Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Ostravě proběhne lampiónový průvod v maskách!

1. ledna 2008, 0:00

Ve středu 11. listopadu 2009 proběhne v Ostravě lampiónový průvod v maskách, který pořádá Středisko pro rozvoj umění VIRIDIAN. A co víc, majitelé nejlepší masky a nejlepšího lampiónu získají malířský stojan.

Vítězné ceny 7. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů předal Mikuláš

1. ledna 2008, 0:00

7. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů byl zakončen. V rámci slavnostního zakončení, které proběhlo v sobotu, 5. prosince, byly vyhlášeny a předány vítězné ceny. Pozvaní hosté se v rámci programu bavili a Mikuláš rozdával ceny i dárky.

Výstava DOVOLENÁ a REGION a NEVĚSTA 2010 začínají tento pátek

1. ledna 2008, 0:00

Na výstavě Dovolená a Region se představí více než 120 společností nabízející nejen zahraniční dovolené s výstavní slevou, ale také turistické a cyklistické cíle České republiky. Na výstavě Nevěsta najdete více než 60 vystavovatelů se svatební nabídkou.

Darujte lásku, darujte umění

1. ledna 2008, 0:00

Láska a umění spolu mají hodně společného. Jsou tady tak dlouho jako lidstvo samo a blížící se svátek sv. Valentýna je skvělou příležitostí, jak tyto dvě součásti našich životů - umění a lásku - spojit ještě těsněji! Jak? Darujte tomu, na kom vám záleží, kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou...

Setkání nejlepších manažerů MS kraje

1. ledna 2008, 0:00

Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas se svými náměstky převzali záštitu nad setkáním významných podnikatelů a obchodníků Moravskoslezského kraje. Tito lidé jsou nositelé titulu Manažer roku Moravskoslezského kraje, který uděluje každoročně hejtman.

Na přehradu Dlouhé Stráně autobusem

1. ledna 2008, 0:00

Vodní elektrárna Dlouhé Stráně se stala turisty velmi vyhledávanou oblastí. Tato situace si vynutila nahrazení osobní automobilové dopravy dopravou autobusovou.

Do Ostravy přijedou nejlepší tanečníci ve STREET BATTLE a BREAK DANCE!

1. ledna 2008, 0:00

V sobotu 13. února se v ostravské SAREZA Aréně utkají v tanečních soubojích (battles) ti nejlepší a nejúspěšnější tanečníci ve stylech street dance a break dance, kteří zde budou bojovat o tituly mistrů České republiky 2010!

ČEZ vybudovaly v Ostravě novou rozvodnu

1. ledna 2008, 0:00

Jednou z nejvýznamnějších investic společnosti ČEZ je na severu Moravy nová rozvodna v Ostravě, na ulici Rudné, která zajistí napájení v síti 110ti kilovoltů.

Elektrotechnika 2009 Ostrava

1. ledna 2008, 0:00

Ve dnech 10. - 11. listopadu 2009 se na výstavišti Černá louka konal již 16. ročník mezinárodního veletrhu Elektrotechnika Ostrava. Expozice 83 firem navštívilo přes 5 000 návštěvníků.

ČSOB, Poštovní spořitelna a Nadace VIA podporují komunitní rozvoj

1. ledna 2008, 0:00

ČSOB a Poštovní spořitelna ve spolupráci s Nadací VIA společně vyhlásili již čtvrtý ročník programu pro podporu regionů s cílem podpořit projekty, které jsou orientovány na komunitní rozvoj v regionech. V roce 2010 budou v obou grantových kolech rozděleny tři miliony korun.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více