Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Biograd na Moru, Murter a Šibenik - dovolená v mobilních domech u Jadranu

Dnes už v naší republice poměrně těžko najdete člověka, který někdy netrávil dovolenou v Chorvatsku. Já jsem však byla donedávna výjimkou. Využila jsem proto nabídky CK CHERRY TOUR a vydala se za poznáním. Konečně jsem mohla spatřit krásy této země na vlastní oči. Ráda bych se s vámi tedy podělila o pár momentů, které mne velice mile překvapily.

V dřívějších dobách jsme běžně jezdívali do kempů a na tábory, kde bývaly někdy i spartakiádní podmínky pro přežití. Přesto si člověk z takového pobytu odvezl mnoho zážitků. Po revoluci se situace otočila a všichni jsme začali jezdit do hotelů, apartmánů, penzionů, apod., abychom si užili trochu toho luxusu, jako si ostatní cizinci užívali běžně. Ale po nějaké době se opět dostávají do většího povědomí kempy, které nyní přináší nevídané pohodlí s množstvím vyžití a jsou předpokladem pro kvalitní dovolenou.

Hlavním stanovištěm mého výletu s CK CHERRY TOUR byl kemp Park Soline v Biogradu na Moru****, cca 30 km jižně od Zadaru - města kdysi obývaného chorvatskými králi. Čekal na mě mobilní domeček o rozměru 24 m2, mini 2+1, s kompletně vybavenou kuchyní a sociálním zařízením. Nechyběla ani klimatizace, která přišla opravdu vhod. Pojem mobilní dům" pro mne nebyl zcela neznámý, ale doposud jsem neměla možnost do žádného takového domku nahlédnout, natož v něm strávit pár dní. Proto jsem ráda přijala tuto nabídku a jsem moc ráda, že jsem si bydlení v malé „garsonce" s terasou, avšak plně klimatizované, vyzkoušela.

Kemp v Biogradu na mě zapůsobil velmi přehledným dojmem, kde všechno má své místečko a za pár chvilek se v něm zorientujete a víte kudy do města, za sportem nebo na večeři. K pláži to bylo velmi blízko, v rozmezí 100 - 400 m. Pobřežní promenáda byla lemovaná stromy, okrasnými keři a vedla až do centra městečka, kde se také nachází přístav se spoustou lodí. Pláž je zde různorodá, vesměs oblázková, ale najde se i kousek jemného písku. Na pláži, která je rovněž hezky udržovaná, je možnost bohatého sportovního vyžití. Skvěle se hodí pro batolata i menší děti, protože je zde pozvolný vstup do moře. Děti si tak mohou hrát na začátku v menší hloubce, což jako rodič určitě oceňuji.

Kousek od kempu je bazén, vhodný pro každého, kdo by přece jen chtěl zkusit jinou než slanou vodu. Co by kamenem dohodil je to také do města, kde si můžete dát zmrzlinu, která je opravdu báječná. Tuto lokalitu mohu doporučit rodinám s dětmi, každý si zde přijde na své, a věřím, že bude velmi spokojen. Místo je určitě vhodné také pro školy, školky, sportovní kluby a teamy, případně jiné kolektivy, protože je zde dostatek prostoru na zábavu, sport a užívání si volna bez rodičů.

Mou další zastávkou byl ostrov Murter, největší ostrov v šibenické skupině, která je součástí Severodalmatských ostrovů. Navštívila jsem konkrétně kemp Jezera Lovišča*** , který na mě zapůsobil velice poklidnou a příjemnou atmosférou. Rozkládá se daleko od všeho hluku velkoměsta, proto zde můžete strávit dokonalou relaxační a oddychovou dovolenou.

Kemp je velmi pěkně uspořádán, je přehledný a působí čistě. Mobilní domky, stejné jako v Biogradu, stojí vedle sebe v řadě, u každého je terasa se slunečníkem, bezvadné posezení a kolem jen klid a pohoda. K štěrko-oblázkové pláži je to cca 200 m, má opět pozvolný vstup do moře, což je naprosto ideální pro malé děti, případně i seniory. Kdo by měl zájem, může se vydat pěšky přes kopec na jedinečné přírodní pláže omývané krásně průzračnou vodou. Z těchto pláží se nabízí výhledy na otevřené moře i Národní park Kornati. Ten pohled bych přála každému! Poblíž kempu je městečko Tisno, kam se dostanete pěknou procházkou, částečně zastíněnou borovicemi, podél pobřeží. Pokud máte dost ruchu velkoměsta, a chcete si opravdu odpočinout, mohu Murter jedině doporučit. Pobyt v této lokalitě vás dobije energií na spoustu dalších měsíců.

Posledním ubytovacím zařízením, které jsem si mohla prohlédnout, byl nádherný luxusní Beach Resort Solaris****, vzdálený asi 4km od centra Šibeniku. O každém pobytovém místě jsem měla utvořenou nějakou představu. Podle fotografií a popisků jsem věděla, jak asi bude ubytování a jeho okolí vypadat, ale tohle předčilo mé očekávání! Opravdu nádherná pláž, jednak štěrko-oblázková, ale taky písečná - světe div se, najde se i v Chorvatsku! Opět pozvolný vstup do průzračně čistého Jadranu. A ta spousta bazénů kolem byla třešničkou na dortu - sedíte, popíjíte v baru a přitom jste v bazénu. Nechyběla ani řada atrakcí pro děti.

Kemp u Šibeniku je velmi rozlehlý, nachází se v něm obrovské množství ubytovacích kapacit, včetně nádherných mobilních domků, v nichž jsem také mohla strávit část mého výletu. Tyhle domky se nachází v maximální možné blízkosti pláže, první z nich je vzdálen cca 50 m a má přímý výhled na moře, poslední leží max. 150 m od moře. Všechno ještě voní novotou, protože část domečků je nová, takže budou mít teprve svou premiéru. Vybavení jako doma, 2 ložnice, sprchový kout s WC, obývací prostor s plně vybavenou kuchyňskou linkou, klimatizace a před domkem krásná krytá terasa s posezením. Jen se nastěhovat a začít si užívat krásných chvil.

Pokud tedy ještě stále váháte s výběrem své dovolené, pojďte zkusit třeba zase něco jiného než apartmán, penzion nebo hotel. Dříve mě kemp také nijak zvlášť nelákal, protože jsem si takovýchto radovánek užila za svých mladých let spoustu, nyní jsem však přesvědčena o opaku.


Více informací na www.cherry-tour.cz

Lucie Pastrňáková

 



V kauze zakázek jsou mezi obviněnými exnáměstek hejtmana a jedna krajská firma

Dnes 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi v pondělí v Moravskoslezském kraji osm osob v souvislosti s manipulacemi veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných Moravskoslezským energetickým centrem. Pět fyzických a jedna právnická osoba byly následně obviněny z korupčních trestných činů, přičemž bývalému náměstkovi hejtmana hrozí až 10 let odnětí svobody.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Manželé zprvu hledali houby, pak se hledali navzájem, než je v lese našel policejní pes

Dnes 10:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Starší muž volal v pátek po poledni na linku 158 o pomoc při pátrání po své manželce, která se mu ztratila při sběru hub v lese nedaleko Jakubčovic u Hradce nad Moravicí.

Alzheimer centrum, Domovinka, LDN i bydlení. Ve Frýdku-Místku se připravuje nová zástavba

Frýdek-Místek pokračuje v přípravách na vznik nové zástavby v lokalitě Berlín 2. K plánovanému Alzheimer centru a Domovince zde přibyl ještě další investor, který chce postavit i léčebnu dlouhodobě nemocných. V budoucnu mají být v lokalitě také nové byty.

Při střetu s autem utrpěl starší muž smrtelná zranění

Dnes 9:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragické následky měla nehoda, která se stala v úterý dopoledne na silnici u Paskova na Frýdecko-Místecku. Přes poskytnutou první pomoc starší muž způsobeným zraněním podlehl.

Zdravotničtí záchranáři trénovali zásahy v horách s pomocí vrtulníku

Dnes 7:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech a Olomouci se konal výcvik ostravských leteckých záchranářů, který byl zaměřený na trénink speciálních činností, tedy například na použití palubního jeřábu a vysazení posádky v šikmém terénu, kde vrtulník nemůže přistát.

Šesti řidičům při kontrole koloval v těle alkohol, dalším dvěma drogy

Dnes 7:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté Moravskoslezského kraje mají za sebou několik hodin trvající kontrolní akci, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči.

Ministr v Ostravě představil výzvu pro povodní poničené vodovody a kanalizaci

Do Ostravy přijel ministr životního prostředí Petr Hladík, aby představil novou výzvu Státního fondu životního prostředí na obnovu vodovodů a kanalizací po povodních. Největší problém má přímo krajské město, kde je velmi poškozena ústřední čistička odpadních vod. Ministerstvo prozatím vyčlenilo 2 miliardy korun.

Prodejem levných cigaret měla parta připravit státní kasu o 20 milionů

Dnes 7:31 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezská kriminálka odhalila pětici mužů z Frýdecko-Místecka, která se živila obstaráváním a následným prodejem cigaret, ze kterých neměla česká státní kasa ani korunu. Daňový únik je odhadován na 20 milionů korun.

Frýdek-Místek řeší možnosti úprav na průtahu městem

Frýdek-Místek postupně připravuje úpravy na průtahu. Uvažuje se o napojení některých ulic přímo na ulici Hlavní i o vybudování nových autobusových zastávek. O změnách jedná město s krajem, který je doposud vlastníkem průtahu.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

Dnes 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Slavné osobnosti lákají lidi k investování. Je to podvod

Ostravští policisté vyšetřují další případ kyberkriminality. Jde o podvod, ke kterému pachatelé zneužívají fotky slavných osobností, které je lákají k snadnému zbohatnutí. Investované peníze ale zmizeli neznámých účtech a oběti přišly o statisíce.

Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Včera 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Záchranáři projížděli náhodou kolem vážné nehody, uhasili hořícího řidiče

Včera 22:15, vydáno včera 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

6. října 2024 20:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.