Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

VŠB – Technická univerzita a její partneři získají na podporu výzkumu přes 3 miliardy

9. května 2010, 12:25

Výzkum a vývoj VŠB - Technické univerzity v Ostravě (VŠB-TUO), která je mimo jiné zakládajícím členem a sdružení počítačových expertů IT Cluster, získá významnou finanční podporu v podobě prostředků z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. VŠB-TUO se tím zařadí mezi nejúspěšnější vysoké školy v ČR, protože z osmi podaných projektů bude s největší pravděpodobností úspěšných šest v celkovém objemu více než 3 miliardy korun.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna zve k bezplatnému vyšetření kožních znamének

6. května 2010, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna apeluje na všechny občany, aby nepodceňovali prevenci rakoviny a nechali si vyšetřit mateřská znaménka. Bezplatnou prohlídku kůže mohou absolvovat již v pondělí 10. května, u dermatologů, kteří se zapojili do Evropského dne melanomu.

OKD, Doprava změnila jméno na AWT

5. května 2010, 0:00

Datum 1. května přineslo pro největšího soukromého železničního dopravce v ČR, společnost OKD, Doprava, a.s., zásadní a na první pohled viditelnou změnu. Společnost se přejmenovala na Advanced World Transport a.s. (zkráceně AWT) a stala se základním kamenem skupiny stejného jména.

Závěrečná konference projektu Vzdělávání pro komunitní plánování

30. dubna 2010, 8:16

Dne 27. dubna se v charitním centru Gabriel uskutečnila závěrečná konference projektu Vzdělávání pro komunitní plánování.

Dobrovolníci z ČEZ pomáhají neziskovým organizacím

30. dubna 2010, 7:20

Zaměstnanci Skupiny ČEZ se na dva dny proměnili v dobrovolníky, kteří v neziskových organizacích Moravskoslezského a Zlínského kraje pomáhali potřebným. V rámci projektu „Čas pro dobrou věc" zvelebovali prostředí v hospicích, charitách či dětských centrech.

Navštivte výstavu SPORT, ZDRAVÍ, POHYB A VOLNÝ ČAS!!!

29. dubna 2010, 0:00

Ve dnech 30.4. - 2.5.2010 se na Výstavišti Černá louka v Ostravě uskuteční druhý ročník akce SPORT, ZDRAVÍ, POHYB A VOLNÝ ČAS!!! Sportovní výstava s bohatým doprovodným programem vás seznámí se sportovními novinkami, které si všechny můžete vyzkoušet, inspirovat se a prožít něco nového. Více na www.rozhybejtemoravu.cz

Hendikepované děti navštívily s Nadačním fondem Evraz vítkovické hokejisty

27. dubna 2010, 6:48

V doprovodu pedagogů a rodičů navštívilo hokejisty z HC Vítkovice  Steel 22 hendikepovaných dětí z Ostravska. Návštěva proběhla na základě pozvání Nadačního fondu Evraz, jehož zakladatelem je EVRAZ VíTKOVICE STEEL, a.s.

Představení Scooby Doo a duch piráta se přesouvá na jiný termín

26. dubna 2010, 0:00

Scooby Doo rozesměje děti o něco později! Dovolujeme si Vás informovat o zrušení všech termínů v Ostravě (27.4.) a Praze (30.4. a 1.5.) pro představení Scooby Doo a duch piráta. Důvodem této změny je pozastavení turné z důvodu polské tragedie, která se stala 10.4.

Služby společnosti eCENTRE využívá i městský obvod Slezská Ostrava

26. dubna 2010, 0:00

Úřad městského obvodu Slezská Ostrava má velmi dobrou zkušenost se službami společnosti eCENTRE v oblasti nákupu elektrické energie. V tomto směru oceňuje vedení slezskoostravské radnice především komplexnost nabízených služeb.

Den Země byl také příležitostí pro prezentaci partnerství

26. dubna 2010, 0:00

Do projektu Den Země se v uplynulém týdnu zapojily Ostravské městské lesy společně se Střední průmyslovou školou chemickou akademika Heyrovského a Gymnáziem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více