Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Podpora umění a charity na výstavě v Slezskoostravském hradě

V srdci města, v inspirativním prostředí, kde se setkávají talentovaní umělci a nadšení studenti, najdete Ateliér Hamaka. Tento malířský ateliér se stal místem, kde umění ožívá a kde se rodí mistrovská díla.

Ateliér Hamaka je známý svou jedinečnou atmosférou a přístupem ke vzdělávání. Vedou jej zkušení umělci, kteří se věnují předávání svých znalostí a dovedností další generaci amatérských malířů, dospělých a dětí. Každý student zde dostává individuální přístup a možnost rozvíjet svůj osobitý styl pod vedením mentorů, kteří mají nejen bohaté zkušenosti, ale také hlubokou vášeň pro umění.

Jedním z vrcholů činnosti ateliéru jsou pravidelné výstavy, které představují práce absolventů. Aktuální výstava v hradní věži Slezskoostravského hradu s tématem Afrika je toho skvělým příkladem. Návštěvníci zde mohou obdivovat širokou škálu děl, od realistických portrétů až po abstraktní kompozice, které zachycují esenci afrického kontinentu.

Ve druhém patře se ocitnete v exotických krajinách a na malebných mořských pobřežích, kde barvy a kompozice přenesou diváky přímo do tropických rájů a klidných pláží. Třetí patro je věnováno světu květin, kde návštěvníci mohou obdivovat nádherné květinové aranžmá a botanické zázraky v plném rozkvětu. Každé patro výstavy nabízí jedinečný zážitek a umožňuje návštěvníkům prozkoumat různé aspekty africké přírody a kultury skrze oči talentovaných umělců.

Výstava na Slezskoostravském hradě nabízí návštěvníkům vzácnou příležitost zakoupit originální díla, která zachycují život domorodých obyvatel, krásu afrických žen, bujnou přírodu a fascinující zvířecí království. Návštěvou této výstavy tak nejen podpoříte mladé umělce, ale také přispějete na dobrou věc.

Část výtěžku z prodeje uměleckých děl bude věnována neziskové organizaci Adra, která se zaměřuje na humanitární pomoc v Africe. Tento projekt je nejen oslavou krásy umění, ale také výrazem solidarity a pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují.

Výstava je otevřena od 4. července do 31. srpna a organizátoři se těší na vaši návštěvu. Přijďte a nechte se unést kouzlem umění, které má moc měnit svět k lepšímu.

Přijďte a poznejte Ateliér Hamaka osobně. Objevte místo, kde se spojuje talent, vášeň a odhodlání tvořit krásu. Staňte se součástí komunity, která věří, že umění má moc inspirovat a měnit životy. U nás můžete prozkoumat širokou škálu možností pro rozvoj vašich uměleckých schopností. Nabízíme pravidelné kurzy, kde se pod vedením zkušených umělců zdokonalíte ve svém řemesle, stejně jako krátké workshopy, které vás seznámí s novými technikami a přístupy k umělecké tvorbě.

Pro vaše děti máme připraveny příměstské tábory zaměřené na malování, kde si mohou užít kreativního volného času a pod vedením našich instruktorů rozvíjet svou uměleckou imaginaci.
Pokud jste si na naší výstavě nevybrali dílo, které by vás zaujalo, nabízíme také možnost objednat si namalování obrázku na zakázku. Vaše objednávka bude pečlivě realizována podle vašich představ a přání, abyste získali originální umělecké dílo, které perfektně vyjadřuje váš osobní styl a estetické preference. Těšíme se na vaši návštěvu, abyste se stali součástí naší vášnivé komunity umělců a milovníků umění.

Pro všechny generace ateliér pořádá relaxační pobyty u moře – letos v Chorvatsku, příští rok i na Madeiře. Tyto pobyty kombinují uměleckou tvorbu s odpočinkem v krásném prostředí, což je ideální způsob, jak se inspirovat a zároveň si užít dovolenou.

Firemní akce v Ateliéru Hamaka nabízejí jedinečný způsob, jak stmelit tým a rozvíjet kreativní dovednosti. Můžete si zvolit týmovou malbu jednoho obrazu, kde každý člen přispěje svým dílem k vytvoření společného díla. Tento zážitek podporuje spolupráci a vzájemné porozumění mezi kolegy. Další možností je skládání abstraktních motivů do jednoho celku, což je skvělý způsob, jak vyjádřit individualitu každého účastníka a zároveň pracovat na společném cíli. Tyto aktivity jsou nejen zábavné, ale také inspirativní a mohou vést k novým nápadům a perspektivám v pracovním prostředí.

Navštivte nás a staňte se součástí něčeho výjimečného. Ateliér Hamaka je místem, kde se snoubí umění, vzdělání a charita, a kde každý může najít své místo.



Hasiči po dvou dnech zdolali požár těšínských škol, stále ale nacházejí ohniska

Dnes 10:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Oprava budov střední a základní školy v centru Českého Těšína, které poškodil velký požár, bude trvat několik měsíců. Je možné, že výuka v provizorních prostorech bude trvat po celý nadcházející školní rok.

Nové kotelny, okna a zateplení. Mariánskohorská radnice zvyšuje lidem komfort bydlení

Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky dává postupně do pořádku svůj bytový fond. V domech ruší gamata a průtokové ohřívače vody a zřizují nové kotelny. Zvyšuje tak lidem komfort bydlení.

Mohutný požár značně poškodil dvě historické školní budovy v Českém Těšíně

Včera 12:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ve středu večer začala hořet střecha Obchodní akademie v Českém Těšíně. I přes veškeré úsilí hasičů se požár rozšířil i na střechu sousední základní školy. Na místo byl proto povolán statik.

Obnova studéneckého zámku pokračuje obřadní síní a vstupním koridorem

Ještě v létě začnou restaurátorské práce v další části studéneckého zámku. Do původní historické podoby se vrátí místnosti, které dnes slouží jako obřadní síň.

Zastávky MHD ozdobily zelené střechy. Radvanice a Bartovice hospodaří s vodou

31. července 2024 13:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský městský obvod Radvanice a Bartovice se snaží o co nejkvalitnější veřejný prostor, což je samozřejmě zejména spousta zeleně. Vedení radnice také začalo hospodařit s vodou v krajině a nejnovější projekt zahrnuje zelené střechy na zastávkách hromadné dopravy.

Frýdek-Místek neplánuje zvyšování daně z nemovitosti

Frýdek-Místek nechce zvyšovat daňovou zátěž občanů. Proto se vedení rozhodlo, že nezvýší daň z nemovitosti. Připravilo podklady, které musí schválit ještě zastupitelstvo. Jediné zvýšení zatím provedl celoplošně pouze stát. Město navíc přijde o desítky milionů korun ze sdílených daní.

Policie upozorňuje: u vody nedejte šanci zlodějům a neriskujte zdraví a život

Čas strávený u vody je v létě příjemným osvěžením, ale také možností pro zloděje. Policisté proto v rámci prevence vyrazili i na novojičínský bazén, kde jednak upozorňovali, aby lidé byli na své věci opatrní, a také apelovali na bezpečné koupání.

Ve Vítkovicích se plánuje výstavba nového divadla Mír

Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

Spící nájemníky v Havířově vylekal výbuch a požár popelnic, svědci mluví o žháři

31. července 2024 12:27 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Nejdříve silný výbuch, po kterém hned vyšlehly plameny. Tak popisují požár kontejnerového stání lidé, kteří bydlí v Družstevnické ulici v Havířově. Škodu město vyčíslilo na stovky tisíc korun. Případ řeší policie.

Novojičínská radnice je v péči restaurátorů, obnovují její kamenné prvky

Novojičínská radnice prochází částečnou renovací. Na budově z 16. století restaurátoři opraví kamenné prvky. Téměř půl milionem korun podpoří tyto práce dotace z Ministerstva kultury.

Karlovická historická rychta je zachráněna díky aktivitám hnutí Duha Jeseníky

Devastovaná budova historické rychty v Karlovicích je zachráněna. Dům z poloviny 17. století zakoupilo v roce 2018 hnutí Duha Jeseníky a spustilo sérii záchranných akcí k obnovení života vzácné památky. Akce Probouzení rychty byla poděkováním všem, kteří pomohli.

Bruntálský jazzový festival se stal již tradiční a oblíbenou akcí v městském parku

V bruntálském městském parku proběhl tradiční jazzový festival za účasti velmi kvalitních interpretů a velkého zájmu diváků. Festival se konal opět na dvou proti sobě postavených pódiích, aby se kapely mohly lépe střídat. Oproti loňskému roku mu navíc přálo i nádherné počasí.

Work camp společnosti INEX opět přilákal do janovického pivovaru dobrovolníky z celého světa

Dobrovolníci z celého světa pomáhají se záchranou Harrachovského pivovaru v Janovicích u Rýmařova. Další kroky k záchraně historické stavby organizuje dobrovolnická organizace Inex která uspořádala work camp u janovického zámku.

Nové molo mohou lidé využívat i na Těrlické přehradě a brzy bude i na Žermanické

Těrlická přehrada má další atrakci, kterou mohou lidé využívat i mimo koupací sezonu. Nově tam návštěvníkům začalo sloužit molo, na kterém jsou lavičky a také žebřík do vody.

Obchodní akademii v Českém Těšíně zachvátil velký požár

31. července 2024 19:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obchodní akademii Český Těšín zachvátil ve středu večer velký požár. Plameny šlehaly ze střechy školy a na místo se postupně sjel větší počet profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Hasiči s požárem bojovali celou noc a zásah probíhá i v průběhu čtvrtku. Oheň totiž přeskočil i na budovu vedlejší základní školy.

Senior se zřítil ze srázu v údolí řeky Moravice a vážně se zranil

31. července 2024 15:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

71letý muž se v údolí řeky Moravice na Opavsku míjel s cyklistou a přitom spadl ze srázu. Vážně se zranil a zůstal uvězněný v těžce přístupném terénu. Na jeho záchraně se podíleli se záchranáři i policisté a hasiči. Do nemocnice pak seniora přepravil vrtulník.