Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

HSF System a Jaroslav Kulhavý do toho šlápli společně. Chtějí pomoci české cyklistice

22. května 2023, 20:59

Stavební skupina HSF System podporuje Jaroslava Kulhavého v další „vrcholové“ kariéře. Součástí spolupráce je podpora nového týmu Ostra-Multicraft Čeladná, účast české bikerské legendy v závodech v terénním triatlonu a také propagace české cyklistiky v rámci nově vzniklého spolku Multisport Čeladná.

Připravuje se největší frýdecko-místecký mejdan - Sweetsen Fest 2023

22. května 2023, 20:46

Letošní frýdecko-místecký festival Sweetsen Fest oslaví již 19 let fungování! Pořadatelé opět lákají na největší mejdan se skvělými kapelami. „Na letošním ročníku se představí všem dobře známá Kateřina Marie Tichá & Bandjeez, Tomáš Kočko & Orchestr nebo legendární Prouza. Dále pak nejlepší česká punk-rock´n´rollová kapela Degradace nebo třeba i Dolls In The Factory. To je jen zlomek toho co nás čeká na letošním Sweetsen Festu. Festival proběhne 15. až 17. června a vstup je stále zcela ZDARMA,“ komentuje letošní ročník ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Přijďte do Divadla "12" s dětmi na muzikál O zajíčkovi Zapomníčkovi

22. května 2023, 20:31

V sobotu 27. května bude mít v Divadle „12“ premiéru komorní pohádkový příběh Juraje Čiernika, Ivana Vanka a Brigity Cmuntové s názvem O zajíčkovi Zapomníčkovi. Je určen především dětem a patří do volného cyklu Tajemství bludných balvanů. Prvním počinem v cyklu byla Pohádka o bídném havíři a spojujícími prvky jsou tu vždy tři čarodějky a moudrost ostravských bludných balvanů. Zajíček Zapomníček zavede diváky do centra města Ostravy a chybět nebude optimistický (a mile poučný) závěr.

Podcast FNO: Na Antarktidě se dá udělat provizorní plomba, zástavu srdce tam ale nevyřešíte

22. května 2023, 20:27

Podcast FN Ostrava s názvem Na Antarktidě se dá udělat provizorní plomba, zástavu srdce tam ale nevyřešíte přináší zajímavé vyprávění docenta MUDr. Jan Mácy, Ph.D. , zástupce přednosty Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Ostrava a LF OU, který se stal na začátku roku 2023 na několik týdnů polárníkem. Byl totiž součástí vědecké expedice Masarykovy univerzity na ostrov Jamese Rosse na Antarktidě. Plnil roli lékaře, z části i zubaře, zkoumal změny výkonosti adaptabilního imunitního systému, ale velmi často plnil taky roli jakéhosi „šerpy“, který pomáhal nosit přístroje. O

Festival CIRKULUM 2023 - nezapomenutelné zážitky plné akrobacie, umění a humoru

22. května 2023, 20:20

Sedmý ročník festivalu nového cirkusu a pouličního umění opět ovládne Ostravu. Už podruhé se světoznámí akrobaté představí v kulisách Slezskoostravského hradu a také v jeho podhradí. CIRKULUM 2023 přinese atmosféru nefalšované cirkusové vesnice, divákům se bude tajit dech nad riskantními a neopakovatelnými kousky artistů.

Ostravská muzejní noc o víkendu prozářila Ostravu

22. května 2023, 18:42

V sobotu 20. května se uskutečnil čtrnáctý ročník festivalu Ostravská muzejní noc. Přes třicet ostravských organizací, které se věnují kultuře, vzdělávání a sociálním aktivitám, připravilo netradiční program a nabídlo volný vstup až do pozdních nočních hodin. Tématem letošního ročníku byla recyklace a festivalový program mimo jiné nabídl i nápady, jak kreativně naložit s odpadem. Organizátoři odhadují 22 000 vstupů.

Poznejte nové trasy Valachy mana s Jaroslavem Kulhavým a Petrem Vabrouškem

18. května 2023, 8:50

BYSTŘIČKA – Pořadatelé sportovního seriálu DATART Valachy tour připravili před blížícím se triatlonovým závodem Valachy man speciální akci, při níž se zájemci v sobotu 20. a v neděli 21. května mohou seznámit s novými trasami u Bystřičky pod vedením bikera a olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého a předního českého triatleta Petra Vabrouška.

Setkání pacientů RS centra s lékaři i vedením FN Ostrava na Prašivé

18. května 2023, 8:45

Tradiční setkání pacientů RS centra Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU na Prašivé, kterou organizuje pacientská organizace ROSKA Ostrava, osobně podpořili také lékaři kliniky a zástupci vedení nemocnice. Trasu z Vyšních Lhot na Prašivou až do výšky 706 metrů nad mořem zvládla většina účastníků pěšky nebo na elektrickém vozíku.

Česká pošta přijme nové kolegy do nejmodernějšího logistického centra v Mošnově

17. května 2023, 13:23

Česká pošta otevřela v roce 2022 své nejmodernější logistické centrum v Mošnově nedaleko Ostravy. To se nachází v sousedství letiště Leoše Janáčka a slouží jako důležitý distribuční hub pro vnitrostátní i mezinárodní balíky, dopisy a další zásilky určené pro celou Českou republiku.

Světová premiéra: První vodíková zubařská ordinace

16. května 2023, 14:13

Pacienti ostravské dentální kliniky AJNA mohou jako první na světě vyzkoušet účinky molekulárního vodíku po stomatologických výkonech přímo u svého zubaře. Vedení kliniky spojilo své síly s ostravskou firmou H2 Global Group, která dodala unikátní přístroje a produkty, které pacientům pomáhají s rekonvalescencí. „Z dostupných výzkumů vyplývá, že molekulární vodík pomáhá urychlit hojení a snižovat bolest. A přesně to chceme klientům AJNA kliniky dopřát. A to je teprve začátek,“ říká k převratné novince, kterou si nechali patentovat, prezident společnosti H2 Global Group David Maršálek.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více