Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

5 nezbytností ve skříni opravdového milovníka streetwearu

20. dubna 2023, 15:47

Uvolněná atmosféra města, respekt k retro stylu a vášeň ke známým značkám. Dokonale to znáte? Máte rádi streetwear a s oblibou saháte po značkových nabídkách? Přemýšlíte nad tím, jaké elementy by neměly scházet ve Vašem šatníku? Prohlédněte si náš top 5 nezbytností pro milovníka streetwearu a vyberte si svůj must have.

Dřevěný kostelík v Dolních Marklovicích dočasně levituje

20. dubna 2023, 9:08

Velkorysou opravu právě podstupuje chrám Nanebevstoupení Páně v Dolních Marklovicích na Karvinsku. Stavitele i památkáře čekalo v kostele nejedno překvapení – například podzemní krypta. Ve středu 19. dubna v kostele starosta obce Marian Lebiedzik a místní farář P. Tomasz Stachniak přidali do schrány pro budoucí generace aktuální dokumenty ze života obce. Stavaři následně tubusy umístili do věžní makovice.

Akce Krysař v plném proudu. Plošná deratizace v Ostravě odstartovala

19. dubna 2023, 19:35

SmVaK Ostrava plošnou deratizací zabezpečují 1 914 kilometrů provozované kanalizační sítě a související infrastruktury proti nekontrolovatelnému množení potkanů. Více než 42 tisíc různých typů návnad pro potkany poputuje letos na jaře do kanalizačních sítí, čistíren odpadních vod a související infrastruktury v obcích a městech, kde zajišťují odvádění a čistění odpadních vod SmVaK Ostrava. Stejně jako každý rok odstartovala na začátku plošná deratizace, jejímž cílem je udržet počet potkanů v síti na stabilizované úrovni. Deratizace bude probíhat až do začátku letních prázdnin.

Už tuto sobotu se v Beskydech rozběhne sezóna tamní pivní stezky

19. dubna 2023, 19:30

Už tuto sobotu se v Beskydech rozběhne sezóna tamní „pivní stezky“. Jde o turisticky atraktivní trasu, která propojuje malé i velké pivovary, historické i nedávno otevřené várnice. Vše je přitom provázáno tak, aby se návštěvníci dostali do hor, k historickým místům a lokálním zajímavostem Beskyd.

Skvělá delikatesa hotelu Lanterna: špenátový krém s křepelčím vajíčkem a slaninou

19. dubna 2023, 17:56

Jemnou polévkou z čerstvého špenátu doplněnou křepelčím (nebo slepičím) vejcem a do křupava vypečenou slaninou můžete pohostit návštěvu nebo si ji dopřát jako výbornou večeři. Jak to udělat, aby se z obyčejné polévky stal lahodný krém, radí šéfkuchař Pavol Pikulák z restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

V Česku nejsou lidi. OSTROJ zaměstnal svářeče z Indie

18. dubna 2023, 15:25

Zruční svářeči nebo zámečníci v opavském regionu dlouhodobě chybí. Proto opavský OSTROJ rozšířil náborové aktivity mimo Evropskou unii. V současné době zaměstnává i pracovníky z Indie nebo z Ukrajiny. V roce 2022 OSTROJ přijal celkem 100 nových pracovníků. Požadované kapacity však nenaplnil a v náborech pokračuje i letos. Přední strojírenská firma z Opavy má volná místa pro víc než dvacet lidí.

Klid, wellness a jarní Beskydy. Prodlužte si květnové víkendy ve Spa hotelu Lanterna

18. dubna 2023, 15:21

Valašské kopce jsou teď na jaře plné svěžích barev, louky rozkvétají, opět na nich potkáte stáda ovcí, z lesů se po ránu vypařuje noční chlad... Přijeďte se nadechnout jarní atmosféry do Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Užijete si všechny krásy tohoto ročního období a k tomu relaxaci ve wellness, saunové rituály a skvělé jídlo s výhledem na valašské kopce.

Vítkovice Milmet z Cylinders Holding zprovoznily nejnovější linku na lakování a antikorozní ochranu

18. dubna 2023, 15:18

Společnost Vítkovice Milmet sídlící v polském Sosnovci, která patří do české skupiny Cylinders Holding, v těchto dnech zprovoznila inovativní práškovou lakovnu propanbutanových lahví. „Díky nové technologii získávají lahve antikorozní povrch nejvyšší kvality. Kapacita linky je až 18 tisíc lahví denně,“ upřesnil generální ředitel Cylinders Holding Jan Světlík.

Podcast FNO: Vysoký tlak může vyřešit odstranění nadledviny.

17. dubna 2023, 14:54

Trápí vás vysoký tlak, a i když užíváte spoustu léků, tak se ho vašemu lékaři nedaří dostat do normálu? Možná za to může aldosteron. Jak se dá tento hormon zkrotit, nebo chcete-li, dostat pod kontrolu? I na to uslyšíte v dnešním podcastu odpověď od profesora Jana Václavíka, přednosty Interní a kardiologické kliniky Fakultní nemocnice Ostrava a Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

ORLEN se stává novým generálním partnerem festivalu Colours of Ostrava

16. dubna 2023, 9:25

Skupina ORLEN Unipetrol provozující síť ORLEN Benzina, která je se 436 čerpacími stanicemi největším řetězcem v Česku, se stává novým generálním partnerem mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava, jehož jubilejní dvacátý ročník proběhne od 19. do 22. července v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více