Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Festival Colours of Ostrava bude opět hořký. O kvalitní pivní servis se postará Radegast

18. července 2023, 20:02

Pivovar Radegast pro letošní ročník festivalu Colours of Ostrava připravil zbrusu novou „vodní zónu“, nachystal speciální videomapping a vylepšil venkovní zónu před Radegast Pubem. O kvalitu čepování a pivní servis se postará na 300 proškolených výčepních.

Ve FN Ostrava atestovali poprvé v historii kardiologové, oftalmologové a nefrologové

18. července 2023, 19:58

FN Ostrava se poprvé ve své historii stala místem atestací v oboru kardiologie, oftalmologie a nefrologie. Lékaři z nemocnic napříč republikou v převážné většině zvládli praktickou i teoretickou část a získali diplom, který potvrzuje, že mají pro daný obor specializovanou způsobilost a mohou pracovat samostatně.

Připravujeme změnu záplavového území v prostoru Hlučínského jezera

17. července 2023, 9:28

Rekonstrukce protipovodňových opatření v prostoru Hlučínského jezera, které byly součástí I.etapy revitalizace byla ukončena. V současné době vodohospodáři připravují k podání příslušnému vodoprávnímu úřadu aktualizaci záplavového území řeky Opavy v prostoru Hlučínského jezera, která reaguje na nyní dokončené protipovodňové opatření a umožní další rozvoj tohoto území.

Colours of Ostrava: OneRepublic, Ellie Goulding, Macklemore, Niall Horan, Burna Boy ve znakové řeči

13. července 2023, 17:10

Festival Colours of Ostrava, který začíná 19. července v ostravských Dolních Vítkovicích, nabídne v rámci svého tradičního projektu Colours bez bariér tlumočení hlavních hvězd do znakové řeči. Jedna z nejvýznamnějších světových tlumočnic Amber Galloway Gallego, která se specializuje právě na převod hudebních textů do znakového jazyka, bude tlumočit na hlavním festivalovém pódiu části koncertů kapel a hudebníků OneRepublic, Ellie Goulding, Jacob Collier, Niall Horan, Macklemore, Interpol a Burna Boy.

V neděli začíná PIMPRLÉTO. Vezměte děti na úžasná představení, koncerty i dílny

12. července 2023, 21:40

Už tuto neděli začne v Divadle loutek Ostrava a jeho nejbližším okolí oblíbené Pimprléto. Přehlídka, která začínala před 12. lety jako interaktivní výstava loutek, se v průběhu let rozrostla. I letos čeká všechny návštěvníky program plný divadelních představení, koncertů i tvůrčích dílen, a dokonce i příměstský art camp pro děti.

Hasiči musí předjednat využití vodovodní sítě pro cvičení s vodaři

11. července 2023, 14:43

V Moravskoslezském kraji aktuálně působí více než 350 jednotek sborů dobrovolných hasičů (jednotka SDH), jejichž zřizovateli jsou v převážné většině obce a města. V jejich čele stojí velitel jednotky SDH, který je ze své funkce odpovědný starostovi obce. HZS Moravskoslezského kraje s těmito jednotkami spolupracuje a v souladu s právními normami odpovídá za přípravu a realizaci odborné přípravy velitelů a strojníků všech jednotek SDH. Ta je rozdělena na základní a pravidelnou/každoroční.

ČPZP: Máte doma studenta? Oznamte to zdravotní pojišťovně

11. července 2023, 14:32

Přestože mnohé školy nahlašují příslušné zdravotní pojišťovně nástupy i odchody svých studentů, ze zákona to dělat nemusí. Oznamovací povinnost má pojištenec.

Co by měl každý obchodník vědět o základech řízení vztahů se zákazníky?

10. července 2023, 9:13

Obchod je nedílnou součástí lidské civilizace již po tisíce let, a to napříč většinou kultur. V minulosti sice obchodníci neměli k dispozici současné pokročilé technologie – ale přesto neustále vyvíjeli další efektivní metody, jak komunikovat se zákazníky a udržet s nimi dlouhodobý vztah. S nástupem digitální éry se ovšem disciplína zvaná řízení vztahů se zákazníky (customer relationship management) od základů změnila. Nové možnosti přinesly především nástroje jako velká data (angl. big data) a nyní uměla inteligence (AI). Pokud jste v oblasti CRM úplnými nováčky, přečtěte si tento článek.

Fenomenální závěr Beats for Love: I díky skvostnému Tiëstovi vykoupili fanoušci všechny vstupenky!

10. července 2023, 9:10

S pompou skončil 9. ročník největšího hudebního festivalu v Česku Beats for Love. Závěr obstaralo vystoupení legendárního DJ Tiësta, na kterého se fanoušci těšili tak moc, že po čtyřech letech vykoupili všechny vstupenky. Pořadatelé splnili sliby o zatím největším vydání Beats for Love a mimořádně nabitým programem si sami navýšili laťku – za rok totiž festival oslaví 10. narozeniny.

Třetí den Beats for Love: Vydařené festivalové premiéry i osvědčené divácké pecky!

8. července 2023, 17:50

Ostrava byla hlavním městem elektronické taneční hudby už třetím dnem v řadě. Desetitisíce návštěvníků si užívaly páteční párty spojenou s příchodem víkendu – davy rozparádila stálice festivalu, Brit Wilkinson, a pořadatelům vyšly i dvě sázky: při své premiéře na Beats for Love zazářil Kanaďan Apashe a na jedničku vyšla i premiéra konference Talking Beats.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více