Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezská lilie provoní Ostravu v polovině června

7. června 2023, 20:47

Festival Slezská lilie bude mít i v tomto ročníku tři výrazné programové proudy: samozřejmě hudební, od známých jmen jako Bára Basiková či Ondřej Ruml až k unikátní Missa brevis. Dále duchovní, ve kterém proběhne duchovní obnova s indickým knězem Jamesem Manjackalem, a benefiční, kdy vybrané finance tentokrát zamíří do brněnského Nadačního fondu dětské onkologie Krtek. Tři dny od 9. do 11. 6. se odehrají na třech místech – před katedrálou Božského Spasitele, v Ostravar Aréně a za kostelem sv. Antonína z Padovy v Ostravě-Kunčičkách.

Vítkovice koupily první vodíkový Hyundai prodaný v ČR

7. června 2023, 7:20

Společnost Vítkovice, která v roce 2022 postavila první vodíkovou plničku v ČR dostupnou veřejnosti, dnes koupila první vodíkový Hyundai Nexo prodaný v České republice. „Pro nás je to naše první vodíkové vozidlo a povedlo se, že jsme to právě my, kdo tento Hyundai koupil jako první na českém trhu,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva VÍTKOVICE a. s. Rodan Broskevič.

Podcast FNO: Před náročnou operací může pomoci i prehabilitace

6. června 2023, 17:25

Klinika rehabilitace a tělovýchovné lékařství FN Ostrava a LF OU léčí lidi po úrazech nebo vážných nemocech, a pomocí nového projektu PREHAB se věnuje i onkologickým pacientům, které čeká náročná operace. Prehabilitaci, která je v České republice stále ještě „v plenkách“, představí autorka projektu PREHAB MUDr. Irina Chmelová, Ph.D. a od přednosty kliniky doc. MUDr. Dalibora Pastuchy, Ph.D., MBA se mimo jiné dozvíte, v jakých případech může přijít na toto pracoviště i zcela zdravý člověk.

Pražský realitní trh v prvním čtvrtletí ožil

6. června 2023, 17:23

Svítá snad na pražském trhu s novými byty na lepší časy? Podle nejnovějších údajů za 1. čtvrtletí 2023 se dlouhodobě nevyhovující situace o něco zlepšila. Data naznačují lehce pozitivní vývoj - prodeje bytů se mezičtvrtletně zvýšily téměř o pětinu, což naznačuje oživení poptávky. Klíčovým faktorem pro další vývoj budou sazby hypoték, které v poslední době klesají.

CIRKULUM 2023 otevře brány už ve středu

6. června 2023, 17:12

Mezinárodní festival nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM začne v Ostravě za dva dny. Již podruhé se v jeho sedmileté historii stane dějištěm prostředí Slezskoostravského hradu a okolí.

Pepek námořník, Vaiana i Krakonoš: děti čeká v neděli 11. června Pohádková cesta lesem

6. června 2023, 17:08

VELKÉ KARLOVICE - Vezměte děti na výlet do pohádky! V neděli 11. června se u hotelu Galik v Resortu Valachy Velké Karlovice chystá oblíbená tradiční akce pro celou rodinu - Pohádková cesta lesem.

České finále ovládl mrakodrap z Havířova

6. června 2023, 17:05

V českém finále soutěže HSF System Modelium zvítězila Střední průmyslová škola stavební z Havířova (SPŠS Havířov). Zároveň se středními školami z Brna, Kolína a Pardubic postoupila do mezinárodního superfinále. Cenu zaměstnanců HSF System získala také SPŠS Havířov. Superfinálové kolo za účasti nejlepších českých a slovenských škol proběhne 20. června v Ostravě.

Ekologický projekt Hledej pramen vody zná své vítěze

6. června 2023, 16:43

V pátek 2.6.2023 proběhlo na Slezkostravském hradě finále soutěže „Hledej pramen vody“ pro děti 4. a 5. tříd základních škol z Ostravska. Posláním soutěže je seznámit děti zábavnou formou s vodou a vytvořit k ní adekvátní vztah, který si voda zasluhuje. Díky konání 21. ročníku se soutěž přehoupla už do třetí dekády svého trvání a za celou dobu jejího konání se jí zúčastnilo přibližně 16 000 žáků. Roste tak mladá generace, kterou se problematikou dostatku vody a její kvality zajímá. Vítězným týmem letošního ročníku soutěže se stali Porubské kosatky.

Divadlo Jiřího Myrona projde rekonstrukcí a přesune se na Černou louku

6. června 2023, 6:21

Národní divadlo moravskoslezské připravuje druhou etapu rekonstrukce Divadla Jiřího Myrona. Zahrne modernizaci hlediště a jevištních technologií, rekonstrukci zázemí divadelního provozu a revitalizaci vnitrobloku DJM s technickým zázemím. Právě v dubnu t. r. divadlo vysoutěžilo návrhy na revitalizaci vnitrobloku DJM. Ode dneška jsou práce architektů včetně vítězného návrhu Szymona Rozwałky a jeho týmu k vidění na výstavě ve foyeru divadla.

Pojištění nemovitosti: Klíč ke spokojenějšímu životu

6. června 2023, 6:16

Pocit bezpečí patří k základním kamenům mozaiky spokojeného a harmonického života. V souvislosti s bezpečností bychom pak neměli opomíjet ochranu našich domovů a majetku. Vždyť právě nemovitost vnímáme jako jedno z nejcennějších aktiv, které vlastníme, a proto je důležité ji svědomitě chránit před přírodními rozmary či nenechavými rukami zlodějů. Naštěstí existuje pojištění nemovitosti, jež by si měl sjednat každý, kdo chce, aby případné škody uhradila pojišťovna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více