Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Odpadové služby přes e-shop? OZO to umí!

27. dubna 2023, 18:07

Už několik let nabízí společnost OZO Ostrava občanům své svozové oblasti možnost objednat si komerční odpadové služby z pohodlí domova, přes e-shop. Tato forma objednávek se stala oblíbenou zejména v období covidových omezení, ale zájem o ni pokračuje i nadále. Nyní OZO přichází s rozšířením svého e-shopu o služby pro firmy a živnostníky.

Svižný spot představující rozhledny v Poodří zabodoval u odborné poroty i diváků

27. dubna 2023, 17:56

Spot, jehož prostřednictvím Turistická oblast Poodří, z. s., prezentuje místní rozhledny a vyhlídky, získal první cenu v kategorii propagační spot na 8. ročníku soutěže Turistpropag. Jeho svižná a originální podoba, jež zabodovala u laické i odborné veřejnosti, je dílem designéra Radka Leskovjana, majitele značky UAX.

Loňská novinka KVIFF.TV Park vyroste na MFF i letos. Šestou kolonádu opět postaví HSF System

27. dubna 2023, 17:52

Mezinárodní stavební skupina HSF System podporuje 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V rámci víceletého partnerství i letos realizuje výstavbu multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který vyroste jako modulární stavba navržená architektonickým studiem Chybik+Kristof Architects & Urban Designers.

Prahu stále trápí málo bytů. Vyhlídky nejsou růžové

26. dubna 2023, 20:18

Hlavní město Praha si i nadále udržuje svou pozici jediného kraje v České republice, kde panuje převaha narozených nad zemřelými. Z poslední analýzy Českého statistického úřadu navíc vyplývá, že počet obyvatel metropole stále roste. I tak se ale stále více Pražanů rozhoduje metropoli opustit a hledá si dostupnější bydlení v jejím okolí – nejčastěji u východního okraje města. Co stojí za tímto trendem a jaké jsou důsledky pro Prahu a okolní obce?

Na Ladné Čeladné zahrají Richard Müller, Bára Poláková i Kašpárek v rohlíku

26. dubna 2023, 17:08

Festival Ladná Čeladná uvede Richarda Müllera, Báru Polákovou, Lauru a její tygry a další oblíbené české kapely. Chybět nebude tradičně rozmanitý program pro malé návštěvníky i pohodlné zázemí pro rodiny s dětmi. V areálu ZŠ se akce koná již poosmé, letošní ročník připadá na 4. a 5. srpna.

Pivovar Radegast zavlažuje stromy ve Frýdku-Místku

26. dubna 2023, 17:07

Městská zeleň ve Frýdku-Místku získala pomocnou zavlažovací sílu. Pivovar Radegast městu daroval 150 zavlažovacích vaků pro stromy. Speciální vaky slouží k efektivnímu zalévání, šetření s vodou a ke zvýšení šance na uchycení stromů. Celkem již v českých a moravských městech pomáhá zavlažovat stromy 500 takových vaků od Pivovaru Radegast.

Průtoky v řece Moravici budou příznivé pro vodáky

26. dubna 2023, 17:05

Na základě aktuální hydrologické situace a 100% naplněnosti vodních děl budou vodohospodáři z Povodí Odry zvyšovat od středy 26. 4. 2023 odtok z kaskády nádrží Slezská Harta - Kružberk tak, že v Moravici od Podhradí bude průtok okolo 13 m3/s, který vydrží minimálně do 1. 5. 2023.

Sezonu na zámku v Bílovci otevřou spiritisté, divadelníci a barokní obrazy

26. dubna 2023, 17:00

Novou sezonu na zámku v Bílovci otevřou spiritisté, divadelníci a barokní, ovšem letos namalované obrazyV sobotu 29. dubna vstoupí zámek v Bílovci, kam loni zavítalo 7 tisíc návštěvníků, do nové sezony. A opravdu velkolepě! Bude otevřen od 15 do 22 hodin a nabídne vernisáž, divadelní představení i dvě speciální komentované prohlídky s krátkým divadelním vstupem na téma ilumináti a spiritisté.

V Ostravě se bude otevírat dosud největší stomatologické centrum v MSK. Předregistrujte se

26. dubna 2023, 15:49

Moravskoslezský kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem zubních lékařů. Řešení situace není snadné ani rychlé. Rozhodně nevidíme východisko v zásobení Moravskoslezského kraje lékaři, kteří studovali mimo Evropskou unii a nesložili řádnou aprobační zkoušku dle platné české legislativy. V tomto podporujeme snahu České stomatologické komory o respektování české legislativy a zachování vysoké kvality zubní péče v ČR.

Ovoce, mošt nebo džem z vodárenského areálu? SmVak pečuje o sad v Krásném Poli

26. dubna 2023, 6:20

Společnost SmVaK Ostrava pokračuje dalším významným projektem v péči o zvyšování biodiverzity v okolí vodárenských objektů. V areálu vodojemů v Ostravě – Krásném Poli začala s úpravami rozlehlého sadu ovocných stromů – hrušní, jabloní, ořešáků a třešní. Stáří stromů je mezi 40 a 50 lety, řada z nich byla napadena poloparazitickým jmelím, některé měly prosychající větve. Po jejich ošetření a redukci porostů jmelí začnou být realizovány plány ohledně budoucího využití sadu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více