Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Lékaři Oční kliniky FNO školí v prostorách cvičné nemocnice Lékařské fakulty OU lékaře před atestací

12. května 2023, 15:51

Lékaři Oční kliniky FN Ostrava a LF OU připravili dvoudenní kurz pro kolegy, kteří se připravují k atestaci. Ve speciálně vybavených učebnách cvičné nemocnice SIMLEK Lékařské fakulty Ostravské univerzity jej absolvovalo prvních 6 očních specialistů z českých i slovenských nemocnic.

Hřiště stonavské mateřské školy na Hořanech prošlo velkou rekonstrukcí, nabízí nové zážitky pro děti

12. května 2023, 14:08

Ve stonavských mateřských školách se vzdělávání dětí neomezuje jen na prostory samotné školy. Učitelky využívají i své zahrady, které slouží jako ideální místo pro aktivity a hry na čerstvém vzduchu. Jedním z příkladů je mateřská škola Hořany, která prošla nedávnou rekonstrukcí své zahrady.

Kabelka Jenka pro pacienty s nefrostomií rozšiřuje možnosti použití

10. května 2023, 19:54

Pro osoby s nefrostomií a permanentním katetrem máme nyní novinku. Blíží se léto a mnozí rádi nosí kraťasy. Své močové sáčky si tedy připínají na stehno. Připravili jsme proto nové, speciálně upravené kabelky. Mají pásky pro upnutí kabelky na stehno a samozřejmě i praktický zip pro vyprázdnění sběrného sáčku s močí.

Festivalový patchwork Ostravské muzejní noci se blíží

10. května 2023, 19:24

Třicet jedna ostravských organizací přivítá své návštěvníky v sobotu 20. května ve večerních hodinách zdarma v rámci kulturního festivalu Ostravská muzejní noc. Tématem letošního ročníku je recyklace a festivalový program nabídne mimo jiné i kreativní nápady, jak naložit s upcyklovatelným odpadem. Festival bude zahájen před Novou radnicí na Prokešově náměstí v Ostravě v 17.30 hodin.

Změny na kůži neignorujte. Běžte na prohlídku zdarma do stanu ČPZP

9. května 2023, 21:25

Lidé opět budou mít možnost nechat si zdarma vyšetřit kůži ve stanu České průmyslové zdravotní pojišťovny. Roadshow Spolu proti melanomu odstartuje na Horním náměstí v Opavě v pondělí 15. května. Uskuteční se postupně v 15 městech České republiky, kde odborníci zkontrolují zájemcům pigmentová znaménka ve speciálním stanu. Vždy v době od 10 do 17 hodin. Poslední příležitost k vyšetření bude ve čtvrtek 8. června v Ostravě před obchodním centrem Nová Karolína.

ArcelorMittal Tubular Products letos navýšil investice o 15 %

9. května 2023, 21:20

Přední evropský dodavatel profilů a trubek ArcelorMittal Tubular Products Karviná letos v České republice investuje desítky milionů korun do zvýšení výkonnosti výrobních zařízení, automatizace výroby nebo snížení energetické náročnosti budov. Dodavateli investičních projektů by měly být převážně české firmy.

Mudr. Helena Máslová bude přednášet o ženském zdraví v Brušperku

6. května 2023, 10:56

V životě ženy jsou důležité milníky. Může se stát, že když některý z nich překročíme, naše pocity a vnímání, stejně jako fyzické zdraví se mění a my ne vždy rozumíme, co se děje a proč. Přijďte na laskavou přednášku Mudr. Heleny Máslové o ženském zdraví a o tom, jak se propisují vědomí a emoce do ženského těla.

39 kostelů nabídne v létě historický výklad i spočinutí v tichu

4. května 2023, 15:13

1. května začal již sedmý ročník projektu Otevřené chrámy, díky kterému zpřístupňují křesťanské církve v Moravskoslezském kraji své sakrální památky pro turisty. Vyškolení průvodci můžou v každém z 39 zapojených chrámů poukázat na místní zajímavosti. Chystá se také už patnáctá Noc kostelů, zapojí se do ní i zbouraný kostel ve staré Karviné.

Tipy stylistů z obchodu s oblečením: kombinujte stylové letní outfity

4. května 2023, 15:10

Chcete-li se v letošní letní sezóně blýsknout a nejste zrovna módní guru, nemusíte si dělat starosti. Na následujících řádcích vám totiž dáme užitečné tipy a rady na to, jak vhodně kombinovat trendy oblečení, aby byl váš outfit do horkých dnů dokonalost sama. Proto čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi!

Na výlet do Zlína? Za dobrým jídlem se stavte v Obchodním domě

4. května 2023, 14:52

Přichází krásné období jarních a letních výletů. Budete mít v květnu cestu do Zlína? Nejen za výborným jídlem, ale i na drink, jedinečný brunch nebo třeba za odpočinkem se zastavte v Obchodním domě Zlín. Co je tu nového a co se chystá v květnu?

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více