Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vodík od H2 Global Group pomáhá závodním koním k lepším výsledkům

3. srpna 2023, 19:06

Dvě výhry a další výborné umístění, k tomu výrazné zlepšení zdraví. To vše zaznamenali u svých koňských svěřenců manželé Proškovi poté, co začali s aplikací Molekulárního vodíku® z přístrojů ostravské společnosti H2 Global Group. „Koním dáváme do krmení vodíkem sycenou vodu a před závody je necháváme vodík inhalovat. Kromě vyššího výkonu u nich pozorujeme také zlepšení psychické pohody a spolupráce v tréninku. Vnímáme to jako takový malý velký zázrak,“ říká Tomáš Prošek.

Aktuální hydrologická situace – srpen

3. srpna 2023, 12:25

Hydrologická situace v povodí Odry je dobrá. Srážkové úhrny se za posledních 14 dní pohybovaly od 20 mm do 80 mm a měly jak bouřkový, tak plošný charakter. Všechny významné vodní nádrže mají stále vysoký stupeň naplnění zásobního objemu a bez omezení plní své hlavní účely – zásobení obyvatel vodou, zásobení průmyslu provozní vodou, nalepšování průtoků pod přehradami a také zajišťují vhodné podmínky pro rekreační využití.

CAIM: Naší zemi chybí jasná dlouhodobá strategie a uplatňování zásad krizového řízení

2. srpna 2023, 19:56

Restrukturalizační a krizoví manažeři sdružení v České asociaci interim managementu na základě obsáhlých diskusí v posledních měsících o vývoji české ekonomiky a svých zkušeností z firem shromáždili náměty na ozdravení české ekonomiky a posílení konkurenceschopnosti České republiky. Za stěžejní považují stanovení priorit ve smyslu státního zájmu a využívání zásad krizového řízení, které soustředí veškeré úsilí i peníze na stanovené cíle bez ohledu na politické či lobbystické zájmy. Své závěry předali členům vlády i dalším institucím a profesním organizacím.

Kateřina Zajíčková je novou tiskovou mluvčí LIBERTY Ostrava

2. srpna 2023, 19:54

Kateřina Zajíčková, která v květnu tohoto roku nastoupila do funkce vedoucí komunikace a firemní odpovědnosti hutní společnosti LIBERTY Ostrava, přebírá kompletní komunikační agendu společnosti a od 1. srpna se stala její novou tiskovou mluvčí.

Kreativní tvoření opět nadchlo pacienty LDN Klokočov

2. srpna 2023, 19:51

Barvení tašek, výroba soli do koupele anebo sestavování perličkových přívěsků. Takový byl druhý ročník tvoření s pacienty v Léčebně pro dlouhodobě nemocné Klokočov, která je součástí FN Ostrava.

Zpříjemněte si konec léta s Týdnem kultury. K pobytu Lanterně vstupenka grátis

2. srpna 2023, 19:48

Cirkusové šapitó v malebném údolí Beskyd, kouzelná atmosféra srpnových večerů a skvělá představení, která vás rozesmějí i nadchnou. Přesně takový bude Týden kultury na Valašsku, který se uskuteční od čtvrtku 17. do středy 23. srpna ve Velkých Karlovicích. Udělejte si v závěru prázdnin výlet na vyhlášenou akci Resortu Valachy.

Vyprodaná Štěrkovna Open Music zažila nejlepší ročník, za rok přijede Divokej Bill či Rybičky 48

31. července 2023, 17:49

Vyprodaný, barevný a nejlepší. Tak by se třemi slovy dal popsat letošní ročník festivalu Štěrkovna Open Music, který v noci na neděli skončil v areálu Hlučínského jezera v Hlučíně na Opavsku. Vystoupily na něm například kapely Lucie, Mirai či Chinaski. Ale i Cirk la Putyka, Pražský výběr či Václav Neckář. Pořadatelé od 1. srpna spouštějí předprodej vstupenek na rok 2024. Oznámili, že za rok v Hlučíně vystoupí třeba Divokej Bill, Rybičky 48 nebo Vojtěch Dyk se svým projektem D.Y.K.

OKD investuje 70 milionů korun do důlních teleskopických stojek. Zlepší efektivitu i bezpečnost

31. července 2023, 17:37

240 teleskopických ocelových stojek o délce 1,7 metru a hmotnosti 700 kilogramů v hodnotě 70 milionů korun bude v průběhu srpna a září instalovat OKD v porubu v jižní lokalitě Dolu ČSM. Teleskopické stojky ušetří čas a odstraněním manuální práce zvýší bezpečnost.

Tábor pro onkologicky nemocné děti opět sklidil úspěch

31. července 2023, 17:31

Děti po onkologické léčbě, ale i ty, u kterých ještě léčba neskončila, prožily týden s Harrym Potterem. Tábor pro ně letos už po šestadvacáté uspořádala HAIMA Ostrava, která funguje při Klinice dětského lékařství FNO a LF OU. O děti po celou dobu pečovaly sestry z Oddělení dětské hematologie a hematoonkologie.

Festival Ladná Čeladná začíná již tento pátek

31. července 2023, 9:41

Již v pátek 4. srpna se Čeladná rozezní hudbou a přivítá návštěvníky ve festivalovém areálu v malebném podhůří Beskyd. Mezi hlavní headlinery letošního osmého ročníku patří Richard Müller, Bára Poláková, Kašpárek v rohlíku, Laura a její tygři či hudební duo Emma Smetana & Jordan Haj. Dvoudenní program nabídne také rozmanitý program pro děti kombinující pohyb, hru, zábavu i poučení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více