Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Oranžové hřiště v areálu gymnázia Hladnov

2. listopadu 2009, 6:13

Nadace ČEZ finančně podpořila další projekt sportovního hřiště. To vyrostlo tentokrát v areálu ostravského gymnázia Hladnov. Na celkové náklady jeden celých devět milionů korun přispěla Nadace ČEZ milionem a půl.

Povodí Odry: Přehrada Šance slaví čtyřicet let provozu

26. září 2009, 11:42

Přehrada Šance v povodí Odry slaví 40. výročí od svého vzniku. Jeden z nejvýznamnějších zdrojů pitné vody na Ostravsku byl postaven v letech 1964 – 1969 původně jako ochrana před povodněmi.

Mladí umělci na Slezskoostravském hradě

11. června 2009, 7:09

Studenti Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě vystoupí 13. června s originálním repertoárem na Slezskoostrav­ském hradě. Přijďte se podívat, co dokážou vítězové soutěží a mistři svých uměleckých oborů.

Bioprodukty mlékárny Ekomilk

1. ledna 2008, 0:00

Mlékárna Ekomilk z Frýdku-Místku pokračuje ve své devadesátileté tradici výroby kvalitních mlékárenských produktů. Od května loňského roku také vyrábí biomléko, biomáslo a biotvaroh.

Sobota odhalila filmy nominované na vítěze 7. MFOF

1. ledna 2008, 0:00

7. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů je již v plném běhu, diváci jej sledují ve čtyřech městech, ale stále nebylo jasno v tom, které z těchto soutěžních filmů jsou ohodnoceny porotou jako nominované.

RPG Real Estate - regenerace bytových domů v Karviné

1. ledna 2008, 0:00

Realitní skupina RPG Real Estate pokračuje v projektu regenerace domů v Ostravě, Karviné a Havířově. Práce se týkají přibližně 800 bytů.

OKD Doprava modernizuje kontejnerové překladiště v Paskově

1. ledna 2008, 0:00

Akciová společnost OKD Doprava získala v rámci operačního programu "Doprava, oblast podpory revitalizace železničních vleček" dotaci z Evropského Fondu pro regionální rozvoj.

Společnost AUTO Heller představila novinku Škoda Superb Combi jako první v Ostravě

1. ledna 2008, 0:00

Nový Superb Combi je praktický, ale prudce elegantní vůz, který nabízí doslova obrovský kufr. Základní verze nového modelu bude stát 589 900 korun. Jako první v Ostravě jej uvedla společnost AUTO Heller.

Hotel Excelsior - více než hotel

1. ledna 2008, 0:00

Horský hotel Excelsior najdete na česko-slovensko-polském pomezí v malebném prostředí těšínských Beskyd v Horní Lomné. Hotel je dobře dostupný autem, autobusem, ale také na kole. Leží na třech cyklostezkách.

Souznění - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel.

1. ledna 2008, 0:00

Souznění 2009 - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel se koná poslední adventní víkend hned na několika místech Moravskoslezského kraje. Již 11. ročník nabízí už tradičně koncerty, představení, výstavy i Vánoční jarmark.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více