Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Desátý ročník Beats for Love bude hodnotící, ale i vizionářský. „Díky festivalovému muzeu jsme fanouškům připravili unikátní pohled do historie. Ale zároveň se nechceme topit v nostalgii, takže se už díváme i na další roky,“ říká šéf festivalu Kamil Rudolf. Ono „dívání se“ do budoucnosti si lidé můžou sami prohlédnout v areálu. Ten je prostorově největší, co kdy byl. A navíc organizátoři přichystali novou podobu Zion stage určené stylům reggae a jungle i koncept čtvrtí – tzv. districtů. „Připravujeme jich vícero, ale letos fanouškům nabídneme pohled do molten districtu nedaleko D&B stage. Prostor bude věnovaný světlu a ohni,“ slibuje art director festivalu Tomáš Nezval. A Kamil Rudolf dodává: „Moc se těším, až návštěvníci uvidí nasvícené budovy vysokých pecí. Myslím, že to bude novinka i pro vystupující. Je to něco, co tu ještě opravdu nebylo…“

Přijede legendární hitmaker David Guetta

Zmínění účinkující během čtyř dnů a nocí přilákají do Dolních Vítkovic desetitisíce fanoušků. Stačí se podívat na seznam hvězd, které do Ostravy přijedou: Lost Frequencies, Chase & Status, Roger Sanchez, Eric Prydz a zřejmě nejslavnější DJ světa, Francouz David Guetta. „Získali jsme ho po osmi letech snažení. Přiveze opravdu speciální show, během níž zazní hity, které mají na internetu miliardy přehrání,“ tvrdí programový ředitel Beats for Love Jiří Ramík. Guetta dá sobotním setem 10. ročníku festivalu symbolickou tečku.

Ale nejsou to jenom headlineři, celý program je nabitý jako peněženka po výplatě. Celkem vystoupí přes 500 umělců všemožných žánrů elektronické taneční hudby.

A k programu hodnému jubilejních narozenin nabízí pořadatelé i druhý ročník konference Talking Beats. Ta je letos rozdělená do tří dnů, od čtvrtka do soboty. Nový je i prostor – velín koksovny. Loni totiž kavárna U6 vypadala jako kalhoty zpěváka Dalibora Jandy – praskala ve švech. „Loňský ohromný úspěch nás těší, ale zároveň zavazuje. Připravili jsme řadu zajímavých témat. Nabídneme pohled do zákulisí našeho festivalu, budeme mluvit o kombinaci práce hudebníka a rodičovství a pokusíme se nabídnout i návod, jak se stát známým umělcem,“ láká fanoušky tvůrce Talking Beats Miroslav Ecker, známý taky pod pseudonymem DJ EKG.

Pozor – letos se v Ostravě platí cashless!

Kulatiny Beats for Love navíc doprovází nový merchandising, více odpočinkových zón pro návštěvníky, prostornější průchody mezi jednotlivými scénami a méně front u občerstvení. Ve spolupráci s generálním partnerem bankou ČSOB připravili pořadatelé poprvé v historii bezhotovostní systém cashless. Použitý bude při veškerých platbách v areálu i všech festivalových kempech. „Většina našich fanoušků si platit kartou, mobilem nebo hodinkami přála už v minulosti. A letos přišel čas cashless systém zavést. Zmizí fronty u bankomatů a věřím, že i delší čekání na jídlo a pití,“ doufá Kamil Rudolf.

Ti, kteří digitálně platit nechtějí, můžou využít předplacenou kartu, na kterou si „nabijí“ peníze hotově nebo jinou klasickou kartou. Veškeré podrobnosti najdou návštěvníci Beats for Love také ve festivalových novinách, které budou k dostání nejen u vstupu do areálu Dolních Vítkovic.

Dočtete se taky o dalším ročníku charitativního projektu Beats for Charity. Návštěvníci budou znovu pomáhat dětem z Moravskoslezského kraje, konkrétně devítileté Isabel z Petrovic u Karviné a sedmiměsíčnímu Dorianovi z Havířova. Cílem je překonat rekordní loňský ročník, během kterého fanoušci na dobročinné účely poslali 600 tisíc korun.

Poslední vstupenky – včetně těch VIP – seženete v předprodeji i na místě

Brány 10. ročníku největšího tuzemského festivalu a nejvýraznější akce elektronické taneční hudby ve střední Evropě se otevřou ve středu v 16 hodin. Zatímco pořadatelé varují před nákupem lístků „z druhé ruky“, v oficiálním předprodeji zbývají poslední vstupenky. K dispozici je posledních zhruba 5 % celofestivalových lístků, jednodenní vstupenky jsou stále v prodeji (a budou i na místě u pokladen).

A díky vytvoření další VIP zóny – a tím pádem i uvolnění jednodenních i čtyřdenních VIP vstupenek – si může ještě víc návštěvníků užít své nejlepší čtyři dny v roce. Podle odhadů by letos do areálu v Dolních Vítkovicích mělo v součtu dorazit víc než 160 tisíc lidí.

Vážení návštěvníci a fanoušci, užijte si velké narozeniny Beats for Love. V Ostravě se totiž na začátku července můžete dotknout festivalového nebe.

The biggest Czech festival opens its doors! Beats for Love is celebrating its 10th birthday

Rewrite the history! A paraphrase of the famous statement of the commentator Robert Záruba is appropriate. Beats for Love is celebrating its 10th anniversary and is opening its doors today, July 3rd. The first round of decade will be spectacular - with the most well-attended program in history headlined by French superstar David Guetta, with a brand new look of some stages, the launch of a cashless payment system and significant changes to the venue.

The tenth edition of Beats for Love will be evaluative, but also visionary. "Thanks to the festival museum, we have provided fans with a unique insight into history. But at the same time, we don't want to drown in nostalgia, so we're already looking to the next years," says the director of the festival, Kamil Rudolf. People can experience that "lookin into the future“ in teh area by themselves. The area is the largest one in terms of space that it has ever been. In addition, the organizers prepared a new form of the Zion stage designed for reggae and jungle styles, as well as the concept of districts - so-called districts. "We are preparing several of them for the future, but this year we will offer fans a look at the molten district near the D&B stage. The space will be dedicated to light and fire," promises the festival's art director Tomáš Nezval. And Kamil Rudolf adds: "I am really looking forward to the visitors seeing the illuminated blast furnace buildings. I think it will be a novelty for the performers as well. It's something that hasn't really been here before…

Legendary hitmaker David Guetta is coming

The aforementioned performers will attract tens of thousands of fans to Dolní Vítkovice during four days and nights. Just look at the list of stars coming to Ostrava this year: Lost Frequencies, Chase & Status, Roger Sanchez, Eric Prydz and probably the most famous DJ in the world, Frenchman David Guetta. "It took us eight years of trying. He will bring a really special show, during which he will play hits with billions of plays on the Internet," says Beats for Love program director Jiří Ramík. Guetta will set a symbolic end to the 10th edition of the festival on Saturday.

But it's not just about the headliners, the entire program is packed like a wallet after the payday. In total, over 500 artists of all kinds of genres of electronic dance music will perform.

And for a program worthy of a jubilee birthday, the organizers also offer the second year of the Talking Beats conference. This year it is divided into three days, from Thursday to Saturday. The space – the control room of the coke plant – is also new. "Last year's tremendous success pleases us, but at the same time obliges us. We have prepared a number of interesting topics. We will offer a behind-the-scenes closer look at our festival, we will talk about the combination of work as a musician and parenthood, and we will also try to offer guidance on how to become a well-known artist," the creator of Talking Beats, Miroslav Ecker, also known under the pseudonym DJ EKG, entices fans.

Attention - this year in Ostrava you can pay cashless!

In addition, jubilee Beats for Love is accompanied by new merchandising, more relaxation zones for visitors, more spacious passages between individual scenes and fewer queues for refreshments. In cooperation with the general partner ČSOB bank, the organizers prepared a cashless system for the first time in history. It will be used for all payments in the area and all festival campsites. "Most of our fans wanted to pay by card, mobile phone or watch already in the past. And this year, the time has come to introduce a cashless system. Queues at ATMs will disappear for good, and I believe that even longer waits for food and drink will disappear too," hopes Kamil Rudolf.

Those ones who do not want to pay digitally may use a prepaid card, which they can "top up" with money in cash or with another classic card. Visitors of Beats for Love can also find all the details in the festival newspaper, which will be available not only at the entrance to the Dolní Vítkovice area

In the festival newspaper, you will also find information about this year's Beats for Charity project. The visitors will help children from the Moravian-Silesian region again, specifically nine-year-old Isabel from Petrovice and seven-month-old Dorian from Havířov. The goal is to beat the last year's record, during which fans sent 600,000 crowns to charity.

You can still get the last tickets - including the VIP ones - in advance and on the spot

The gates of the 10th edition of the largest domestic festival and the most prominent electronic dance music event in Central Europe will open on Wednesday at 4 p.m. While the organizers warn against buying "second-hand" tickets, the official advance sale has the last tickets left. The last 5% or so of tickets for the entire festival are available, one-day tickets are still on sale (and will also be available at the box office).

And thanks to the creation of another VIP zone – and thus also the release of one-day and four-day VIP tickets – even more visitors can enjoy their best four days of the year. According to estimates, a total of more than 160,000 people should arrive at the site in Dolní Vítkovice this year.

Dear visitors and fans, please enjoy the big birthday celebration of Beats for Love. Because you can touch the festival sky in Ostrava at the beginning of July.



Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Z rekordní účasti se letos těšil tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty

4. července 2024 19:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklo závodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků

3. července 2024 9:50 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

Na jantarovém schodišti slávy Bolt Toweru přibyly 2 nové hvězdy. Poprvé obě in memoriam

2. července 2024 18:37 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Dvě nové hvězdy byly odhaleny na Jantarovém schodišti slávy na Bolt Toweru v Dolních Vítkovicích. Nesou jména herce Norberta Lichého a sopranistky Patricii Burdy Janečkové. Úplně poprvé byla obě ocenění udělena in memoriam.

Domov Bílá Opava oslavil 120 let od svého vzniku. Z chudobince je moderní organizace s kvalitní péčí

2. července 2024 9:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Domov Bílá Opava slouží lidem už 120 let. Objekt domova na Rybářské ulici byl postaven v roce 1904 jako městský zaopatřovací dům, aktuálně nabízí sociální služby domova pro seniory a domova se zvláštním režimem.

Závody dračích lodí mládeže se konaly na Slezské Hartě úplně poprvé

2. července 2024 7:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Závody dračích lodí mládeže na Slezské Hartě měly být původně jen malou pozvánkou na velké závody dospělých v srpnu. Účast celkem 14 posádek základních i středních škol a atmosféra závodů si však za těmi velkými vůbec nezaostávala.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

1. července 2024 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.