Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

První jarní akce na Slezskoostravském hradě již tento víkend!

25. března 2010, 7:59

Na rozdíl od jiných hradů a zámků v České republice, které otevírají 1. dubna, náš Slezskoostravský hrad je přístupný pro veřejnost již od února a proběhlo na něm spousta zajímavých akcí.

Ples právníků 2010

23. března 2010, 16:34

V sobotu 20. března se uskutečnil  již pátý ročník plesu právníků v hotelu Clarion. A jako vždy měl opravdu naprosto skvělou atmosféru.

Hendikepované děti navštívily s Evrazem vítkovické hokejisty

23. března 2010, 16:13

Nadační fond Evraz pozval hendikepované děti z Ostravska v doprovodu pedagogů a rodičů na setkání s hokejisty z HC Vítkovice Steel. Děti měly možnost zhlédnout neveřejný trénink hráčů HC Vítkovice Steel v ČEZ Aréně, setkaly se s vítkovickými hokejisty a byl pro ně připraven atraktivní zábavný program.

Ve Frýdku-Místku proběhne Jarní koncert hvězd

23. března 2010, 10:43

Jarní koncert hvězd se koná v pátek dne 26. března 2010 v 19 hodin ve velkém sále Národního domu v Místku. Se Symfonickým orchestrem Frýdek-Místek vystoupí skvělá česká houslistka, žijící momentálně ve Švýcarsku, paní Hana Kotková a violoncellista, profesor Ostravské univerzity, Jan Hališka.

Pořiďte si nový šatník v obchodním centru LASO!

17. března 2010, 0:00

Ve čtvrtek 1. 4. 2010 se v OC LASO v Ostravě na Masarykově náměstí koná akce „Jaro je tady aneb pořiďte si nový šatník". Návštěvníci OC LASO budou moci shlédnout aktuální trendy jaro/léto 2010. Odpolednem bude provázet moderátor Radek Erben a tváří módní přehlídky bude MISS ČR 2009 Aneta Vignerová.

Astronauti v ostravském Avionu!

16. března 2010, 0:00

Ostravský Avion se stal vesmírným centrem, a to doslova! Galérií procházejí malí astronauti, kteří se připravují na let do kosmu. Nechybí replika měsíčního modulu NASA s 3D simulací, skutečný astronautův oblek nebo vesmírný teleskop. Unikátní interaktivní vesmírná expozice potrvá až do 18. dubna!

Díky elektronické aukci zůstanou v rozpočtu kraje miliony

13. března 2010, 6:54

Dalším příkladem, že se elektronické aukce vyplácejí, je kraj Vysočina. Ten díky této metodě výběrového řízení ušetří na dodávkách plynu v příštím roce téměř 20 milionů korun. Oproti tomu, kolik kraj platil dosud, dosáhl neuvěřitelné padesátiprocentní slevy.

Skupina ČEZ generálním partnerem projektu Kariéra 2010+

11. března 2010, 11:50

Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava pořádala projekt Kariéra 2010 +. Generálním partnerem letošního ročníku se stala Skupina ČEZ. Součástí projektu byl nejrozsáhlejší veletrh pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji pro studenty a absolventy z celé republiky.

Do finále soutěže „Fasáda Moravskoslezského kraje“ postupuje 15 objektů!

11. března 2010, 8:51

Do boje o nejkrásnější a nejkvalitnější „Fasádu Moravskoslezského kraje" postupuje 15 z více než šedesáti přihlášených objektů. Osmičlenná porota klade důraz především na kvalitu použité technologie a materiálu a především na práci a tvůrčí invenci architekta.

Muzeum Milana Dobeše v sobě snoubí umění a byznys

11. března 2010, 0:00

Dům ze 14. století, který přímo v historickém centru slovenské Bratislavy unikátním způsobem spojuje kulturu a podnikání - tak by se v kostce dal popsat projekt Muzea Milana Dobeše. Stojí za ním nadace Evropská kulturní společnost a nyní i společnost Vítkovice Jana Světlíka, která svým kapitálovým vstupem umožní pozvednout instituci na mezinárodní úroveň.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více