Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Letní Hudební výlety: jazz v muzeu Tatra i mistři klarinetu v novém univerzitním komorním sále

26. června 2023, 17:27

Hudební výlety SHF otevírají skvosty architektury Moravskoslezského kraje. Nyní rozezní Muzeum nákladních automobilů Tatra jazz & jazz fusion pianisty Pavla Wlosoka se Zbigniew Kaleta Triem, a následně i starobělský Husův sbor. První červencový večer bude patřit světoznámým klarinetistům, kdy na nové Fakultě umění Ostravské univerzity vystoupí Andrew Marriner a Gabor Varga v doprovodu Zemlinského kvarteta, které posléze čeká koncert s Igorem Františákem v kostelíku ve Velké Polomi.

Závěrečný koncert Janáčkova festivalu "Návrat Tobiáše" zazní v Ostravě!

26. června 2023, 17:24

Předpověď počasí pro Hukvaldy na toto úterý, bohužel, nutí organizátory Janáčkova festivalu přesunout závěrečný festivalový koncert do Ostravy. Oratorní večer Návrat Tobiáše s Adamem Plachetkou se proto odehraje v Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě.

Dovolenkový ráj v Beskydech: zažijte dovolenou s wellness a skvělým jídlem ve Velkých Karlovicích

26. června 2023, 17:20

Malebná horská příroda, klid, úžasný wellness, skvělé jídlo a pestrý program na každý den. Láká vás taková letní dovolenou? Můžete ji zažít kousek od domova: v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, půvabné horské obci v lesích u slovenské hranice.

OKD loni vytvořila zisk 5,1 miliardy korun. 1,8 miliardy získá stát ve formě dividendy

26. června 2023, 17:18

Těžební společnost OKD uzavřela rok 2022 s čistým ziskem ve výši 5,1 miliardy korun, což je nejvíce od roku 2011. Objem výroby činil 2,1 milionu tun uhlí a tržby se vyšplhaly na 14,1 miliardy korun. Provozní zisk (EBITDA) před operacemi souvisejícími s tvorbou rezerv byl 6,4 miliardy korun. 1,8 miliardy korun ze zisku bude vyplaceno státu formou dividendy.

Bylo vydáno územní rozhodnutí na Vodní dílo Nové Heřminovy na řece Opavě

26. června 2023, 17:14

Stavební úřad v Bruntálu vydal dne 22. června územní rozhodnutí pro umístění stavby Vodního díla Nové Heřminovy na řece Opavě. Přehrada Nové Heřminovy řeší oba hydrologické extrémy, jak povodně, tak sucho, které jsou prohlubovány klimatickou změnou. Zahájení stavebních prací na přehradní hrázi se předpokládá v roce 2027.

Obec Šilheřovice zažívá nový rozkvět

22. června 2023, 14:01

V Šilheřovicích jsou rekonstruovány významné kulturní památky, které pamatují zašlou slávu svých bývalých majitelů.

Poskytovatel PODA spustil internetovou televizi jako samostatnou službu

22. června 2023, 11:57

Telekomunikační poskytovatel PODA nyní nabízí IPTV (internetovou televizi) všem zákazníkům – včetně těch, kteří nevyužívají jeho internetové ani jakékoli jiné služby. Mohou si ji pořídit za 199 Kč měsíčně.

Nejlepší česko-slovenský mrakodrap je z Havířova

21. června 2023, 19:59

Vítězem superfinálového kola mezinárodní soutěže HSF System Modelium a ceny v hodnotě 25 000 Kč je SPŠS Havířov. Druhé místo získala SPŠ stavebná a geodetická Košice a bronzový stupínek obsadila OSŠP a mediální tvorby Kolín s.r.o. Cenu veřejnosti obdržela SOŠ technická Námestovo. Do 15. ročníku soutěže ve stavbě modelů z vlnité lepenky na téma „Nejvyšší mrakodrap Evropy“ se přihlásilo celkem 49 týmů ze 34 středních škol z Česka a Slovenska.

ČPZP: Autonehody zavinily nejnákladnější úrazy dětí loni i předloni

21. června 2023, 19:52

Srážka s automobilem měla v uplynulých dvou letech za následek nejnákladnější úraz dítěte. Vyplývá to z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP). Mnohočetná poranění u patnáctileté dívky si v roce 2021 následkem střetu cyklistky a automobilu ve Středočeském kraji vyžádalo léčení za bezmála 1,1 milionu korun. Stejná poranění a ve stejném kraji se přihodila rok poté rovněž při autonehodě patnáctiletému chlapci. V tomto případně náklady ČPZP na léčbu dosáhly téměř 900 tisíc korun.

Profesionálním jazykovým partnerem je Slůně – svět jazyků

21. června 2023, 19:43

Hledáte kvalitní jazykové vzdělání, překlady a tlumočení? Chcete si zdokonalit své jazykové dovednosti, úspěšně se orientovat a komunikovat v dnešním multikulturním světě? Obraťte se na Slůně – bude vám oporou i profesionálním jazykovým partnerem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více