Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jedinečné setkání neslyšící mládeže již po čtyřicáté šesté

18. června 2010, 10:24

Ve dnech 17. až 21. června se ve Valašském Meziříčí utká sluchově postižená mládež z celé republiky v jedenácti disciplínách sportovních her. Nadace ČEZ podpořila toto jedinečné setkání neslyšící mládeže částkou 100 tisíc korun.

Páternoster v budově generálního ředitelství OKD je opět funkční

18. června 2010, 6:15

Po rozsáhlé rekonstrukci byl v budově generálního ředitelství OKD v Ostravě opět spuštěn oběžný výtah „Páternoster". Náklady na opravu kulturní technické památky činily 4 661 802 korun.

AUTO Heller představuje Volkswagen Touareg

17. června 2010, 0:00

Autorizovaný prodejce AUTO Heller představil očekávanou novinku společnosti Volkswagen -Volkswagen Touareg. Přijďte se blíže seznámit s tímto výjimečným vozem do autosalonu AUTO Heller v Ostravě, Opavě, Třinci a ve Frýdku-Místku.

5. ročník charitativní akce Na soutoku prozářilo slunce i dobrá nálada

17. června 2010, 0:00

5. ročník charitativní akce Na soutoku přilákal do areálu kyjovického zámku 2000 lidí. Cílem akce je totiž spojit svět zdravých a hendikepovaných dětí. Pořadatel projektu Na soutoku Nadace Patrik dětem ale zároveň usiluje o spojení lidí všech generací, o spojení měst a obcí.

Dance World 2010 v Ostravě od 24. - 27. 6. 2010

17. června 2010, 0:00

Dance World 2010. Mistrovství světa v disco dance, disco freestyle a Světový pohár ve street dance show opět v Ostravě. Neváhejte a přijďte od čtvrtka 24. do neděle 27. června shlédnout světovou taneční show s vynikajícími výkony tanečníků z celého světa. Unikátní taneční svátek opět v ČEZ aréně.

OZO vás zve na Den otevřených dveří

14. června 2010, 0:00

OZO Ostrava vás zve na Den otevřených dveří. Prohlídka třídících linek a popelářských aut, focení na stupačkách a spousta soutěží pro děti. V sobotu 19. 6. od 10.00 do 17.00 hodin v areálu OZO Ostrava v Kunčicích na ulici Frýdecké.

Základní škola Aleše Hrdličky bojuje proti drogám

10. června 2010, 0:00

Do konce června běží na ZŠ A. Hrdličky v Ostravě projekt „Hrou, sportem a učením proti alkoholu a drogám!" Starší žáci při něm například připravují hodiny, ve kterých mladším žákům vysvětlují nebezpečí vzniku závislostí, nebezpečí kouření, užívání alkoholu a zneužívání drog.

Dětský den v Sanatoriích Klimkovice přilákal více než 3 000 návštěvníků

9. června 2010, 0:00

Cesta pohádkovým lesem, adrenalin na skákacích botách nebo lenošení v indiánském tee-pee. Nejen tyto atrakce přilákaly do Klimkovických lázní, jinak známých především léčebnými procedurami, nebývale velký počet návštěvníků. V Sanatoriích to byla historicky vůbec první akce. Organizátoři nečekaný nápor lidí zvládli.

Evropský den melanomu aneb Zachraňte si kůži!

8. června 2010, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna evidovala v loňském roce téměř tisíc pojištěnců s diagnózou zhoubného kožního melanomu. A protože pacientů každým rokem přibývá a náklady na jejich léčbu stoupají, stala se pojišťovna generálním partnerem Evropského dne melanomu. Lidé si mohli nechat zdarma odborníky vyšetřit kůži na několika místech republiky.

Na soutoku Kyjovice 2010, rodinná akce v Kyjovickém zámku

7. června 2010, 0:00

Nadace Patrik dětem, obec Kyjovice a společnost e-CENTRE vás zvou na 5. ročník open-air rodinné akce Na soutoku Kyjovice 2010 s krásným cílem podpořit handicapované děti. 12. 6., od 10:00, v zahradě Kyjovického zámku vás čekají hry, soutěže i vystoupení Kamila Střihavky nebo finalistky Československé superstar, Markéty Konvičkové.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více