Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Díky eCENTRE šetří Dům kultury města Ostravy prostředky za elektřinu

24. dubna 2010, 8:17

Dům kultury města Ostravy - rozsáhlý komplex s divadlem, několika sály, salonky, technickým zázemím a restaurací. Je to akciová společnost zřízená Magistrátem města Ostravy. Každoročně hledá prostředky, kde ušetřit. Jedním z největších provozních nákladů jsou náklady na silovou elektřinu.

Na turnaji ČEZ Street Hockey 2010 triumfoval Vsetín

23. dubna 2010, 8:43

Sedmý titul gigantického florbalového turnaje žáků s názvem ČEZ Street Hockey se stal kořistí základní školy Vsetín – Luh. Ta ve finále porazila ZŠ Prameny Karviná – Ráj 6:3.

Vesmír přilákal do Avionu rekordní počet dětí!

20. dubna 2010, 0:00

Rekordní počet žáků základních škol (více než 1600) a přes 1200 dětí návštěvníků se v průběhu uplynulého měsíce zúčastnilo zcela jedinečné exkurze interaktivní vesmírné expozice v ostravském Avionu!

Koncert Bobbyho McFerrina v Ostravě je přeložen na 8. května

20. dubna 2010, 0:00

Současná omezení letecké dopravy přes veškerou snahu pořadatelů a zastupující agentury Bobbyho McFerrina neumožnila přílet umělce na koncerty plánované 21. a 22. dubna v Praze a 24. dubna v Ostravě. Uvedené koncerty jsou přeloženy na nové termíny.

Konference Evropské fondy 2007-2013: Ještě je šance!

19. dubna 2010, 0:00

Co čeká žadatele o evropské dotace? Kolik peněz, které má Česko k dispozici z fondů EU v letech 2007–2013, ještě zbývá? Kde žádat pomoc při přípravě žádosti? Na tyto otázky můžete dostat odpověď 20. dubna 2010 v Nové aule VŠB-TU Ostrava, na konferenci „Evropské fondy 2007- 2013: Ještě je šance!".

Miss Reneta 2010 - Půjčovna úsměvů - ukázka živého přenosu

19. dubna 2010, 0:00

Galavečer 18. ročníku MISS RENETA 2010 Půjčovna úsměvů již zná svou královnu. Po náročném boji a dlouhých přípravách si v pátek 2. dubna odnesla korunku královny středoškolských krásek Kristína Baštěková ze Športového gymnázia ze slovenské Žiliny. Na záznam živého přenosu se podívejte zde.

Stoletá vila Karla Krause potřebuje opravit sochařskou výzdobu

15. dubna 2010, 0:00

Letos uplyne sto let od okamžiku, kdy právník dr. Karl Kraus nechal vystavět na Nádražní ulici moderní soubor jednadvaceti obytných domů. Současný vlastník, Holding Prosperita, zahájil nezbytné kroky k záchraně figurální sochařské výzdoby sochaře Augustina Handzela s odhadovanými náklady ve výši více než 900 tisíc korun.

Mateřská škola na Náměstí Boženy Němcové má novou zahradu i hřiště

15. dubna 2010, 0:00

Ostravská mateřská škola na Náměstí Boženy Němcové bude pro děti ještě více atraktivní. Pyšní se totiž novou zahradou osázenou zelení, kde se ti nejmenší mohou vydovádět na houpačkách, prolézačkách a dalších lákadlech. To vše díky štědré dotaci ostravského magistrátu ve výši 240 tisíc korun.

18. ročník soutěže Miss Reneta zná svou královnu

9. dubna 2010, 0:00

Miss Reneta Půjčovna úsměvů má už svou královnu. Vítězka usedla na trůn v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově 2. dubna.

Outdoorové filmy nejsou o slávě a penězích

8. dubna 2010, 0:00

V ostravském Domě knihy LIBREX proběhla beseda s osobnostmi festivalu outdoorových filmů ECHO 7. MFOF. Pozvání přijali horolezec Leopold Sulovský, filmař Marek Hýža nebo ředitel festivalu Jiří Kráčalík.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více