopravě a cestovní kanceláře).

Handicapované, děti, seniory. Nejen tyto skupiny podpořila společnost Dalkia

16. června 2011, 10:40

Dobrovolníci, Dobromani, lidští supermani. Tyto a další ekvivalenty lidí s čistým srdcem zazněly na slavnostním předávání nadačních příspěvků zaměstnancům skupiny Dalkia v České republice. Tričko s vytištěným D jako dobrovolník získalo v Ostravě osmadvacet lidí.

Zahrada na míru od zahradamorava.cz

16. června 2011, 0:07

Máte krásný dům s velkou, ale divokou zahradou a nevíte si s ní rady? Poradíme Vám a pomůžeme vám ji zvelebit podle Vašich představ. I když Vás práce na zahradě baví, svěřte svou zahradu do rukou profesionálům a oblečte svou zahradu do nového a moderního vzhledu. Je to jednoduché a přitom to nemusí být drahé!

Letní knižní veletrh v Ostravě

15. června 2011, 17:01

Letní knižní veletrh, jehož hlavním tématem jsou knihy nejen na dovolenou, se bude konat 17. a 18. června na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Je na něj přihlášeno 100 vystavovatelů z celé České republiky.

Starostové na kongresu: Na zvýšení DPH doplatí nejvíce malé obce a města

15. června 2011, 13:30

Na zvýšení DPH doplatí nejvíce malé obce a města. Domnívají se jejich starostové. Právě změny v DPH a změny zákona o rozpočtovém určení daní vzbudil největší diskuzi mezi starosty a primátory na kongresu. Ten 14. června letošního roku uspořádalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje v Sanatoriích Klimkovice. A sešlo se tady sto třicet starostů a primátorů z celého Moravskoslezského kraje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více