Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Obce ze sdružení Slezská brána nakoupily elektřinu v e-aukci

3. června 2010, 12:48

V Moravskoslezském kraji neustále roste zájem obcí a měst o tzv. e-aukce pořádané společností eCENTRE. Tedy elektronické aukce na dodávky komodit, jako je elektřina nebo zemní plyn. Vůbec poprvé v České republice se ale ve snaze ulehčit rozpočtu spojilo hned 6 obcí sdružení Slezská brána.

Nadační fond EVRAZ daroval hendikepovaným dětem sportovní areál

3. června 2010, 9:21

NADAČNÍ FOND EVRAZ 1. června slavnostně předal sportovní areál pro děti s neurologickým postižením Odbornému léčebnému ústavu v Metylovicích. Víceúčelové sportoviště se speciálním povrchem pro různé druhy sportovních her bude sloužit pro více než 850 dětí ročně a budou ho moci využívat i děti na vozíčku.

Krásné ženy a charita? To bude „ostravská Moulin Rouge“

2. června 2010, 9:47

Láska, hudba, krásné ženy a dobré skutky. Nic z toho nebude chybět na galavečeru v duchu Moulin Rouge, který vypukne už devátého června v devatenáct hodin v restauraci Orchard v Ostravě. Nad celou akcí převzal záštitu Moravskoslezský kraj v čele s Jaroslavem Palasem.

Na pomoc lidem zasaženým povodněmi vyjely i vozy Škoda Yeti

2. června 2010, 9:37

Dlouhotrvající deště  způsobily v polovině května rozsáhlé záplavy v Moravskoslezském kraji. Nejvíce bylo zasaženo Karvinsko, Bohumínsko, ale také okolí Odry a Lubiny. Trvalé deště stále zvedaly hladiny řek a například v Bohumíně se výška hladiny rovnala stoleté vodě.

Organizace města Ostravy se připravují k systému Sdružených nákupů

31. května 2010, 16:13

Organizace, jejichž zřizovatelem je Statutární město Ostrava, začnou již brzy nakupovat materiál a služby nezbytné pro svůj provoz formou Sdružených nákupů přes "Nákupní portál města Ostrava." Celou akci pro Statutární město Ostrava zajišťuje společnost eCENTRE.

Karvinské klaunování pro celou rodinu

28. května 2010, 0:00

V neděli 30. května se bude konat v Karviné akce KLAUNOVÁNÍ pro celou rodinu. V centru města na Masarykově náměstí začne ve 14.00 hodin Klauní show pro děti i jejich rodiče.

Nezaměstnaní dostali novou šanci

28. května 2010, 0:00

Nezaměstnaným /a např. i ženám po rodičovské dovolené/ je určen projekt nazvaný Kompetenční model, který je od loňského prosince realizován Institutem komunitního rozvoje v partnerské spolupráci se Střední školou ekonomicko-podnikatelskou ve Studénce a s občanským sdružením Edukana.

Otevřené mistrovství Českého svazu Watejitsu

27. května 2010, 0:43

Český svaz Watejitsu pořádá v sobotu, 29. května 2010, s podporou statutárního města Ostravy Otevřené mistrovství České republiky ČSWABU. Závodit se bude v kategoriích hardstyle, softstyle, kobudo a sebeobrana dvojic.

V Bohumíně pomáhali zaměstnanci Skupiny ČEZ

26. května 2010, 6:56

Zaměstnanci Skupiny ČEZ z různých míst republiky zamířili do Bohumína, aby po povodních pomohli postiženým rodinám.

Klientky ČPZP ušetří při očkování proti rakovině děložního čípku

26. května 2010, 6:16

Klientky České průmyslové  zdravotní pojišťovny (ČPZP), kterým je mezi 10 a 25 lety a chtějí se nechat očkovat proti rakovině děložního čípku, ušetří. Od 1. června letošního roku jim jejich zdravotní pojišťovna začne hradit jednu ze tří potřebných dávek.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více