Gastro zážitky, které jinde nenajdete
Milovníci dobrého jídla si přijdou na své – připraveny jsou poctivé borůvkové knedlíky, jihoamerické empanády, novinkou budou i smažené sushi rolky či sladké italské cannoli. Chybět nebudou tradiční podzimní chutě – od burčáku přes lokální marmelády a nakládanou zeleninu až po teplé nápoje od Oktaríny nebo podzimní hit, Pumpkin Spice Latte od InFlowEr Catering a mnoho dalšího.
Zajímavostí bude také menu portugalského šéfkuchaře Jamieho z Nha Cretcheu, který se po čase vrací do Ostravy a nabídne ochutnávku svých delikates.
Sladká zastávka
Na své si přijdou i milovníci cukrovinek – dorazí hned několik cukráren: Kuchta Janka, Lu peče bakery, Café Rotigel, Funkies s americkými sušenkami a Blaho.
Lokální sklizeň i exotika
Podzimní trhy nabídnou nejen poslední sklizeň zeleniny z Fajného hospodářství, aquaponické saláty z farmy Novák, čerstvá vejce a poslední lokálně vypěstované květiny, ale také exotické ovoce od malých farmářů z Afriky. Spojení místní tradice a vzdálených chutí tak přinese opravdu jedinečný zážitek.
Napěchovaná část design zóny
Nezapomene se ani na lokální výrobce, v nabídce budou například zavinovací šaty, čepice, hedvábné gumičky, podzimní svíčky, oblečení pro děti, dřevěné šperky, mísy a prkýnka, klobouky či kožené výrobky.
Program pro celou rodinu
Muzeum si připravilo i bohatý doprovodný program. Děti se zabaví na dílničkách s drátenicí a truhlářem, vyřádí se na skákacím hradě a potěší je i živé ovečky.
Info z Ostravy a FajnOVA
Součástí trhů budou i stánky města Ostravy a projektu FajnOVA, kde se můžete dozvědět více o aktuálních programech pro podnikatele. Zájemce z řad gastronomů jistě zaujme nový program Culinary Accelerator.
⸻
Trhy, co se hledají v podzimní edici slibují sobotu plnou chutí, vůní a zážitků. Přijďte 4. října do Národního zemědělského muzea v Ostravě a užijte si poctivé lokální produkty i speciality z různých koutů světa. Otevírací doba od 9:00-14:00.
