Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nevíte kam za vánočními dárky? Všechno, na co si jen vzpomenete, najdete v OC Forum Nová Karolina!

Nákupní horečka a předvánoční shon pomalu začínají gradovat a vy stále přemýšlíte nad tím, jaké vánoční dárky a kde pro své blízké nakoupit? Pokud potřebujete inspiraci, chcete nasát tu pravou vánoční atmosféru a užít si nákupy v příjemném prostředí, ale i mít možnost posedět u šálku výborné kávy nebo něčeho dobrého na zub, pak je tady právě pro vás OC Forum Nová Karolina přímo v centru Ostravy.

Jedině tady na 60 tisících m2 prodejních ploch na vás čeká 220 obchodních jednotek pod jednou střechou, 1500 parkovacích míst, delší otevírací doba každý den až do 22.00 hod., 24. prosince bude otevřeno až do 14.00 hod., 25. prosince budou pro vás otevřeny obchodní jednotky Cinema City a Pizza Coloseum a 26. prosince opět celé OC Forum Nová Karolina! Ale i neodolatelné slevy, jedinečná vánoční výzdoba, venkovní vánočními trhy a nezapomenutelný zážitek pro děti v podobě Ježíškovy pošty.

Ježíškova pošta

„Pokud byste chtěli o Vánocích udělat radost nejen svým dětem, ale i těm, které se kvůli své dlouhodobé hospitalizaci či umístění v ústavech sociální péče nemohou těšit z příjemné rodinné atmosféry u vánočního stromečku, pak využijte se svými dětmi Ježíškovu poštovní schránku. Ta je pro vás připravena až do 22. prosince ve 2. patře našeho nákupního centra. Stačí, aby vaše děti sepsaly nebo namalovaly svá přání do dopisu a vhodily jej do připravené Ježíškovy poštovní schránky. Za každý dětský dopis věnujeme deset korun Klaunům z Balónkova, kteří právě těmto dětem dodávají dobrou náladu, duševní pohodu a zpříjemňují jim chvíle strávené v nemocnicích," říká ředitel nákupního centra OC Forum Nová Karolina Martin Kubík s tím, že se děti mohou těšit také na animovaný film „Vánoční sen" s naučným podtextem o hledání pravého smyslu Vánoc, pomoci bližním a dětem v nouzi. Poté se budou moci nechat vyfotit v převleku Ježíškova pošťáka přímo s hlavními hrdiny filmu u vánočního stromečku a poštovní schránky, a získat tak krásné a originální vánoční přáníčko. Do této prospěšné akce se mohou děti zapojit také v rámci své školy či školky. Ta škola či školka, která do Ježíškovy poštovní schránky vhodí největší počet dopisů, získá pro své žáky produkty či materiál pro výuku dle vlastního výběru v hodnotě 10 tisíc korun.

Podrobnější informace k akci na www.forumnovakarolina.cz.

Vánoční atmosféru budou dotvářet venkovní vánočními trhy, které budou probíhat denně od 10.00 do 19.00 hodin během celého prosince na pěší zóně před OC Forum Nová Karolina. Návštěvníci se mohou těšit na prodej jistebnických kaprů, vánočních stromků, jmelí, svícnů, ale také vánočních punčů, svařeného vína, medoviny, výborných palačinek, domácích uzenin a jiných dobrot. O adventních víkendech budou venku, a to vždy od 11.00 do 18.00 hodin k vidění i tradiční vánoční zvyky a řemesla, betlém, živá zvířátka - oslík, ovečky, kozičky.

Novinky v OC Forum Nová Karolina

Počátkem prosince byl v OC Forum Nová Karolina slavnostně otevřen restaurant KASKÁDA. Ten představuje první ostravskou restauraci s revolučním konceptem „front cooking", který je velmi oblíbený mezi milovníky kvalitní tradiční české gastronomie. Kuchyně je nedílnou součástí interiéru restaurace, a hosté tak zkušeným kuchařům doslova vidí pod ruce. Hlavní snahou restaurantu je zachovat podstatu a jednoduchost hlavních surovin. Kaskáda restaurant se vyznačuje svou rychlostí při přípravě pokrmů a velmi příznivou cenou. Je umístěn ve 2. patře nákupního centra a nabízí také příjemnou komorní atmosféru. V restaurantu se vaří výhradně z čerstvých místních surovin a jídelníček je přizpůsobován ročnímu období. Kromě Ostravy má restaurant KASKÁDA své provozovny po celé ČR.

Z dalších nově otevřených prodejen například: pro DĚTI velkoprodejna hraček HM Studio; pro SLEČNY prodejna Sinsay; pro DÁMY prodejna LIU JO; pro PÁNY prodejna Ferrat; pro SPORTOVCE prodejna NIKE, D-sport, Meatfly či Vitaland a mnoho dalších.

Nejčastějším dárkem pod stromeček bude již tradičně elektronika

„Změna kurzu měny se u nás zatím víceméně neprojevila. Návštěvnost odpovídá předpokladu. A i fakt, že Češi již tradičně nechávají nákupy vánočních dárků na poslední chvíli, potvrzuje nárůst návštěvnosti zhruba o 30 až 40 procent každý adventní víkend. Za prosinec očekáváme celkovou návštěvnosti okolo hranice jednoho milionu návštěvníků," vysvětluje Martin Kubík a pokračuje: „Jako nejoblíbenější a nejčastější dárek pod stromeček, který představuje každý rok evergreen, lze předpokládat elektroniku - hlavně tablety, chytré telefony, navigace, ale i klasické domácí elektro, jako jsou různí roboti, kávovary, robotické vysavače, fény a podobně.

Pro ženy a dívky parfémy, kosmetika, oděvy a kabelky, ale i bytové doplňky. A pro nejmenší stavebnice, elektronické a kreativní hračky všeho druhu, ale i karetní a stolní hry, které jsou opět v kurzu. Nabízíme tak širokou škálu prodejen a značek pro děti, slečny, dámy, pány, gurmány či sportovce, že si u nás jistě vybere úplně každý.

A kdo by přece jen byl na pochybách s výběrem vhodného dárku, může si u nás zakoupit dárkové poukazy v nominální hodnotě 200, 500 nebo 1000 korun. Navíc - na rozdíl od mnoha jiných nákupních center - je u nás letos otevřeno i 25. prosince od 13.00 hodin Cinema City spolu s Pizza Coloseum a hned 26. prosince je opět otevřeno celé OC Forum Nová Karolina! Tak neváhejte a přijďte vybrat dárky, jimiž uděláte radost svým blízkým, právě k nám. Těšíme se na vás!"

Podrobnější informace k otvírací době, aktuálním slevám a akcím jednotlivých značek jsou na www.forumnovakarolina.cz nebo na facebooku. Všichni jste k návštěvě srdečně zváni!



Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Dnes 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

Včera 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

Včera 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Od návrhu po realizaci. Studenti SŠPU v Opavě oživili vstupní prostor soc. rehabilitace Animy Vivy

Včera 20:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Centrum sociální rehabilitace Anima Opava v Kylešovicích zkvalitňuje své služby. Lidem s mentálním postižením poskytuje mimo jiné rehabilitace metodou snoezelen, kterou před pár lety zavedla jako první v Opavě díky spolupráci se Slezskou univerzitou.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.

Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

Včera 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

Včera 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

Včera 19:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.

V MNO funguje od října Kardiologický stacionář

Na oddělení Kardiologie v Městské nemocnici Ostrava nově funguje Kardiologický stacionář. Slouží pouze plánovaným pacientům se srdečním onemocněním, u kterých není nutná delší hospitalizace.