Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Manželský pár z Beskyd vyrábí unikátní dřevěné dekorace

14. srpna 2023, 22:30

Jakub a Alena Ralenovští před čtyřmi lety propadli kouzlu laserem vyřezávaných dřevěných výrobků. Od dekorací, které si vyrobili na svou vlastní svatbu, už to pak bylo jen kousek k dekoracím s motivy Beskyd nebo k zakázkové výrobě. V jejich dílně v Janovicích se pod značkou RALEN laser snaží plnit přání svým zákazníkům. Ať už jsou to páry, které chtějí mít originální dekorace na svou svatbu nebo třeba hotely v okolí.

Máš chytrý mobil? Staň se filmařem a BAF se!

14. srpna 2023, 8:22

Máte v mobilu, foťáku či kameře spoustu nádherných fotografií a videí z dovolených, ze sportovních, kulturních a rodinných akcí a nevíte, co s nimi? Vytvořte z nich film! Že nevíte, jak? Pomůžeme vám! Zapojte se do festivalu BAF – Bílovecký amatérský film a dozvíte se nejen, jak využít chytré telefony a tablety k tvorbě videí, ale jak třeba zapojit i děti k smysluplnému využívání telefonů nebo seniory zpracováváním svých vzpomínek. Jako bonus můžete svůj film vidět v kině na festivalových dnech v červnu příštího roku a třeba i vyhrát některou z hodnotných cen.

Shakespeare na zámku v Bravanticích aneb Kulisy k nezaplacení

11. srpna 2023, 12:19

V sobotu 12. 8. v 19 hodin vytvoří nádvoří zámku v Bravanticích dokonalé kulisy představení s názvem Souborné dílo Williama Shakespeara ve zkrácené verzi, s nímž zde vystoupí soubor Divadla v Lidovém domě ze Vsetína. Ve 14 hodin se uskuteční komentovaná prohlídka zámku, který od roku 2021 krok za krokem „vstává“ z pověstného popela neveselé minulosti sídla státního statku, od 17 hodin bude připraveno skvělé občerstvení. Nevšední akci plnou zábavy pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s. Vstupné na prohlídku zámku je dobrovolné, lístky na divadelní představení stojí 150 korun.

OKD uspořádá tradiční Hornické slavnosti. Pokřtí i charitativní hornický kalendář

11. srpna 2023, 12:16

V parku Boženy Němcové v Karviné se bude v sobotu 2. září 2023 slavit. Tradiční Hornické slavnosti, které se letos ponesou v duchu 55. výročí zahájení těžby v Dole ČSM, nabídnou kulturní a zábavný program nejen rodinám zaměstnanců OKD, ale všem obyvatelům hornického regionu. Součástí programu bude také křest hornického kalendáře Zdař Bůh! s fotografiemi ostravského fotografa Borise Rennera. Výtěžek z jeho prodeje poputuje Spolku svatá Barbora, který podporuje děti, jimž zahynul rodič na následky pracovního úrazu.

Oslavy 95 let fotbalu v Bílovci jsou velkolepé. Nenechejte si je ujít!

11. srpna 2023, 11:36

V pátek 11. srpna začnou oslavy 95 let fotbalu v Bílovci, a to slavnostní akademií a vyhlášením výsledků ankety Sportovec roku 2022 v Domě kultury Bílovec.

Letní divadelní škola NDM nabízí poslední místa

10. srpna 2023, 16:29

Poslední volná místa nabízí letošní Letní divadelní škola pro pedagogy pořádaná Ateliérem pro divadelní vzdělávání při Národním divadle moravskoslezském. Ateliér ji rozšířil o nová témata a mezinárodní rozměr a konat se bude 30. a 31. srpna. LDŠ se vždy zaměřuje na způsoby a cesty, jak přilákat do divadel mladou generaci a jak zapojit divadelní formy do vzdělávání a výchovy. Pedagogové mohou využít možnosti nechat si proplatit náklady ze strany svých škol. Vítáni jsou ale také individuální účastníci – nepedagogové.

I přes kapky deště fanoušci Richarda Müllera zaplnili Ladnou Čeladnou

7. srpna 2023, 7:55

Již poosmé se v podhůří Beskyd uskutečnil festival Ladná Čeladná. Dvoudenní akce nabitá koncerty a programem pro děti vyvrcholila sobotním vystoupením Richarda Müllera, který patřil mezi největší lákadla letošního ročníku.

Chystá se regulace inkasních agentur (vymahačů)

7. srpna 2023, 7:52

Návrh zákona o trhu s nevýkonnými úvěry si klade poměrně velký (ale dlouho chybějící) cíl: vedle exekutorů začít regulovat i běžné vymahače dluhů, inkasní agentury. Doposud fungovali jen podle občanského zákoníku, takže nikdo nestanovil, kam až mohou zajít. To by se brzy mohlo změnit.

Zbavte se celulitidy! Účinná a efektivní ENDOSPHERES THERAPY je teď nově také v Ostravě

4. srpna 2023, 13:50

Cvičíte, dostatečně pijete, dobře se stravujete a sportujete, ale celulitidy se ne a ne zbavit? Pak rozhodně vyzkoušejte stroj Endospheres Therapy. Efektivní a účinná jednička v boji s celulitidou sklízí úspěchy ve světě i v ČR a nyní je také v Ostravě.

Fyzioterapeutka z Janovic pomáhá klientům od bolesti zad

4. srpna 2023, 13:44

Karolína Rovenská má svou praxi s názvem FYZIO Kája v Janovicích u Frýdku-Místku. Praxi otevřela teprve před rokem, ale už teď se k ní vracejí řady spokojených klientů. Kromě individuálních konzultací a cvičení si u ní můžete vyzkoušet skupinové lekce nebo kinesiotaping (tejpování). Jak se k fyzioterapii dostala a co radí klientům s bolestmi zad?

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více