Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kamion plný kostek LEGO®: v Obchodním domě Zlín se otevřela letní herna s výstavou

24. července 2023, 18:42

ZLÍN – Malí i velcí milovníci kostiček LEGO® by si o prázdninách neměli nechat ujít návštěvu Obchodního domu Zlín. Prostory Galerie Desítka v 10. podlaží, kde se obvykle konají výstavy nebo oslavy, jsou na léto vyhrazeny právě fanouškům legendární stavebnice. V pátek 30. června se tu otevřela Výstava a herna plná kostek LEGO®, kterou za prvních deset dnů navštívilo již stovky dětí a dospělých. Originální akce potrvá až do 31. srpna.

Kapela Tata Bojs exkluzivně na Štěrkovně Open Music zahraje Nanoalbum

23. července 2023, 15:13

Legendární koncepční album kapely Tata Bojs opět zazní živě. Hudebníci nahrávku z roku 2004, za kterou dostali řadu ocenění, totiž znovu nazkoušeli a exkluzivně ji odehrají příští týden na festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně na Opavsku. Koncert dlouhý víc než 90 minut budou doprovázet vizuální efekty. Ale nezazní na něm jen úspěšné album. Prostor dostanou i největší hity z pětatřicetileté existence Tata Bojs. Kromě tohoto mimořádného projektu na festivalu od 27. do 29. července vystoupí i Lucie, Chinaski, Mirai či Pražský výběr.

Jak se správně hydratovat během letních měsíců?

21. července 2023, 11:44

Dostatečný příjem tekutin je důležitý během celého roku a v létě to platí dvojnásob. Jak do sebe dostat dostatek tekutin i v případě, že nepatříte k lidem, kteří jsou schopni na vodu myslet automaticky?

Výlety ve Středočeském kraji stojí za to!

21. července 2023, 11:43

Středočeský kraj je oproti svým sousedům takovým otloukánkem. V jeho středu se nachází turisticky lákavá Praha a nedaleko se rozléhají krásy jižních Čech… Přesto i střední Čechy mají spoustu zajímavých míst, které byste měli alespoň jednou za život navštívit. Která to jsou?

Podcast FNO: Jídlo je součástí léčby!

20. července 2023, 10:55

V tomto díle Vám přiblížíme Odbor léčebné výživy a stravování. Název zní možná trochu odborně, ale ve skutečnosti se lidé, kteří jsou jeho součástí, starají o to, aby nemocniční strava byla nejen zdravá a přispěla k vyléčení, ale taky aby chutnala. Tušíte například, kolik litrů polévky sní denně pacienti i zaměstnanci, kolik receptů mají nutriční terapeuti k dispozici a kde čerpají inspiraci na nová jídla? Odpovědi nabídnou vedoucí odboru Ing. Jaroslava Jaššová, MBA, vedoucí nutriční terapeutka Renata Kosmáková a také šéfkuchař Tomáš Šebera a Přemysl Hon, vedoucí oddělení úklidu.

Luxusní sauna doma i na zahradě s ovládáním v telefonu

20. července 2023, 10:52

Představte si saunu, která vypadá přesně tak, jak jste si ji vysnili. Dokonale vyplní prostor a skvěle se hodí k vašemu nábytku. Když se večer chystáte z práce domů, stačí spustit aplikaci ve vašem iPhonu, stisknout tlačítko a sauna se poslušně zapne. Jakmile doma otevřete dveře, je už sauna rozehřátá na požadovanou teplotu a z vestavěných reproduktorů se line příjemná relaxační hudba. Přesně tak, jak to máte rádi…

Vydejte se po stopách frýdlantské litiny a smaltu

20. července 2023, 9:57

Frýdlant nad Ostravicí se rozkládá v údolí řeky Ostravice na úpatí Moravskoslezských Beskyd. Jeho historie se píše od poloviny 14. století. Postupem času se malé zemědělské městečko přeměnilo v průmyslové město a díky výrobkům místních železáren bylo známé po celém světě.

Rekonstrukce lůžkového bloku probíhá bez přerušení provozu

20. července 2023, 9:55

Nová střecha, výměna oken, zateplení fasády a vnitřní stavební úpravy. FN Ostrava pokračuje v rozsáhlé rekonstrukci budovy „L“, takzvaného lůžkového bloku, který patří mezi nejvyšší objekty v areálu fakultní nemocnice. Otevřen byl již v roce 1994.

Naléhavá výzva Krevního centra FN Ostrava

18. července 2023, 20:23

Během uplynulých dnů došlo k razantnímu snížení zásob s krevními přípravky. Krevní centrum FN Ostrava proto žádá všechny pravidelné dárce, ale i ty, kteří se k tomuto kroku ještě neodhodlali, aby přišli darovat krev. Prvodárci mohou přijít bez objednání.

HSF System postavilo nový výrobní závod pro Remosku. Součástí je kulinářské centrum

18. července 2023, 20:18

Tradiční český výrobce pečicích mís Remoska má nový výrobní závod situovaný v Průmyslovém parku Vlčovice v Kopřivnici. Generálním dodavatelem výstavby za přibližně 138 mil. Kč byla mezinárodní stavební skupina HSF System.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více