Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bývalí i současní pacienti Rehabilitačního ústavu Hrabyně společně přeplavali kanál La Manche

3. května 2023, 18:34

Bývalí i současní pacienti Rehabilitačního ústavu Hrabyně společně přeplavali kanál La Manche. Štafetový závod na 33, 6 km, což je vzdálenost Anglie-Francie, se tady uskutečnil už podeváté.

Běh s OPF v Karviné – sportovní akce plná zážitků

3. května 2023, 8:22

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné již tradičně na počátku května pořádá sportovní akci s názvem Vyběhněte s OPF. V letošním roce se akce bude konat 10. května 2023. Od 15 hodin se mohou účastníci registrovat na Univerzitním náměstí. Start závodu je plánován na 16.30 hodin.

Světová díla Oliver!, Chicago a Kinky Boots letos uvede NDM

3. května 2023, 8:08

První muzikálovou premiérou souboru NDM bude 5. října světový OLIVER! Lionela Barta s libretem podle románu Charlese Dickense Oliver Twist. „Velmi dlouho jsme o titul usilovali. Vlastník práv vyžaduje jasné reference o kvalitě souboru, schvaluje inscenační tým, scénu, kostýmy i protagonisty, takže je to pro nás obrovský úspěch a zároveň závazek! Oliver! zároveň patří k nejnáročnějším muzikálovým titulům, je to pro nás zase výzva!“ těší se šéfka souboru Gabriela Petráková.

Podcast FNO: Možnosti léčby srdečních problémů miniinvazivní cestou

2. května 2023, 10:27

O těchto metodách kardiologů Fakultní nemocnice Ostrava hovoří primář Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava a LF OU MUDr. Marian Branny, Ph.D. Detailně přibližuje například novinky v implantaci aortální chlopně metodou TAVI - tedy přes tříslo. Výkon se provádí v místním znecitlivění, a pokud nejsou žádné komplikace, trvá třicet minut. Pan primář prozradí i to, jakými sportovními aktivitami se on sám udržuje v kondici.

Bluegrass Theatre Metylovice 2023 aneb krásné letní koncerty pro Vás

2. května 2023, 8:49

V malebné vesnici Metylovice na úpatí Beskyd chystají pořadatelé zahájení desáté sezóny koncertů v Bluegrass Theatre. Čerpají ze zkušeností 50 úspěšně uskutečněných koncertů, během nichž se vystřídala na podiu velká část předních českých bluegrassových kapel. Pořadatelé uvítali i méně známé hudebníky z Moravskoslezského kraje, ale také umělce ze zahraničí, ze Slovenska, Německa, Nizozemska a USA.

Hrad Hukvaldy v obležení návštěvníků

2. května 2023, 8:39

Jedna z největších hradních zřícenin v České republice slavnostně zahájila novou návštěvnickou sezónu roku 2023. Za účasti více než 1 200 návštěvníků se uskutečnila vůbec první akce letošního roku.

Valachy man s novinkami: u Bystřičky, s novou tratí a jako mistrovství ČR v terénním triatlonu

28. dubna 2023, 14:54

Nové místo konání, nový termín a rozšíření o novou závodní kategorii, která má status závodu Mistrovství ČR v terénním triatlonu: takový bude letošní Valachy Man, největší veřejný triatlonový závod v České republice. Jeho třináctý ročník se tentokrát uskuteční těsně před prázdninami, o víkendu 24. a 25. června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku.

V Roce české hudby 2024 zazní na jevištích NDM všech osm dokončených oper Bedřicha Smetany

28. dubna 2023, 14:50

Národní divadlo moravskoslezské nabídne svým divákům v příští (105.) sezóně 18 novinek či obnovených premiér: Pět oper, sedm činoherních a tři baletní inscenace plus čtyři nové muzikály. Na repertoáru čtyř souborů zůstává 33 dalších inscenací (35 titulů). Pro sezónu zvolilo divadlo motto INSPIROVÁNI TRADICÍ…

FN Ostrava ošetřila zraněné ze simulované dopravní nehody na dálnici

27. dubna 2023, 18:15

Fakultní nemocnice Ostrava se ve středu 26. dubna za plného provozu zapojila do velkého taktického cvičení složek Integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje. Zdravotnický personál ošetřil 16 vážně zraněných pacientů ze simulované dopravní nehody autobusu a dodávky v blízkosti dálničního tunelu u Klimkovic.

Ostrava Jih staví májku a pálí čarodějnice už tuto neděli v Bělském lese

27. dubna 2023, 18:10

Oslavte s námi v neděli 30. dubna 2023 stavění májky na náměstí Ostrava-Jih a pálení čarodějnic v areálu Lesní školy v Bělském lese. Celodenní program připravila Kultura Jih ve spolupráci s Úřadem městského obvodu Ostrava – Jih.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více