Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zaměřte se na batoh a boty

Když se chystáte na výlet s dětmi, je důležité zvolit správné batohy. Pro nejmenší turisty jsou ideální lehké batohy s ergonomickými popruhy, které nedráždí citlivou dětskou pokožku. Dospělým doporučujeme modely s dobře polstrovanými popruhy a bederní oporou, aby mohli pohodlně nést jak osobní věci, tak potřeby svých dětí.

Obuv je další klíčový prvek — vyberte kvalitní turistické boty, které jsou voděodolné a zpevňují kotníky. Pro mladší děti volíme obuv s pevnou, ale flexibilní podrážkou a snadným zapínáním. Kupujete nové boty? Nezapomeňte je otestovat ještě v pohodlí domova. Nechte v nich děti chodit minimálně 2 hodiny, abyste si byli jistí, že je nedřou a netlačí. Širokou nabídku dětských bot najdete na Zalando Lounge. Doporučujeme vybírat podle osvědčené značky, vždy zkontrolovat tabulku velikostí a znát aktuální délku stélky (chodidla). Dětem rostou nohy poměrně rychle, takže nespoléhejte na to, že jim budou boty z minulého roku.

Pozor na nedostatek vody

Hydrataci nelze podceňovat, zejména při aktivitách na čerstvém vzduchu. Pro nejmenší turisty se hodí atraktivní láhve na vodu s oblíbenými motivy se spolehlivým uzávěrem, který zamezí úniku tekutin, když je hodí do písku nebo batůžku. Pro starší děti můžete zvážit investici do menšího hydratačního vaku, který jim umožní samostatně se hydratovat během delších výletů, což podporuje jejich samostatnost a zodpovědnost. Pozor na sycené nápoje, lepší je zvolit vodu s kvalitní ovocnou šťávou.

Zábava a učení nesmí chybět

Pro zpestření výletu a podporu zvídavosti vašich dětí nezapomeňte zabalit lupu, kompas a jednoduchou mapu. Tyto nástroje dětem hravě představí základy orientace a geografie. Dovolte jim podle mapy najít nějaké konkrétní místo, které není příliš daleko a pak to spolu oslavte v nejbližší cukrárně. Pro deštivé dny nebo večerní relaxaci jsou skvělou volbou vzdělávací aplikace a knihy o místní přírodě nebo kultuře, které rozšiřují dětské vědomosti a udržují je zabavené. Ani hračky by na dovolené neměly chybět, protože nikdy nevíte, jaké situace nastane a kdy je budete potřebovat zabavit. Ať už jde o panenku, karty, nebo Člověče, nezlob se.

Sluneční ochrana pro bezpečný pobyt venku

Pro ochranu očí vašeho dítěte v jasném slunečním světle je nezbytné vybavit je kvalitními slunečními brýlemi s vysokou UV filtrací. Doporučujeme lehké a odolné rámečky, které vydrží dětské hrátky a jsou bezpečné při nošení. Kloboučky a kšiltovky s UV ochranou jsou další nutností pro ochranu hlavy a obličeje před slunečními paprsky, zvláště v horkých letních dnech.

Nezapomínejte na voděodolný opalovací krém s vysokým SPF, který je speciálně formulovaný pro citlivou dětskou kůži a pomáhá předcházet spálení od slunce. Aplikujte ho několikrát za den a to i na pěšinku vlasů, kde se nachází velmi citlivá kůže a snadno se spálí. Stejně tak ochraňte uši a vršek krku.

První pomoc a bezpečnostní opatření

Bezpečnost vašich dětí by měla být vždy na prvním místě. Sada první pomoci by měla obsahovat náplasti, dezinfekci, protialergický gel a základní léky vhodné pro děti. Bezpečnostní náramky (nebo zatavená kartička) s kontaktními informacemi (na vás, hotel a český konzulát) jsou vynikající prevencí pro případ, že by se vaše dítě ztratilo. Tyto náramky mohou být rozhodující pro rychlé a bezpečné nalezení. Promluvte si s dítětem, co v případě ztracení nebo drobného zranění dělat, aby v případě potřeby bylo alespoň trochu připravené.



V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Včera 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Senioři po povodních neuspěli s žádostí o mimořádnou pomoc

Úřad práce v souvislosti s povodněmi, které mnoha lidem zničily domovy a majetek, nabídl mimořádnou okamžitou pomoc. Bohužel, podle našich zjištění, odcházejí někteří lidé s nepořízenou. Zklamání z jednání jedné z referentek úřadu práce zažili i senioři z Českého Těšína.

Jaké formy pomoci nyní potřebují lidé postižení povodněmi

Dobrovolnická, materiální, finanční a psychosociální - to jsou druhy pomocí, které jsou nyní potřebné v oblastech zasažených povodněmi. Jejich rozdělení obstarávají nevládní organizace, ale mohou se zapojit i lidé, zejména prostřednictvím sbírek.

Elektrotechnická výstava řešila úspory energií

2. října 2024 12:31 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Třetí ročník elektrotechnické výstavy Volty.cz na Černé louce v Ostravě představil zájemcům novinky a chytrá řešení v elektrotechnice a úsporách energií.