Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Výstava DOVOLENÁ a REGION a NEVĚSTA 2010 začínají tento pátek

Na výstavě Dovolená a Region se představí více než 120 společností nabízející nejen zahraniční dovolené s výstavní slevou, ale také turistické a cyklistické cíle České republiky. Na výstavě Nevěsta najdete více než 60 vystavovatelů se svatební nabídkou.

Jaro je téměř za dveřmi a je tedy třeba začít intenzivně myslet a plánovat letní dovolenou. K tomu Vám napomůže výstava Dovolená a Region, kde se představí více než 120 společností nabízející nejen zahraniční dovolené s výstavní slevou, ale také turistické a cyklistické cíle České republiky, představí jednotlivé regiony a kraje, abyste si mohli tu letoší dovolenou nejen dobře vybrat, ale hlavně kvalitně užít. Nebude samozřejmě chybět ani prezentace Moravskoslezského kraje a samotného města Ostravy.

Výstava Nevěsta se v letošním roce koná již druhým rokem a bude to opět jedna velká svatební show. Představí se více než 60 společností se svatební nabídkou, proběhne floristická soutěž na téma „Svatební kytice", nebudou chybět módní přehlídky, ukázky líčení, kadeřnická show. Zkrátka pokud jste právě ve stavebních přípravách, určitě si tuto akci nenechte ujít a přijďte se inspirovat, jak svůj svatební den co nejnezapomenutelněji prožít!

Hosté letošního programu jsou Martin Chodúr a Petr Bende, kteří vystoupí v sobotu 13. března 2010.

Návštěvníci mohou opět soutěžit a vyhrát zajímavé ceny jako jsou šperky, značková kosmetika, poukazy na svatební dorty, zájezdy se slevou a jiné zajímavé ceny.

Obě výstavy se konají od 12. do 14. března 2010.

Z programu vybíráme:

Itália in Ostrava V Itálii nás všude obklopuje historie, je na každém kroku. Možná při slově Itálie cítíte vůni pizzy či slyšíte veselý a hlučný smích temperamentních Italů.

Do Ostravy přijedou zástupci několika italských krajů a oblastí např.: Gargana, Kalábrie, Benátska, Kampánie, Trentina a Sardinie všechny návštěvníky výstavy osobně pozdravit a do své země pozvat. Přivezou s sebou skvělé kuchaře, kteří připraví chutné pokrmy italské kuchyně v restauraci přímo v pavilónu.

V průběhu celé výstavy budou nabízeny všelijaké speciality, ochutnávky italských vín, likérů i sýrů. Široká škála italských specialit a vín bude taktéž nabízena k zakoupení.

K pobavení hostů bude hrát líbivá italská hudba a budou předvedeny typické tance.

Od pátku do neděle budou probíhat soutěže s pravidelným losováním vítězů.

Hlavní cena: letní dovolená v Itálii.

DALŠÍ AKCE V RÁMCI ITÁLIA IN OSTRAVA

- Dny italské gastronomie v Hotelu Imperial v Ostravě od 10. do 14. března 2010.
- X. ročník reprezentativního plesu firem Válek Group v Hotelu Imperial v Ostravě dne 13. 3. 2010
- II. ročník Dětského karnevalu v Hotelu Imperial v Ostravě pod záštitou firem Válek Tour a Válek autosport.

Spoluorganizátor: CK Válek tour


VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ WILDa AFRIKA Výstava fotografií Jana Williama Drnka, WILDa Afrika, z oblasti jižní a východní Afriky. Pro návštěvníky jsou připraveny krátké filmy a povídání s cestovateli na téma Jižní Afrika, Jižní Amerika a Island. Zajišťuje cestovní kancelář Pangeo tours, s.r.o

VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ JEMEN A SOKOTRA
Výstavu fotografií zapůjčila cestovní kancelář Kudrna s.r.o.

ODBORNÁ KONFERENCE Technické památky v cestovním ruchu v Moravskoslezském kraji je název odborné konference pořádané MSK. Datum konání v pátek 12.3.2010.

Svatební floristická soutěž Velmi atraktivní novinkou bude Floristická soutěž na téma „Svatební kytice". Účastnit se budou žáci Středních zahradnických a uměleckých škol. Spolupořadatelem soutěže se stala Střední zahradnická škola Ostrava, p.o.

Otevírací doba výstavy:
12. 3. 2010 9.00 - 18.00 hod.
13. 3. 2010 9.00 - 18.00 hod.
14. 3. 2010 9.00 - 15.00 hod.

VSTUPNÉ
12.3.2010
dospělí: 60,-Kč
studenti, důchodci: 40,-Kč
skupinové vstupné nad 20 osob: 20,-Kč

13.3.2010
jednotné vstupné: 80,-Kč

14.3.2010
dospělí: 40,-Kč
studenti, důchodci: 40,-Kč
skupinové vstupné nad 20 osob: 20,-Kč
ZTP a děti do 6 let ZDARMA!



Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Z rekordní účasti se letos těšil tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty

4. července 2024 19:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklo závodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků

3. července 2024 9:50 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

Na jantarovém schodišti slávy Bolt Toweru přibyly 2 nové hvězdy. Poprvé obě in memoriam

2. července 2024 18:37 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Dvě nové hvězdy byly odhaleny na Jantarovém schodišti slávy na Bolt Toweru v Dolních Vítkovicích. Nesou jména herce Norberta Lichého a sopranistky Patricii Burdy Janečkové. Úplně poprvé byla obě ocenění udělena in memoriam.

Domov Bílá Opava oslavil 120 let od svého vzniku. Z chudobince je moderní organizace s kvalitní péčí

2. července 2024 9:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Domov Bílá Opava slouží lidem už 120 let. Objekt domova na Rybářské ulici byl postaven v roce 1904 jako městský zaopatřovací dům, aktuálně nabízí sociální služby domova pro seniory a domova se zvláštním režimem.

Závody dračích lodí mládeže se konaly na Slezské Hartě úplně poprvé

2. července 2024 7:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Závody dračích lodí mládeže na Slezské Hartě měly být původně jen malou pozvánkou na velké závody dospělých v srpnu. Účast celkem 14 posádek základních i středních škol a atmosféra závodů si však za těmi velkými vůbec nezaostávala.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

1. července 2024 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.