Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Psychoterapie pro mladistvé: Cesta k pochopení a sebepoznání

31. července 2023, 9:31

Dospívání je období nabité emocemi, které často vedou k psychickým potížím. Dospělí to mají mnohem jednodušší, jejich schopnost práce s introspekcí a sebereflexí je obecně na mnohem vyšší úrovni. Mladiství se naopak často potýkají s pro ně novými situacemi a těžko snesitelnými pocity, na které reagují impulsivně. S problémy se mohou vyrovnat díky vhodně zvolené metodě psychoterapie.

Vonné vosky od Kouzelné Víly provoní váš domov

31. července 2023, 9:24

Už 8 let tvoří Iva Irmanová z Frýdlantu nad Ostravicí ručně vyráběné vonné sójové vosky a svíčky. V sortimentu její značky Kouzelná Víla najdete vůně jako například třešně na mandlovém mléce, tulipány nebo světlušky v zahradě. V rámci představení 10 vybraných podnikatelů, které probíhá v rámci projektu Akademie pro podnikatele z Beskyd jsme se Ivy zeptali na pár otázek.

Oddělení popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie otevřelo zrekonstruovanou JIP

27. července 2023, 15:32

FN Ostrava otevřela zrekonstruovanou JIP Oddělení popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie. Jedno ze tří pracovišť popáleninové medicíny v České republice je vybaveno operačním sálem s přímou návazností na 6 jednolůžkových boxů a nově také hygienickým zázemím pro pacienty i pro zdravotnický personál. Rekonstrukce přišla na téměř 130 mil. korun včetně DPH, přičemž 105 mil. korun pokryje dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Informační centrum na Šancích letos přivítalo již přes 3 tisíce návštěvníků

27. července 2023, 15:25

Od letošního května doposud Informační centrum na vodním díle Šance navštívilo více než 3 tisíce návštěvníků. Ve srovnání s předešlými lety pozorujeme zvyšující se zájem. Informační centrum je v letní sezónu otevřeno od května do září (vždy od čtvrtka, který je přednostně vyhrazen pro plánované exkurze) do neděle a to od 10:00 do 16:00. Po celou otevírací dobu jsou v informačním centru vodohospodářští odborníci připraveni odpovídat na nejrůznější dotazy.

Letní italské baroko na Hudebním výletu SHF

26. července 2023, 18:12

Letní chrámovou atmosféru kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu rozezní soubor starých nástrojů Concerto Aventino s flétnistkou Michalou Roubalovou. Ve středu 2. srpna (18.00) provedou nádherné barokní sonáty a toccaty Manciniho, Kerlla či Corelliho.

ČPZP: Před žloutenkou se chraňte mytím rukou a očkováním

26. července 2023, 18:07

Světový den boje proti hepatitidě si každoročně připomínáme 28. července. Hepatitida (lidově žloutenka) je zánět jater způsobený virem. Nakažlivá nemoc, která je nejčastěji diagnostikována jako hepatitida typu A, B nebo C, může vést k cirhóze, selhání či rakovině jater. Nemoci lze předcházet očkováním a dodržováním hygienických návyků.

iOS vs Android: Jaký operační systém vybrat pro svůj telefon?

25. července 2023, 20:52

Operační systémy jsou srdcem našich mobilních zařízení, které nás spojují se světem digitálních technologií. Pokud stojíte před rozhodnutím, jaký operační systém zvolit pro svůj nový telefon, jste na správném místě. Dnes se podíváme na dva nejpopulárnější operační systémy pro mobilní telefony - iOS a Android.

Virtuální realita odbourává strach u dětských pacientů

25. července 2023, 20:50

Brýle s virtuální realitou jako prostředek pro odvedení pozornosti. Oddělení popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie FN Ostrava je začíná používat u dětských pacientů. Například před převazy je totiž svazuje strach a lékaři se sestrami si slibují, že se díky brýlím rozptýlí a uvolní.

Kohoutková na Colours of Ostrava chutnala

24. července 2023, 20:10

Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali specialisté z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.

Desítka vybraných podnikatelů z Beskyd se představí v novém Diáři podnikatele na www.progresko.cz

24. července 2023, 20:01

Od sójových svíček, přes cykloprodejnu až k netradičnímu občerstvení. O svůj příběh se během léta podělí malí podnikatelé a živnostníci z Janovic, Bašky, Metylovic, Frýdlantu nad Ostravicí nebo Kunčic pod Ondřejníkem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více