Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pivo z Ležáckého tanku Karla Lopraise je stočené

16. května 2023, 14:03

Pivovar Radegast slavnostně předal symbolickou várku piva z Ležáckého tanku Karla Lopraise. Pojmenování ležáckého tanku z Pivovaru Radegast bylo součástí prvního výročního ocenění Radegastův Strážce Hořkosti.

NDM uvede premiéru dramatu Henrika Ibsena NORA, které vyvolalo koncem 19. století doslova poprask!

16. května 2023, 13:57

Drama Henrika Ibsena NORA vyvolalo koncem 19. století doslova poprask! Vášně ale umí toto první realistické a ve své době silně „emancipační “ dílo vyvolat i dnes. Činohra Národního divadla moravskoslezského nazkoušela novou inscenaci v Divadle Antonína Dvořáka v režii Pavla Gejguše a moderním překladu Františka Fröhlicha. Svou první titulní roli si na ostravském jevišti zahraje Kamila Janovičová.

Další hvězdy Štěrkovny Open Music: Dorazí kapela Mirai i Cirk La Putyka

16. května 2023, 13:54

Na festivalu Štěrkovna Open Music letos vystoupí také kapela Mirai a divadelní soubor Cirk La Putyka, který přiveze představení Boom vol. 2. Inscenace plná strhující akrobacie měla premiéru loni v září na domovské scéně souboru Jatka78 v Praze, uvedení v Hlučíně bude jedno z prvních mimo hlavní město a pod širým nebem. Za pořadatele to dnes řekl David Moravec. Festival se uskuteční 27. až 29. července na břehu Hlučínského jezera. Už dříve organizátoři zveřejnili jména jako Lucie, Chinaski, Pražský výběr, Calin, Tata Bojs, Mig 21, Xindl X, Horkýže Slíže a další.

Celosvětové online fórum projektu Creative Society vyvolalo obrovský zájem lidí

15. května 2023, 20:04

22.4.2023 se uskutečnilo celosvětové online fórum pořádané ve 180 zemích a simultánně překládáno do 150 jazyků, organizované dobrovolníky z projektu Creative Society, Tvořivá společnost. Tato událost vzbudila neuvěřitelný ohlas a zájem ze strany lidí po celém světě. Od té doby se objevuje stále větší zájem o tento projekt a mnoho lidí projevuje touhu dozvědět se o něm více. V reakci na tento příliv zájmu jsou nyní pořádány besedy na téma projekt Creative Society, které umožní lidem se osobně seznámit s jeho principy a cíli.

DLO uvede nebezpečně aktuální hru (nejen) pro děti ze sídliště, Kdo neskáče, není holub

15. května 2023, 19:55

O tom, že hrdinou nemusí být vždy ten nejsilnější a největší, bude poslední premiéra sezony 2022/2023 v Divadle loutek Ostrava. Hru polské autorky Maliny Prześlugy Kdo neskáče, není holub! aneb Zobáky sobě uvede Divadlo loutek na svém jevišti jako českou premiéru. Diváci ji uvidí poprvé v pátek 19. května 2023 v 17 hodin.

Rehabilitační centrum Čeladná zve na zahájení hlavní sezóny

15. května 2023, 19:46

Rehabilitační centrum v Čeladné oficiálně zahajuje hlavní sezónu, a to v sobotu 20. května od 15 hodin na Lázeňském náměstí před Apartmánovým domem Lara. Největším hudebním lákadlem bude koncert Martina Chodúra a kapely Olympic revival. Vystoupí také Dětský pěvecký sbor ZŠ Čeladná, program pak zakončí hity 80. a 90. let v podání DJ. Děti jsou vítány, těšit se mohou na skákací hrad a oblíbené malování na obličej. Vstup na akci je zdarma.

Proč si pořídit exfoliační ponožky?

15. května 2023, 19:44

Jestliže máte hodně namáhaná chodidla nebo jen zkrátka potřebujete více pečovat o vaše nohy, co zkusit obléknout exfoliační ponožky?! Jedná se o speciální modely ponožek, které mají více funkcí. Že jste o nich nikdy neslyšeli? Nevadí! My vám o nich na následujících řádcích prozradíme vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi!

PODA nově nabízí mobilní tarify. Zaměřuje se na nízkou cenu

12. května 2023, 16:09

Společnost PODA vstoupila na trh s mobilním tarify, a stala se tak dalším významným virtuálním operátorem. Jejím cílem je poskytovat komplexní telekomunikační služby a nabídnout řešení různě náročným uživatelům.

Festival Leoše Janáčka je za dveřmi, letos bude v mnohém odlišný

12. května 2023, 16:08

Za necelé tři týdny začne letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka. Pestrý koncertní i bohatý doprovodný program se rozběhne 1. června a potrvá celý měsíc. V našem kraji se setkají rozhlasoví filharmonici ČR a Norska, uznávaný a obdivovaný mistr violoncella Daniel Müller-Schott, klavírní virtuos světového formátu Christian Ihle Hadland a české hvězdy klasické hudby.

Jak vybrat správné boty nebo tretry na kolo?

12. května 2023, 16:07

Při výběru bot na kolo a cyklistických treter je důležité zohlednit hned několik faktorů. Mezi nejdůležitější patří druh kola, na kterém chcete jezdit, cena a další faktory. V tomto článku se budeme věnovat tomu, jak vybrat správné boty na kolo a na co se při výběru cyklistické obuvi zaměřit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více