Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Aktuálně z Karviné 2.5.2014

2. května 2014 13:26 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Blíží se otevření 2. sociálního šatníku ADRY
2. Pozvánka na Májovou veselici

V Karviné budou uklízet dlouhodobě nezaměstnaní

2. května 2014 13:24 | Karviná | AUTO IMPORT

V ulicích Karviné, Bohumíně a Havířově přibudou stovky veřejně prospěšných pracovníků. Vedení měst se na tom shodla v minulých dnech s úřadem práce. Uklízet by měli lidé hlavně z ubytoven, kteří dlouhodobě pobírají sociální dávky.

Učitelka karvinské ZŠ Borovského ilustrovala knížku Jiřího Žáčka

2. května 2014 11:06 | Karviná | AUTO IMPORT

Učitelka karvinské Základní školy Borovského Veronika Zvonečková představila veřejnosti ilustrace, které před 11 lety vytvořila jako diplomovou práci pro sbírku veršů Jiřího Žáčka. Sám autor je kresbami nadšený a je tedy možné, že se knížka dočká nového vydání.

Úspěch karvinského projektu Cesta k městu

30. dubna 2014 11:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Celé dva roky mohli mladí lidé ovlivňovat dění v Karviné a to díky projektu Cesta k městu. Projekt zaujal dokonce ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a inspiroval další města a jejich organizace v celé České republice.

26. zasedání Zastupitelstva města Karviné

29. dubna 2014 17:07 | Karviná | AUTO IMPORT

Celkem půl miliónu korun dostanou letos od města karvinští profesionální hasiči. Peníze využijí na modernizaci zázemí - především na zateplení budovy sboru, v níž sídlí. Zastupitelé také schválili Memorandum o spolupráci s Obchodně podnikatelskou fakultou Slezské univerzity v Karviné.

Den Země 2014 v Karviné

29. dubna 2014 16:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Svátek Dne země každoročně připadá na 22. dubna. Každoročně si jej aktivně připomíná i Karviná. Doprovodný program zahrnoval například discgolfový turnaj pro veřejnost i žáky základních škol.
Hlavní sobotní program se letos poprvé odehrál v areálu Loděnice.

Vykoupené domy v Karviné-Starém Městě střeží monitorovací systém

29. dubna 2014 16:10 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné-Starém Městě přistihl všímavý občan skupinku dětí při krádeži. Nezletilí zloději kradli na zahradě vše, co by mohli zpeněžit ve sběrně. Podobným nájezdům by měl zabránit nový monitorovací systém společnosti OKD, která vyslyšela požadavky města a místních obyvatel a před několika dny a začala vykoupené domy střežit.

Chirurgové z NsP Karviná-Ráj používají lepší instrumentárium

29. dubna 2014 14:02 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinská rájecká nemocnice pořídila díky Nadaci OKD na dětské oddělení nové inhalátory a nově se také na operačních sálech používá kvalitnější instrumentárium. Je vyrobené z titanu a hodí se k operacím jemných kostí na ruce.

Městský dům kultury v Karviné slaví 50 let

25. dubna 2014 16:04 | Karviná | AUTO IMPORT

Městský dům kultury slaví v letošním roce významné jubileum - 50 let od jeho otevření. Pojďme si teď v krátkosti půlstoletí jeho činnosti připomenout v následující reportáži.

Fotograf vyfotil v Karviné zloděje při krádeži kola

25. dubna 2014 15:02 | Karviná | AUTO IMPORT

Fotograf ze Stonavy se stal svědkem loupeže, která se odehrála na darkovském mostě v Karviné. Vyfotografoval zloděje, který nastříkal cyklistovi do očí slzný plyn a ukradl mu kolo. Díky fotografiím se podařilo zloděje najít a zadržet.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více